RE: Koje pelene koristite? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe

Poruka

kolacic -> RE: Koje pelene koristite? (8.8.2011 22:09:01)

pampers 4+ ubjedljivo najbolje pelene, kupovala sam babylove po uzoru na forumasice, ali se pokazao kako kritican, propustao sa strane dijet uvijek mokro.. dakle kao sto rekoh samo pampers 4+[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lady26 -> RE: Koje pelene koristite? (8.8.2011 22:12:15)

IZVORNA PORUKA: hampsi

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Iman83

Koja je cijena lumpi pelena, ako znaš za br 4(4+)!

Nisam nigdje vidjela, ali proizvodi li Pampers broj 4+...nama četvorka pomalo omanjila!

Jumbo pakovanje 80komada 24,90KM broj 4
Jumbo pakovanje 70komada 26,90KM broj 5
4+ nisam vidjela
A snizene su, obicno pakovanje od 40-50kom je 15,90KM

Ova manja pakovanja Lumpi pelena nisu ista kao i ona veca- primjetili smo da su ove u manjem pakovanju i manje, cisto da znate da se ne izradite kao mi

Nikad to nisam primijetila...a koristimo oba pakovanja, tj koje nadjem... [sm=zmeden.gif]

MicoTico -> RE: Koje pelene koristite? (8.8.2011 22:52:50)

IZVORNA PORUKA: kolacic

pampers 4+ ubjedljivo najbolje pelene, kupovala sam babylove po uzoru na forumasice, ali se pokazao kako kritican, propustao sa strane dijet uvijek mokro.. dakle kao sto rekoh samo pampers 4+[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A nama bas obrnuto. Nikad, ali bas nijednom nam baby love nije propustio (sad koristimo br 4), pampers smo upravo zbog toga i prestali kupovati, po danu OK, ali poslije noći ... uvijek mokar.

amela25 -> RE: Koje pelene koristite? (9.8.2011 9:32:15)

Babylove 4 odlične ne propuste nikad a pampers je propuštao i imao čudan miris...

taurus -> RE: Koje pelene koristite? (9.8.2011 9:33:34)

je li neko probao one nove noćne pelene od violete

ivana st -> RE: Koje pelene koristite? (10.8.2011 22:58:04)

Platnene pelene, a po noći babylove pelene. Pampers smo koristli nekoliko puta i nikad više.Mi smo također primjetili čudan miris, kao da je malena stalno ukakana. 

canim -> RE: Koje pelene koristite? (10.8.2011 22:59:37)

babylove od rodjenja, eksperimentisali smo sa svim ostalim pelenama ali nama nekako babylove najbolje odgovara.

mala_sa -> RE: Koje pelene koristite? (11.8.2011 21:26:17)

baby love od prvog dana, a sad smo evo na br 4. Samo jednom bili mokri (kad smo trebali preci na veci br), prezadovoljni smo [sm=bravo.gif]

bambi7 -> RE: Koje pelene koristite? (27.8.2011 0:03:00)

Mi koristimo pampers 3 i to one plavo-zelene obicne. Probali smo premium care al vala tuknu nesto pa smo se odmah na stare vratili.
helem, mene zanima jel iko probao one pamicne pelene, nisam nigdje vidjela da se imaju kupiti u radnjama al znam da ih tete sivalice rade. znam da je jedna oko 20km, al posto se peru to se ko isplati bolje nego jednokratne.
Ako neko ima iskustva sa ovim pelenama, neka javi, plizzzzz

mishkica -> RE: Koje pelene koristite? (27.8.2011 9:21:48)

Pozdrav, ja sam svakakvih isprobala i mojoj malenoj odgovaraju svake...ali posto je preaktivna i spava samo na stomaku pampers sleep and play3 su joj nekako se pokazale super...molfix me tako pozitivno iznenadio, lijepo stoje na bebi i cvrsto drze..violetine su predebele, mi smo dobili paket i jedva cekam da ih se rijesim:)

entinte -> RE: Koje pelene koristite? (27.8.2011 9:23:11)

Eh i mi smo konacno nasli rjesenje :) Preko dana lumpi a navecer pampers activ baby [sm=smiley1.gif]

sretniica -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 0:09:56)

Mi koristimo Babylove. Od prije nekih pola godine nam je počelo procurivati u toku noći. U tu svrhu smo isprobali još više različitih pelena ali su svake isto curile, tako da mislim da to nije više do pelene nego do količine tečnosti koju dijete unese posebno pred spavanje. Probali smo i veći broj, ni to nije pomoglo. Jedino pomaže presvlačenje u snu nekad u 4-5 ili 6h ujutro :)

Isprobali Pampers obicne, sleep&play, premium care....probali Molfix, violetu obicne, Violetu noćne, pa cak i one neke Bebem (mislim da su turske), Babylove i one druge DM-ove nesto u eko fazonu, probali smo i Konzumove, evo mog komentara:

Pampers obicne- meni imaju miris parfemski koji kad se pomiješa sa kakom tjera na povraćanje, inače sve što je parfemsko, djeluje mi i umjetno, a i nekakve su plitke i manje u odnosu na druge pelene iste velicne cini mi se. Kupili ih da isprobamo , i potrošili OK, ali nismo se zadržali.

Pampers Sleep&Play - kupila jednom da isprobam, kontam jako povoljna cijena. Katastrofa! Prejak miris takodje parfemski, unutra neke bobice koje mi djeluju ružno, nemaju onih elastičnih traka sa strane pa samim tim i manje udobne i veća mogućnost propuštanja.

Papers premium care - Meni se lično svidjele, bez posebnog mirisa, više djeluju prirodne i pamčne (nisu nešto čini mi se mekane, ali djeluju prirodnije). Mana- preskupe, bezobrazno.

Molfix - Nisu uopće loše, prilično tanke i savitljive, ali i dovoljno duboke da ne procuri (nama redovno procuri ispod stomacica). Cini mi se da su imale neki blagi parfemski miris, ali nista strasno.

Violeta - Jako duboke, mislim da su definitivno najdublje, ali i zato jako uske. Za nasu debelu guzu nikako nisu odgovarale. Pored toga prilično krute i debele. Cijena u rangu sa Molfixom, prihvatljiva.

Violeta noćne - Ma skoro isto kao i obične Violetine, samo druge boje i cini mi se deblje.

Bebem- Jeftine. Uzasne. Isto da djetetu obučeš plastičnu kesu. Sami najlon. Stavila ih dva puta i bukvalno bacila paket.

DM "Alana" eko pelene - Nisu loše, nije loša ni cijena. Mana elastične trake nisu dovoljno elastične i same pelene su poprilično krute,

DM Babylove - Jednostavne. Bijele. Elastične trake jako rastezljive. Dovoljno (ali ne previše) duboke. Dovoljno široke. Cijena jedna od najnižih (izuzimajući Bebem i Pampers sleep&play). Velika pakovanja, mislim da 3-ica dođe paket 100 kom, trenutno smo na 5-ici i njih je 72, ali opet mislim da je to najveće pakovanje za onih tridesetak KM koliko košta većina pelena. Plus dođu u kartonskim kutijama koje koristimo za pohranjivanje igračaka (ali i mnogo čega drugog)

Konzumove "Bebe" - jako slične DM-ovim Babylove, gotovo iste. Kako sam ja pročitala Češka proizvodnja. Pakovanja manja pa samim tim i nešto skuplje od Babylove.

Moj poredak pelena bi izgledao ovako:

1. DM "Babylove"
2. Pampers Premium care
3. Konzum "Bebe"
4. Molfix
5. Pampers
5. DM "Alana" eko
6. Violeta
7. Violeta noćne
8. Papers sleep&play
.
.
.
.
xx. Bebem :)

leona81 -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 9:09:00)

na tu listu sa babylove na 1 mjesto ja bih stavila Lumpi, pelene iz Mercatora, odlicne i veoma dobra cijena, jako slicne pampersu...
mi koristimo br 5, pampers 58 kom nam je 30 KM, babylove 72 kom 34 KM, a Lumpi 70 kom 26 KM...cesto bude akcija pa budu i 23...
za dm dobra je fora sto sad sa skupljenih 10 naljepnica dobijete knjizicu koja ima jedan kupon sa 25 posto na bilo koji proizvod, pa smo sad uzeli babylove za 25 KM:) do kraja godine traje ta knjizica

Mya_81 RR -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 11:13:49)

Lumpi [sm=smiley20.gif]

Mi ih koristimo vec neko vrijeme i prezadovoljna sam!
I cijena im je stvarno odlična!

sretniica -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 21:59:39)

I mi smo uradili isto u DM-u, s tim da smo mi imali čitavu onu knjižicu popunjenu i time dobili popust od 10% na sve artikle, a za pelene smo takođe iskoristili još dodatnih 25% koje smo imali na osnovu kupona, sve u svemu 10-tak KM manje za pelene :)

PS: Eh moraćemo i te Lumpi probati, kad smo već sve isprobali :) Imaju li kakav miris? Kako neko reče slične su Pampersu jel?

Honey3 -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 22:14:40)

za mene na tom spisku prvo mjesto dijele:
HA FU i Lumpi pelene....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

leona81 -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 22:15:29)

nemaju miris, sto je meni super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

palachinken -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 22:17:34)

IZVORNA PORUKA: leona81

nemaju miris, sto je meni super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jesu li dublje kao babylove?

Skvo RR -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 22:19:10)

Mi koristimo pampers.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

leona81 -> RE: Koje pelene koristite? (30.10.2011 22:34:14)

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: leona81

Jesu li dublje kao babylove?

nisu kao babylove duboke, slicnije su pampersu...

animagical -> RE: Koje pelene koristite? (31.10.2011 17:36:59)

mi koristimo molfix, pampers nam je propustao i cudno mirisao, premium care je bio grub, nelogicno...violeta mi je isto gruba.... molfix je sasvim ok, i mekan i dubok i ne smrdi

mala75 -> RE: Koje pelene koristite? (31.10.2011 18:03:20)

ima li taj lumpi za novorođenčad, ja gledala u merkatoru u tz i nisam vidjela pa kao prve kupim ovaj pampers s 5 zvjezdica da ponesem u bolnicu kad se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] aBd rodi

nanika -> RE: Koje pelene koristite? (31.10.2011 18:32:47)

Mi smo probali sve moguce pelene do sad i ja sam zadovoljna sa molfixom i baby love. 

leona81 -> RE: Koje pelene koristite? (31.10.2011 18:49:35)

IZVORNA PORUKA: mala75

ima li taj lumpi za novorođenčad, ja gledala u merkatoru u tz i nisam vidjela pa kao prve kupim ovaj pampers s 5 zvjezdica da ponesem u bolnicu kad se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] aBd rodi

mislim da ima, vidjela sam da imaju manji brojevi, ali u vecim mercatorima

minie -> RE: Koje pelene koristite? (7.11.2011 19:57:31)

Konzumove "Bebe" - jako slične DM-ovim Babylove, gotovo iste. Kako sam ja pročitala Češka proizvodnja. Pakovanja manja pa samim tim i nešto skuplje od Babylove.

[/quote]

Nama MM danas kupio veliko pakovanje sleep&play i malo pakovanje activ baby (pampers) broj 3. Do sada smo potrosili jedno pakovanje (malo) premium care i veliko new born (nigdje nema new  born da se kupi). Za sada su OK, mada cu ja kada izadjemo iz kuce vidjeti ove iz DM-a.

Ja jednom namjerno citala u Konzumu ko je proizvodjac njihovih pelena i iznenadila se kad sam procitala da su MADE IN GERMANY. Od mog rodjaka zena ih kupila jednom (cak i neka drvena slagalica dosla uz njih, a jumbo bile 16 KM na akciji) i od tada njih koristi. Pa sad ne znam kakve su [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>