pauza
|
evo samo da se prijavim da sam ja ta forumasica koja je dal info maminoj princezi, ali nisam bila sigurna smijem li reklamirati to ovdje na RR, pa smo se dopisivale preko pp:-) uglavnom, potpisujem sve gore napisano, skola, tj. seminar je super, jako puno se cuje za ta ukupno 4 sata (2x2h).... brosure koje se besplatno dobiju su super jer su kratke i sazete, a ima toliko odgovora na nasa pitanja, posebno nas koje se s tim aBd srecemo prvi put... cak ima i jedna mala brosura o dohrani, tj. sta jedu majka i beba, majka od pocetka dojenja, a beba kad se pocne dohranjivati tj. nakon 6. mjeseca zivota. Ko dovede 5 novih zena, dobije poklon koji je svima dobro dosao (deterdzent, omeksivac, vlazne maramice i sl.), ali meni bilo tesko da nosim pa nisam uzela :-) uglavnom, eto i to rade samo da privuku sto veci broj zena, da se edukuju i doje, jer jednostavno nema adekvatne zamjene majcinom mlijeku niti je ko moze izmisliti... Kako kaze ova dr, dojenje je u strasnom padu, tj. sve vise se koristi formula i to je tako porazavajuce za covjecanstvo, jer nam Bog dao, a eto djavo neda. Bas sam se nasmijala jednoj animaciji u toj brosuri koja kaze nesto u fazonu: u zadnje vrijeme ima nova moda kod krava, hoce da budu moderne i u trendu, pa zele hraniti svoju telad tamo nekim ljudskim mlijekom, koje ni blizu nije dobro kao njihovo za njihove bebe:-) e tako i mi, pored naseg nezamjenjivog mlijeka, mi hocemo hemiju i tudje mlijeko:-)) eto drage moje, nadam se da sam bar malo pomogla... moj iskreni savjet i preporuka je da obavezno odete bez obzira jeste li trudne i koliko, novopecene majke, ma kako god, ove informacije su jako vrijedne posebno ko ne ide ni na one psiho fizicke vjezbe, jer i tamo govore o dojenju, ali ovo je bas konkretno, besplatno i traje samo 2x2h pozzz :-)
|