malena sharena -> RE: Koje pelene koristite? (28.1.2010 22:37:48)
|
Draga Natasa, meni je patronazna pokazala kako one stavljaju tetre i to stvarno super izgleda, ali sam zaboravila [sm=smiley13.gif]. A ovako je mene mama naucila: trebaju ti dvije pelene. Jednu presavijes na trokut. Drugu presavijes uzduzno na pola. Zatim je presavijes uzduzno jos dva puta kako bi bila deblja. E tu pelenu stavis na sredinu ove sto je presavijena na trokut i kad je tako stavis ona treba doci izmedju bebinih nogu poput uloska. Ovom trokut pelenom umotavas bebu. Preko toga se stavlja jos jedna nepropusna svedska pelena. Ja bebu presvlacim pet puta dnevno, znaci puta dvije pelene, to je deset pelena dnevno. Valjda nisam previse zakomplikovala [sm=smiley1.gif] Meni su se tetre pokazale kao najbolje jer mi je pamuk ipak najprirodniji i vrlo se lako suse. Eh, imaju i mane [sm=smiley1.gif]. Mana im je sto cesto puste sastrane, pa se beba mora kompletno presvlaciti i zato ja kad idemo vani, a vrlo cesto i po noci stavljam platnene, one ipak bolje cuvaju. Nezgodno je i kad se beba puno pomjera prilikom presvlacenja kao sto je slucaj kod moje pa moram po pet puta namjestati pelene, ali naucis s vremenom da se izboris s nestaskom [sm=smiley1.gif]. Na vlazne maramice i sl. mozes zaboraviti, jer bebu kod presvlacenja obavezno moras oprati posto ove pelene ne upijaju tecnost. Ali bez obzira na sve mane, ja se nikad ne bih vratila na jednokratne [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|