AAvalon -> RE: On i prica o trudnoci (15.11.2011 16:30:42)
|
bebi sa, jako mi je zao sto uopste prolazis kroz to (kao sto sama rece, dugo pokusavate dobiti bebu), a posebno mi je zao sto kroz to prolazis sama... moje misljenje je da je podrska muza jaaaaako bitna. moja (od. nasa) bitka za bebu je trajala 3 godine (i to ne macinih trava i dizanja nogu u zrak) vec intenzivnog i invazivnog lijecenja kod specijaliste za infertilitet, i moje iskustvo sa muzem je potpuno obratno od tvog - o svemu sam pricala sa njim, znao je tacno kad trebam dobiti i pitao jesam li dobila i grlio me i plakao sa mnom svaki put kad nam nije uspjelo, nije propustio niti jedan jedini pregled, folikulometriju, isao je sa mnom i kad sam samo trebala podici nalaze ili primiti inekciju, drzao me za ruku tokom HSG-a, i meni je licno njegova podrska bila najvaznija naravno da su prijateljice bitne i mogu biti odlicna podrska (narocito ako prolaze kroz istu stvar), i izvini sto cu biti gruba i nadam se da te necu naljutiti, ali nije fer od tm da tebi prepusti brigu o svemu. ja znam da je svako iscekivanje menstruacije bolno i tih 14-tak dana se otegne kao 14 godina, i nije fer da te prepusti samoj sebi, da sama iscekujes i sama patis. moj je radio sve sto je mogao da mi skrene misli, da me zabavi necim drugim, a u isto vrijeme sam i ja pokusavala da budem njemu podrska, jer sam znala da je i njemu tesko, ali da pokusava da bude hrabar onda kad me je bolilo do same moje srzi i kad mi je dusa moja plakala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ja bih ti preporucila da prvo sama sa sobom rascistis da li ti je bitna uopste njegova podrska i da sa njim o tome pricas (meni jeste bila, i ne bih prosla kroz sve sto sam prosla da on nije bio u tome 100%), a da onda sa njim porazgovaras otvoreno i smireno o tome koliko bi ti znacilo to sto ti vec zelis od njega u svakom slucaju, ovo je teska bitka i jedan od najvecih izazova, i ja ti zelim svu srecu i da uskoro postanes mama aBd [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|