Alhemicarka -> RE: Kalendar nadohrane (31.7.2013 9:41:12)
|
IZVORNA PORUKA: animagical logicno je da imate pedijatra, pa samim time znas da se bebi od 9 mjeseci ishrana ne bi ni u kom slucaju smjela bazirati na kravljem mlijeku, pogotovo sa keksom, pa nema potrebe da ti ovdje trunimo koliko je to stetno, dugorocno, za bebu. i ako mi samo neko kaze da mu je beba sasvim zdrava, uprkos tim preporukama, tacno cu se roknuti[sm=smiley36.gif] zdravi su dok su skroz mali, zbog takvih temelja u prehrani problemi dodju u odrasloj dobi. mm je jeo isto to sto ti dajes svojoj bebi...ja nisam...sada jedemo istu hranu, mahom kuhanu, domacu...djecak i ja nemamo ama bas nikakvih problema, dok mm ima bar dva puta mjesecno ogromne probavne probleme...linex i enterofuril, kao i kontroloc za zeludac su mu najblizi prijatelji... takodjer, ne bih ti ni ja jela karfiol, da mi je druga alternativa plazma u mlijeku. I ti si na osnovu vaša dva izolovana slučaja donjela zaključak da tvoj muž ima problema sa probavom zato što je uzimao kravlje mlijeko dok je bio beba? Pa ne znam što ljudi uopće završavaju medicinu kad se dijagnoza tako lako uspostavi? Evo ti primjer iz moje porodice. Moj brat i ja nismo dojeni, mama je bratu davala svježe kravlje mlijeko na preporuku patronažne (znači negdje od 2-3. mjeseca), a meni "bebiron" i nešto kasnije uvela kravlje (od 6. mjeseca). Imam strašne želučane probleme, mučnine, moj brat nikad nije povratio, ništa mu "ne sjeda teško" na želudac. Moj otac je dojio preko dvije godine i također ima problema sa želucem, dok mama nije dojena, već je od rođenja odrasla na kravljem mlijeku sa brašnom (AD nisu ni znali da postoji) i nema nikakvih želučanih problema. Da se odmah razumijemo, poenta posta nije da se može davati svježe kravlje mlijeko, definitivno treba pratiti nove standarde i ja sam se držala rodinih, odnosno tablica svjetske zdravstvene organizacije (a nerijetko sam Lejlu Ka vukla za rukav), ali mi jako smeta kad neko donosi paušalno zaključke i iznosi drugima kao dokaze. Moralo bi se provesti veliko istraživanje i na daleko većem broju ljudi i reprezentativnijem uzorku, da bi se donio zaključak koji si ti donjela na osnovu vaša dva slučaja.
|
|
|
|