|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
17.4.2012 9:47:50   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: anastasija0702

Pozdrav svima
evo ukratko imam jedno pitanje koje zvuči ludo ali moram pitati - ima li tko da je išao gin i da mu nije vidio ranu trudnoću te da mu je rekao da ima folikule?
Zadnji m mi je bio čudan i pravila sam odma nakon njega test koji je bio -.
Prije m sam imala smeđe krvarenje 3 dana. Stalno imam temp 37 koju prepisujem nekakvoj urinarnoj infekciji - kažu da imam neke bakterije u urinu to idem sutra viditi no što mi je nenormalno je da imam zadnjih 4 dana mučnine koje nikad nisam imala. Noćas me držalo od 12 do 2 sata ujutro sam se prevrtala. Osim toga jedini sumnjivi simptom mi je osijećaj otečenog stomaka ispod grudi u području želuca.
Znam da vam ovo zvuči ludo ali nisam ni glupa ni neobrazovana. Isto tako nisam niti planirala bebu ovaj mj tako da ne mislim da sam umislila sve a osobito ne mučnine.
Zadnji normalni m mi je bio 1.3.

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Moderatori će te vjerovatno prebaciti na neko od sličnih tema. U međuvremenu, nisam dobro skontala: da li ti kasni menstruacija ili si još uvijek u onom nekom periodu između menstruacija?

Sve od simptoma koje si navela mogu biti i od viroze i od urinarne infekcije, tako da ti to nikako nisu pouzdani znakovi.

Veoma rane trudnoće se teško primjete na UZV, kod nekoh ciklusa koji odstupaju od standarda, kod kasnih ovulacija teško se vidi trudnoća čak i nakon 6 nedelja od zadnje menstruacije. Test može biti lažno negativan, tj. možeš ga uraditi prerano pa da ne osjeti hormon trudnoće.

IZVORNA PORUKA: chuci

mučnina ti može biti od urinarne infekcije

Stvarno? Nikad nisam čula da nekome može biti mučnina od urinarne infekcije?? Pitala sam dr da li me može što boliti od urinarne infekcije ona je rekla da mogu češće mokriti i da mi može donji dio stomaka biti otečen. Meni je otečen dio oko želuca odnosno ispod prsiju i zadnjih par dana imam mučnine.
Ovako zadnja normalna m mi je bila 1.3. Nakon 15 dana otprilike kad je doba ovulacije dobila sam smeđe krvarenje koje je trajalo 3 dana i nije me bolilo. To nisam nikad imala. Onda mi je m kasnio 8 dana i došao 7.4. te trajao samo 2,5 dana svijetla krv bez ugrušaka. Inače mi traje 7 dana i boli. Dan prije nego li ću dobiti imala sam zlatni iscjedak praćen bolovima. Naravno zabrinula sam se tel kad sam skužila da kasni i da mi je stalno temp 37-37.1 što sad pripisujem toj mogućoj infekciji.
Danas sam bila gin koji kaže da nisam trudna da vidi folikule nove. Znači mislite da je to sve od te infekcije? malo čudno.

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Kod bakterijskih urinarnih infekcija osobito kod prisustva escherihie colli mogu se javljati bolovi u stomaku praceni mucninom i povracanjem i temp

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Da si zatrudnila u tom ciklusu iza 1.3., a ova ostala krvarenja nisu bile menstruacije nego neka krvarenja povezana sa trudnoćom, i da je trudnoća opstala do sad bi to sigurno znala.

Ako si u tom ciklusu imala imala nezaštićen odnos, postoji mogućnost da se desila trudnoća koja nije opstala (ima nešto što se zove biohemiska trudnoća, desi se začeće ali se razvoj ne nastavi, dođe do promjene homonalnog statusa koji nekad čak da i pozitivan test na trudnoću, čak i menstruacija zakasni, ali se takva trudnoća ne održi i propadne) i koja je završila tim krvarenjem od 7.4.

A opet, sve može biti uzrokovano i tom infekcijom.

Trudnoća "stiže" do ispod grudi i do želudca tek krajem drugog početkom trećeg tromjesećja.

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

I ja mislim da se radi o infekciji. Čak i funkcionalna cista na jajniku može stvarati osjećaj mučnije. A, isto tako, da si trudna test bi prepoznao HCG u tijelu...

IZVORNA PORUKA: vjestica

ako ti gin vidi nove folikule, onda sigurno nisi trudna

Hvala vam na korisnim informacijama. Ici cu sutra napraviti urinokulturu da vidimo da li ce mi dati antibiotik kskav i koja je bakterija. Zanima me jos nesto, ako je bakt infekcija treba li i muz otici na urinokulturu i smijemo li raditi na bebi za vrijeme upsle i pijenja antibiotika.

IZVORNA PORUKA: reallove

To je infekcija..Imala sam iskustva stim..Mucnina mi je dugo trajala pa sam otisla kod dr,uradila nalaze,nalaz je pokazao da imam eserihiju coli..Dobila lijekove,proslo je hB..Dok ne zavrsis lijekove,nema odnosa,tako je kod mene bilo...

da li ta escherichia smeta začeću ? treba li se onda i muž testirati ili ako nema simptome ne mora?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 3426
   RE: Da li sam trudna?
19.4.2012 17:57:57   
MalaBarbie
Pozdrav cure!
Evo mene opet!
M mi još nije došla. Imam neke simptome trudnoće. Uradila 1. test -, 2. test - a još uvijek m nema i simptomi prisutni. Jednom kas sam bila na toaletu, na wc- papiru sam ugledala kapljicu krvi pomiješanu sa prozirnim iscjedkom. Znam da tako izgleda implantacija. Jel'' moguće da se implantacija desi nakon zakašnjenja m?

Hvala Vam user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.4.2012 8:29:38 >

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 3427
23.4.2012 14:19:40   
jakosretna
upravo se meni to desilo i vec ocekujem abd mog sina.sretno mislim da si user posted image user posted image

(odgovor članu MalaBarbie)
Neposredna veza do poruke: 3428
23.4.2012 22:10:04   
mayb
bok cure, evo sam i ja napokon skupila hrabrosti da vam se javim, već mjesecima marljivo isčitavam vaše poruke i u svakom razočarenju vidim svoje user posted image
već pola godine pokušavam zatrudnjeti i neuspješno, gomila negativnih testova i gomila boluser posted image i, muž više ne želi razgovarati o mojim umišljenim trudnoćama.. ovaj mjesec bi trebala dobiti 30.4 prema mojoj nekoj računici, ali već od ovulacije osjećam bolove u trbuhu, nešto između grčeva, nelagode i stalnog osjećaja težine u donjem dijelu trbuha, imam neki iscjedak bijeli, gusti, nema ga puno i ne smrdi, dapaće...
problem je jer me grudi ne bole, a čitam da je to jedan od prvih simptoma... pomozite i podjelite neka slična iskustva s menom
pozdravuser posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 3429
24.4.2012 7:39:36   
Volim Te!
mayb,ja nisam upucena sta ti doktori kazu i imas li kakvis metnji,ja sam 16 meseci cekala bebu i za to vrijeme sve preglede uradili i apsolutno nista nepravilno nisu nasli,pa ako je kod tebe sve u redu opusti se mila,ne strahuj.Sto se muzeka tice moj ti je savet ne pricaj mu vise o tome,ja sam posle nekog vremena prestala ne sto mu smeta nego uvijek poleti od srece kad mu nesto kazem o tome i kad test bude negativan on sav tuzan,i zadnji kad sam uradila on nista nije znao o tome i bio je pozitivan,evo sad bebara udara :)znaci osluskuj svoje tijelo i zadrzi to za sebe pa mu priredi lijepo iznenadjenje kad bude akoboga pozitivan user posted image sto se bolnih grudi tice ne oslanjaj se na to vecini budu bolne al ima zena koje do 3-4 meseca ni ne znaju da su trudne jer nemaju nikakvih simptoma.Eto nadam se da sam pomogla,zzelim ti da ubrzo ugledas svoje user posted image user posted image ,sretno!

(odgovor članu mayb)
Neposredna veza do poruke: 3430
24.4.2012 7:53:02   
chuci

IZVORNA PORUKA: mayb

bok cure, evo sam i ja napokon skupila hrabrosti da vam se javim, već mjesecima marljivo isčitavam vaše poruke i u svakom razočarenju vidim svoje user posted image
već pola godine pokušavam zatrudnjeti i neuspješno, gomila negativnih testova i gomila boluser posted image i, muž više ne želi razgovarati o mojim umišljenim trudnoćama.. ovaj mjesec bi trebala dobiti 30.4 prema mojoj nekoj računici, ali već od ovulacije osjećam bolove u trbuhu, nešto između grčeva, nelagode i stalnog osjećaja težine u donjem dijelu trbuha, imam neki iscjedak bijeli, gusti, nema ga puno i ne smrdi, dapaće...
problem je jer me grudi ne bole, a čitam da je to jedan od prvih simptoma... pomozite i podjelite neka slična iskustva s menom
pozdravuser posted image

sve ovo što si navela mogu biti rani simptomi ali nažalost mnogo češće su lažni ili umišljeni simptomi trudnoće. nema ti boljeg savjeta nego da probaš ne misliti o tome, i sačekaš vrijeme kad trebaš dobiti. pokušaj biti strpljiva. nbemoj raditi testove unaprijed nego tek ako ti kasni mjesečnica.
ovi grčevi i nelagoda ti lahko mogu biti od nervoze i stresa.
ako si čitala forum onda si vidjela da je mnogo žena u sličnim situacijama.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mayb)
Neposredna veza do poruke: 3431
24.4.2012 10:58:45   
mayb
hvala vam stvarno, ma gin kaže da je sve u redu, nažalost kao mlada cura sam naletila na gin koja mi je samo zbog vodenih cista rekla nonšalantno kako neću imat djece, naravno da se ispostavilo da to nije istina, ova moja sadašnja se sablaznila kadaq je to čula... problem je što ja još razmišljam o tome... bit će kako Bog želi, a ne ja, a do tada ću vas gnjavit kad muža ne mogu user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3432
24.4.2012 14:53:44   
jakosretna
mayb pp

(odgovor članu mayb)
Neposredna veza do poruke: 3433
13.5.2012 16:31:13   
MalaBarbie
Pozdrav! user posted image
Onoga puta nisam bila trudna! Bila je to lažna uzbuna mislim da zbog uzimanja određenih tableta protiv bolova jer se tono to dogodilo još jednoj curi. Tako nešto mi se prije nije događalo. Vidjela sam kapljicu krvi na Wc-papiru popila tu tabletu protiv bolova i poslije ništa. Zaustavila mi se m. Ciklusi mi traju 33 dana. Prošli mj su mi bili zbrčkani! Osjetila sam ovulaciju prije par dana. Jučer sam imala odnos ejakulacija se dogodila unutra. Jučer mi je bio 17. dan ciklusa. Zadnju sam m imala 26. 4. 2012. Postoji li mogučnost da sam ostala trudna? Iako mislim da nisam jer mi je prošli mj bilo sve zbrčkano?
Hvala :*

< Poruku je uredio MalaBarbie -- 13.5.2012 16:32:26 >

Neposredna veza do poruke: 3434
14.5.2012 13:48:23   
Pikova_dama
Nemoj me pogresno shvatit, ali apsolutno je nemoguce da ti bilo ko kaze da li si trudna ili ne. Ja znam da se hvatas za svaku slamku (i sama se hvatam vec dvije godine), ali na ovakva pitanja ti niko ne moze dati odgovor. Ti si nama rekla da si imala nezasticeni odnos prije dva dana i ne vidim nikakvu mogucnost da neko zna da li si trudna. Kad ti bude kasnila menstruacija uradi test...sretno!

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

Neposredna veza do poruke: 3435
15.5.2012 14:53:33   
MalaBarbie
Ne, krivo si me shvatila. Stvar je u tome, da me interesira što mislite o tome i dal' je netko bio u sličnoj situaciji i kako je prošlo. Jer sam ja imala odnos u vrijeme plodnih dana s tim da je stvar u tome da mi je prošli ciklus zaksnio i popila sam tabletu koju mi je ginekolog propisao "utrogestan" ili kako se već zove i m je došla već nakon 1. ispijene tablete za nekoliko h. Po saroj računici 17. dan ciklusa(kad sam imala odnos ) mi je plodan jer su mi ciklusi trajali ( a sad više ne znam koliko će mi trajati) 33 dana.
Hvala
I da, CURE SRETNO!!

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 3436
15.5.2012 21:37:07   
jakosretna
ja nevjerujem u plodne i neplodne dane nego je to kad bog da tad ces i biti trudna ,sretno.

Neposredna veza do poruke: 3437
15.5.2012 21:41:21   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: jakosretna

ja nevjerujem u plodne i neplodne dane nego je to kad bog da tad ces i biti trudna ,sretno.

potpisujem od slova do slovauser posted image

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

Neposredna veza do poruke: 3438
16.5.2012 13:09:02   
MalaBarbie
Ima puno faktora koji pridonose trudnoći.
Vidjet ću user posted image
CURE, svakako javim!
Sretnoo user posted image

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 3439
31.5.2012 0:08:02   
malen@89
Drage curke,neznam da li moj problem treba da iznesem na ovoj temi,ako sam pogrijesila izvinjavam se unaprijed.
Vec sam pisala na temi spontani pobacaj da sam imala 2 misseda,i problem je sto sam sad krenula raditi pretrage,i nalaz urina mi nije bio dobar,upute me kod urologa,on mi uradi uzv i uputi me na rtg da slikam bubreg.To se sve izdogadjalo danas,pitanje je sljedece:JA SAM PRIJE DVA DANA IMALA NEZASTICEN ODNOS,DALI JE MOGUCE DA OSTANEM TRUDNA JER MI DANAS PADA OVULACIJA I DA TI RTG ZRAKE NASKODE "PLODU"?
Kolika je ustvatri mogucnost da sam trudna,danas je mene dr.na rtg-u pitao jesam li trudna ja ko iz topa NISAM,tek kasnije mi je sve ovo naumpalo ,pa sam se sad bas opteretila.sory na dugom postu
I da ne zaboravim ja bi trebala jos uraditi snimak abdomena,pa sta mi vii preporucujete?hvala unaprijed

Neposredna veza do poruke: 3440
2.6.2012 13:54:45   
majalena
lijep pozdrav,imam jedno pitanje ,7.5 je bila zadnja mens.22.5 sam imala odnos bez zastite da li postoji mogucnost da sam trudna?

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 3441
2.6.2012 13:56:18   
selebriti

IZVORNA PORUKA: majalena

lijep pozdrav,imam jedno pitanje ,7.5 je bila zadnja mens.22.5 sam imala odnos bez zastite da li postoji mogucnost da sam trudna?

Naravno user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu majalena)
Neposredna veza do poruke: 3442
2.6.2012 14:03:15   
majalena
user posted image

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 3443
2.6.2012 14:14:44   
vila_7

IZVORNA PORUKA: malen@89

Drage curke,neznam da li moj problem treba da iznesem na ovoj temi,ako sam pogrijesila izvinjavam se unaprijed.
Vec sam pisala na temi spontani pobacaj da sam imala 2 misseda,i problem je sto sam sad krenula raditi pretrage,i nalaz urina mi nije bio dobar,upute me kod urologa,on mi uradi uzv i uputi me na rtg da slikam bubreg.To se sve izdogadjalo danas,pitanje je sljedece:JA SAM PRIJE DVA DANA IMALA NEZASTICEN ODNOS,DALI JE MOGUCE DA OSTANEM TRUDNA JER MI DANAS PADA OVULACIJA I DA TI RTG ZRAKE NASKODE "PLODU"?
Kolika je ustvatri mogucnost da sam trudna,danas je mene dr.na rtg-u pitao jesam li trudna ja ko iz topa NISAM,tek kasnije mi je sve ovo naumpalo ,pa sam se sad bas opteretila.sory na dugom postu
I da ne zaboravim ja bi trebala jos uraditi snimak abdomena,pa sta mi vii preporucujete?hvala unaprijed

Mislim da ako ce nesto naskoditi da nece ni doci do oplodnje, a ako nece naskoditi jer zapravo ako ti je ovulacija danas - do oplodnje ce doci danas eventualno sutra-tako da zracenje nece ni ostetiti plod - to je moje LAICKO misljenje! Za drugo snimanje ne znam sta bih ti rekla,jer iskreno, ja bih se ovaj mjesec onda radije stitila ako cu se vec izlagati zracenju,ili pricekaj sa snimanjem do kraja ciklusa pa ako dobijes-stiti se i snimaj ,a onda na "posao" user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 3444
2.6.2012 14:19:11   
malen@89
hvala ti draga puno,uradila sam uzv abdomena,on kao ne zraci puno,a s ostalim pretragama cu sacekati da dobijem.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3445
2.6.2012 14:20:46   
malen@89

IZVORNA PORUKA: majalena

tebi je ukoliko imas redovne cikluse,otprilike tad bila i ovulacija,samim tim postoji velika mogucnost da ostanes trudnauser posted image

(odgovor članu majalena)
Neposredna veza do poruke: 3446
2.6.2012 14:24:05   
majalena
puno hvala na odgovoru,ako bude tako nitko sretniji od mene

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 3447
2.6.2012 14:27:01   
vila_7

IZVORNA PORUKA: malen@89

hvala ti draga puno,uradila sam uzv abdomena,on kao ne zraci puno,a s ostalim pretragama cu sacekati da dobijem.

pa mislim ako je onaj standardni UZV abdomena - da se ne trebas uopce brinuti za taj drugi pregled jer se i u trudnoci ide na taj UZV - ako je to isti taj

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 3448
2.6.2012 14:41:23   
majalena
kada je najbolje uraditi test?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3449
2.6.2012 14:45:31   
Skvo RR
Kad ti zakasni.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu majalena)
Neposredna veza do poruke: 3450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *