Emina*
|
Suzana, jesam davala sam mu Brokoli, i sve svjeze sto sam nasla na pijaci .. Eh za brokoli, otkines one cvjetove (ja sam bar tako), znaci samo njih, a ne onu drsku, jer je ona malo potvrda.... Skuhas ih, propasiras i eto ti obroka... Mozes pomijesati s bilo cim... S mrkvicom, nekim zitaricama, ako hoces da dobijes guscu smjesu.... Vjeruj mi da se Bakiru pravo svidjelo.. Ja sam ostala bez teksta, bas je jeo kao veliki I spinat isto.... To dvoje bas voli.... Tako da mu uglavnom dajem malo brokulija i spinata sa malo rizinih pahuljica, cisto da se malo zgusne..... I to super rucka.... Sto se tice tikve, nije ni on bas odusevljen njome, iako mama jeste Krompir isto skuhas, posto mu je ukus nikakav, ja dodam mrkvicu, ali probaj mrkvicu prije toga, ja imam neke, bas su slatke kad ih jedes, tako da mu pomijesam kuhanu mrkvicu s krompiricem,. i to isto voli.... Karfiol na isti nacin, skuhan, samo sto je on malo potezak za zeludac, Bakir je imao grceve od njega, tako da mu dajem, ali rjedje.... Pravis ga isto kao brokoli.... Mozes opet s mrkvicom, ma sta nadjes od povrca u kuci Sto se tice Hipp rizinih pahuljica, ja od njih davno odustala, i od nade da cu ih naci ovdje u BIH.. Heheh... Dolaze mi aBd 26-og ovog mjeseca, direktno iz Njemacke ... Ako dobijem vise, ako ti treba javi, pa da ti dam koju..... A i ja sam ovih dana gledala, nema ni Baby¨s first milk pap nigdje, i ja ne mogu da nadjem.... Bas me cudi, pa kad vide da im nedostaje, zasto vec ne naruce Drago mi je sto te je dr smirila, onda super, ako ti je tako rekla... Mnoge hapice od zitarica i voca se prave sa AD mlijekom, tako da ti je to super varijanta.... Npr, od Lina, kukuruz, kukuruz+riza i sl se prave s mlijekom... Nestle riza se prave s mlijekom, tako da fino neko tvojim djecacima napravi npr taj obrok Nestle rize, i doda u to neku vockicu, i to ce ih pravo zasititi..... Od zitarica, ja sam uzela Nestle rizu, i trebam kupiti i taj kukuruz +riza od Nestle-a, pa cemo vidjeti.... Kupila sam i Lino Kukuruz, ja mislim, ali nisam ga ni otvorila.... Za supice, ja sam mu od skora pocela davati, cisto onako da okusi, a ovih dana cu da mu stavljam u slane obroke po malenu kasikicu maslinovog ulja, posto haman bebama je potrebnije vise masnoca nego nama..... I ako moze jedan savjet, kad otvoris npr neku kutiju zitarica, mislim da sve otvorene traju negdje oko 2-3 sedmice, pa eto da obratis paznju i na to..... Nadam se da sam ti bar malo pomogla.... Srecno
< Poruku je uredio Emina* -- 8.11.2008 9:30:15 >