bebbe RR -> RE: da li se moze birati izmedu carskog i prirodnog poroda (12.9.2008 14:50:44)
|
Sretno, Mrka! Zelim ti da sve prodje sto bolje za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] i za tebe. I ja cu se, aBd, poroditi na carski rez uz spinalnu anesteziju. Prvi put sam rodila prirodno, odnosno, nakon vise od 40 sati u sali, uz pomoc vakuuma i sa uzasnom epiziotomijom koja mi je dugo potome zadavala muke i radi koje (oziljkom zarastao grlic) vise ne mogu na prirodan porodjaj. Prirodno je, istina, super, kad sve dobro ide. Imam prijateljicu koja je vec slijedeci dan bila sasvim OK, kao da nije ni rodila, sto je meni bilo gotovo nevjerovatno. No, kako citah ovaj forum, nekako su me iziritirali komentari zena koje nisu ni prvi put rodile, a vec kao imaju izgradjen i stav i misljenje i o carskom i o prirodnom porodjaju. Cinjenica je da su zene nekada nemilice umirale na porodima, takodje i da su se i bebe mnogo vise prepustale prirodnoj selekciji. Sada to, naravno, necemo. Verujemo medicini i upotrebljavamo njene prednosti. Zato je licimjerno komentirati neciji strah i necije odluke. Ja sam na prvi porod isla bez straha, jer nisam znala sta me ceka. Kada bih ovaj put morala proci iste muke, paralizovao bi me strah i od same pomisli. Toliko....
|
|
|
|