|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
30.1.2012 13:29:34   
Zin@
Joj hvala ti na pozitivnim rijecima , da jesam, a i ja se nadam user posted image , niko ne bi bio sretniji od mene user posted image , pa sta mislis kada da idem dr. sada sam 5-6 sedmica, mozda i manje od zaceca, sutra ili da cekam, vise ni sama neznam, prosli put od pocetka nije bilo ok, pa imam fobiju od dr.?

(odgovor članu lana84)
Neposredna veza do poruke: 3276
30.1.2012 13:36:04   
lana84

ja sam isto trudna 5/5 sedmica, ali ne planiram ići prije punih 7 tj, tako sam i sa prvim dijetom. mislim da je to onako normalno vrijeme a i srce do tada već kreće da kuca, razvijeni su i drugi organi pa još ljepši osjećaj kad imaš šta da vidiš user posted image .

to što se desilo prvi put nemoj da te prati, ostavi to iza sebe i razmišljaj pozitivno.
reci mi, kad ti je bila zadnja mjesečnica, koji datum?

Lana 2008
Mihaela 2012

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3277
30.1.2012 13:40:53   
Zin@
Ma od jutros me opet prati onaj stari osjecaj od prosli put, ali proci ce kada se uvjerim da je sve ok aBd ..
A zadnu mecu sam imala 20. decembra, ciklus mi je oko 32 dana, pomjerio se tako od spontanog..

< Poruku je uredio Zin@ -- 30.1.2012 13:42:26 >

(odgovor članu lana84)
Neposredna veza do poruke: 3278
30.1.2012 13:45:13   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Zin@

Joj hvala ti na pozitivnim rijecima , da jesam, a i ja se nadam user posted image , niko ne bi bio sretniji od mene user posted image , pa sta mislis kada da idem dr. sada sam 5-6 sedmica, mozda i manje od zaceca, sutra ili da cekam, vise ni sama neznam, prosli put od pocetka nije bilo ok, pa imam fobiju od dr.?

Sad je zaista rano. Može se desiti da ljekar ne vidi ništa pa te to samo dodatno nasekira. Ako su ti ciklusi na 28 dana ti si sad matematički u 5. sedmici kad je pre rano da se išta vidi, osim da radiš krvni test. Nema svrhe da ideš prije kraja 6. sedmice, dakle 15-tak dana nakon datuma očekivane mjesečnice.

Opet ti kažem, kao neko ko je i sam iskusio spontani, ništa što sad radiš ne utiče na plod, neke uobičajene normalne aktivnosti nemaju nikakvog efekta, ni štetnog ni pozitivnog. Jedino što možeš je da npr. izbjegavaš lijekove ili neke invazivne ljekarske preglede, da ne piješ alkohol (ako ga inače konzumiraš).

Da li su ti prošli put dijagnosticirali uzrok spontanog i da li si radila neke nalaze nakon toga?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3279
30.1.2012 13:46:54   
Lejla Ka

Ma od jutros me opet prati onaj stari osjecaj od prosli put, ali proci ce kada se uvjerim da je sve ok aBd ..
A zadnu mecu sam imala 20. decembra, ciklus mi je oko 32 dana, pomjerio se tako od spontanog..

Pa onda si vjerovatno još kraće trudna i nije ni čudo da je crtica blijeda. Strpi se još 3-4 dana pa ponovi test.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3280
30.1.2012 13:52:26   
Zin@
Znam, ipak hvala sto si me podsjetila user posted image , ne nisu mi radili dodatne pretrage, pitala sam ali mi nisu preporucili nista,  samo redovni papa test koji je bio ok.. To mi je inace bila prva trudnoca, a od pocetka beta nije se fino duplala, i bio je prirodni spontani bez kiretaze, ja sam insistirala da cekamo, a dr. je bila ljubazna i nije mi htjela raditi kiretazu nego da priroda ucini svoje jer nisam imala nikakve bolove,  ali sam se dovoljno istraumirala i isplakala..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3281
30.1.2012 13:56:05   
Lejla Ka
Nema razloga da ne budeš optimista user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3282
30.1.2012 13:59:14   
lana84

Znam, ipak hvala sto si me podsjetila user posted image , ne nisu mi radili dodatne pretrage, pitala sam ali mi nisu preporucili nista,  samo redovni papa test koji je bio ok.. To mi je inace bila prva trudnoca, a od pocetka beta nije se fino duplala, i bio je prirodni spontani bez kiretaze, ja sam insistirala da cekamo, a dr. je bila ljubazna i nije mi htjela raditi kiretazu nego da priroda ucini svoje jer nisam imala nikakve bolove,  ali sam se dovoljno istraumirala i isplakala..

mislim da će sve to biti kako treba user posted image .
sačekaj još par dana. ako user posted image  ne dođe, ravno doktoru, pa ako ništa dat će ti da radiš betu, bar ćeš biti sigurna user posted image

Lana 2008
Mihaela 2012

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3283
30.1.2012 15:17:26   
Bebica11

Zdravo, opet ja na ovoj temi poslije dugo vremena... Interesuje me da li se nekome dogodila slicna situacija, naime radila sam test za trudnocu Babyrapid test traka, i pokazali mi je user posted image crtice, s tim da je ova testna crtica veoma blijeda, ali ima user posted image .. Trebala sam dobiti 23-25 januara, ali nisam, pa sam posumnjala na trudnocu i jutros uradila test.. Neznam da li da se radujem ili ne, strah da mi se ne ponovi spontani od prosle godine je sve veci.. Ukoliko neko moze pomoci neka se javi, sutra idem do ginekologa, ali neznam da li ce me primiti??

Primice te, a i meni se vidjela mala tackica 5-ti dan poslije dana OCEKIVANE menstruacije, ja sam izgubila 2 trudnoce pa sam evo rodila hairli tako da se ne brines,pogotovo sto si prosla bez kiretaze i izgubila malu trudnocu, samo opustenouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3284
30.1.2012 19:03:28   
dickerchen
Hmmm ne znam ni sama sta da mislim, upravo sam radila test ( nisam mogla izdrzati) :/ Radila sam na test traci, ona najbitnija crtica je bila toliko svijetla,da se jedva moze skuziti,ali onda je MM malo pomaknuo "najloncic" ( ne znam kak drugacije da se izrazim,ali mislim da ce neki skuziti na sta mislim) i ispod je bila jako primjetna crtica... Sad smo opet u neizvjesnosti,treba ici ginicu!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3285
30.1.2012 19:42:09   
adna 83
ako se pojavila druga crtice bez obzira sto je svijetla, to je to, cestitamuser posted image i meni je isto tako bilo, prvo sam mislila da umisljam tu drugu crticu, pa smo mm i ja stalno kruzili oko testa, ali kroz par dana crtica je bila dosta tamnija. moj ti je svijet da za doktora jos malo sacekas, ako je rana trudnoca nece nista vidjeti, meni se to desilo, zato bolje sacekaj da se ne bi džaba brinula...

(odgovor članu dickerchen)
Neposredna veza do poruke: 3286
30.1.2012 20:22:08   
dickerchen

Hvala puno, i ja bih se volila veseliti ali opet nesto me koci...ahuser posted image

Hvala na savjetu, onda cemo pricekati jos za doktora pa da nam aBd potvrdi user posted image :D

(odgovor članu adna 83)
Neposredna veza do poruke: 3287
31.1.2012 9:41:02   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: dickerchen

Hvala puno, i ja bih se volila veseliti ali opet nesto me koci...ahuser posted image

Hvala na savjetu, onda cemo pricekati jos za doktora pa da nam aBd potvrdi user posted image :D

Koliko ti traje ciklus, kad si trebala dobiti menstruaciju?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3288
31.1.2012 9:44:30   
dickerchen
uvijek je uredna, 28 dana ...trebala sam dobiti 26.01.!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3289
31.1.2012 9:49:59   
Lejla Ka
Strpljenje nam nije jača strana kad želimo trudnoću user posted image , zar ne?

Sačekaj još makar 4-5 dana pa ponovi test. Ginekologu nemaš razloga ići, na UZV se ništa ne vidi, a potvrditi ti može samo krvim testom za šta nema potrebe.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3290
31.1.2012 9:52:52   
dickerchen
hehhee nismo bas ni planirali....ni razmisljali o tome, ali eto i kad se pazi- sudbina je ipak zacrtana :D Opet smo sretni u svakom slucaju ;)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3291
1.2.2012 1:08:46   
Mala djevojčica
Pozdrav svima, ja sam novi član i želim na početku poželjeti puno sreće svima koji očekuju bebu i koji rade na tome. I ja imam veliku dilemu da li sam trudna ili ne, a voljela bih da zaista jesam. Za tri godine su me operisali tri puta jer sma imala policistične jajnike, nisam imala velike bolove, ali su me tri puta sjekli, kako moj sadašnji ginekolog kaže "bezveze". Odstranili mi desni jajnik bez mog znanja i nikada mi nisu ni naveli u otpusnici. Sada imam samo djelić tog desnog jajnika i policističan lijevi. Materica mi je uredu, hvala Bogu, a ova vještica je redovna. Svi nalazi su mi uredu, ne mogu biti bolji. Imala sam odnos 24.01.2012. i radili smo na bebi. Evo danas nakon sedam dana, meni su grudi natečene i bole me, bradavice jako čudne, imam užasan bol u leđima i ne mogu da spavam na stomaku, jer me boli. Vještica treba da dođe 10.02., a ne znam više, ubi me ovo čekanje. Tijelo me počelo da svrbi, stomak i grudi najviše, stalno jedem. Ne znam da li sam trudna, da li je neko bio u sličnoj situaciji? Možda je i prerano nakon sedam dana, ali ovo čekanje me ubija, a znam da ne bi smjela da se uzbuđujem ovoliko, ali zaista želim bebu. Puno vas pozdravljam i nadam se da će mi neko željeti dati odgovor.

< Poruku je uredio Mala djevojčica -- 1.2.2012 1:15:28 >

Neposredna veza do poruke: 3292
1.2.2012 8:13:39   
adna 83
Mala djevojcica, dobro nam dosla, bas mi je zao sto si sve to morala prezivjeti...
sto se tice simptoma koje imas mogu biti i pms-a a i trudnoce. i ja ih imam sve i mislim da sam trudna, juce radila test i pokazala se druga slabo vidljiva crtica. moji simptomi su bolne grudi, bol u donjem dijelu ledja, blaga mucnina, i moji simptomi su poceli dosta rano. nist drugo nam ne preostaje nego da cekamo, vjeruj mi znam kako ti je i ja isto vec duze vrijeme cekam da ugledamuser posted image puno srece i nadam se da ces uskoro dobiti svoju user posted image

(odgovor članu Mala djevojčica)
Neposredna veza do poruke: 3293
1.2.2012 8:19:43   
Lejla Ka
Mala djevojčice, potpuno razumijem kako ti je. Sve mi koje želimo trudnoću, pa i ako nemamo problema, a pogotovo kad imamo osjećamo se slično dok ne izostane menstruacija (ili ne dođe, što se iskreno se nadam neće desiti user posted image ). Nažalost, u tom periodu do očekivane menstruacije svi simptomi mogu biti i od trudnoće i od neuobičajenog PMS-a, a mogu biti i na psihičkoj bazi od prevelikog razmišljanja i očekivanja. Izostanak menstruacije je zapravo prvi simptom koji bi označio ikakvu mogućnost da je zaista trudnoća u pitanju. Ni testovi za trudnoću nisu osjetljivi tako rano, a prerano urađen test ti može donijeti samo negativno raspoloženje.

Nema ti druge nego ono što nam je svima najgore i što najmanje volimo čuti, da se strpiš.

Postoji naravno i mogućnost da uradiš test krvi na BHCG, no to bi ti sigurno donijelo dodatni sres ako to budeš radila u državnom sistemu zdravstva. Dok dođeš do rezultata taman će proći 10-tak dana (ako ne i više).

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 3294
1.2.2012 9:05:53   
lana84
IZVORNA PORUKA: Mala djevojčica

Pozdrav svima, ja sam novi član i želim na početku poželjeti puno sreće svima koji očekuju bebu i koji rade na tome. I ja imam veliku dilemu da li sam trudna ili ne, a voljela bih da zaista jesam. Za tri godine su me operisali tri puta jer sma imala policistične jajnike, nisam imala velike bolove, ali su me tri puta sjekli, kako moj sadašnji ginekolog kaže "bezveze". Odstranili mi desni jajnik bez mog znanja i nikada mi nisu ni naveli u otpusnici. Sada imam samo djelić tog desnog jajnika i policističan lijevi. Materica mi je uredu, hvala Bogu, a ova vještica je redovna. Svi nalazi su mi uredu, ne mogu biti bolji. Imala sam odnos 24.01.2012. i radili smo na bebi. Evo danas nakon sedam dana, meni su grudi natečene i bole me, bradavice jako čudne, imam užasan bol u leđima i ne mogu da spavam na stomaku, jer me boli. Vještica treba da dođe 10.02., a ne znam više, ubi me ovo čekanje. Tijelo me počelo da svrbi, stomak i grudi najviše, stalno jedem. Ne znam da li sam trudna, da li je neko bio u sličnoj situaciji? Možda je i prerano nakon sedam dana, ali ovo čekanje me ubija, a znam da ne bi smjela da se uzbuđujem ovoliko, ali zaista želim bebu. Puno vas pozdravljam i nadam se da će mi neko željeti dati odgovor.

vjerovala ili ne ja sam imala prve simptome odmah nakon 7 dana (tipa bolnih grudi, blage mučnine), prvo sam pomislila da si umišljam jer se nisam nadala da će uspjeti tako brzo.... i eto, to su stvarno bili opravdani simptomi.

nebih da ti dajem lažne nade, ali eto malo pozitive nije na odmet. veliki pozdrav!

Lana 2008
Mihaela 2012

Neposredna veza do poruke: 3295
1.2.2012 15:51:49   
Mala djevojčica
Hvala vam mnogo svima. Molim dragog Boga da mi bude na pomoći i uljepša moj život nakon svih ovih muka i patnji. Još jednom mnogo hvala i javit ću vam ako bude rezultata. Sada imam obaveza na faxu, pa rijetko sam na netu, ali i osjećam stalni umor, tako da samo spavam. Pozdrav svima i hvala još jednom od srca. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mala djevojčica -- 1.2.2012 15:52:39 >

Sve što sam naučila o životu, može se svesti u tri riječi:"Život ide dalje!"

(odgovor članu lana84)
Neposredna veza do poruke: 3296
2.2.2012 9:00:59   
ajnur

IZVORNA PORUKA: Mala djevojčica

Moja prijateljica ima jedan jajnik i ima 2 djece jedino sto je trebalo je malo duze vremena i to je to.Zelim ti puno sreceuser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

Neposredna veza do poruke: 3297
2.2.2012 15:54:57   
Zin@
Bila danas kod dr. jer mi se pojavio blago smedji iscjedak, na ultrazvuku se nista ne vidi user posted image , narucila me opet za sedam dana, test nisam ponavljala, upravo sam se vratila i neznam sta da mislim, mozda je sve ok, samo mala trudnoca, mozda je biohemijska ili ne daj Boze vanmatericna?? Ponovo ista stvar, cekanje i cekanje, ali mislim da sam sada jaca i sabranija.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 3298
2.2.2012 15:59:16   
Lejla Ka
Fino neku komediju ili crtani na TV, noge u zrak, deku preko sebe i samo pozitiva!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 3299
2.2.2012 16:14:21   
Zin@
Moram bar veceras tako, bas bi mi prijalo, da se malo opustim i ugrijem :).

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *