irenaSA -> RE: neće u vrtić (17.11.2014 17:55:53)
|
IZVORNA PORUKA: salmana Irena, radis li? Mozda ja gledam cijelu situaciju iz perspektive zaposlene majke koja je jedva docekala porodiljsko odsustvo da provedi sto vise vremena sa svojom djecom. Pritom smo se uklapali kako smo najbolje mogli, tata koji odlazi na posao, mama sa tek rodjenom bebom, I curica sa promijenjenom kompletnom dotadasnjom postavkom naseg zivota I rasporeda (koji su dotad svi bili usmjereni maksimalno I samo na nju). Meni npr tada nije naumpalo niti dolazilo u obzir da je posaljem u vrtic. Ovo gore citirano po meni uopste nije za uplakanog smajlija. Imas priliku ukljuciti je (ako je to bude zanimalo) u neke procedure oko bebe (presclacenje, previjanje, kupanje) ali sto se tice cunjanja I druzenja, ja sam se sa svojom starijom curicom druzila I dalje koliko je maksimalno bilo moguce, ali uz ucesce malog dodatka naravno :) s bebom smo isle I u setnje i u kupovine I u posjete, I u igraonice...sve kao I prije. Nakon sto mi je isteklo porodiljsko odsustvo, e onda smo se poceli razdvajati, kud koji mili moji... Da, radim i jedva sam dočekala da godinu dana budem sa svojom curicom i tek rođenom bebicom...ali to druženje ne izgleda onako kako sam zamišljala niti kao na filmskom platnu...ili ja samo nisam super žena pa da mogu da peglam, perem, kuham /ili je pogrešno što to želim sve sama da uradim/ i igram...dok je tata samo dva sata kući jer radi tri posla od kojih se 15 min. poigra sa njima i preostalih prespava [sm=smiley22.gif] Sarah želi u igraonicu i u šetnju s mamom a ja sam četvrti dan porođena, dojim, krvarim i nespavam [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|