s0305 -> deformacija ploda (20.10.2011 13:15:17)
|
Pozdrav svima! U 21. nedelji trudnoce doktor je vidio deformaciju prednjeg trbusnog zida kod bebe tj. omfalokelu, dakle zid koji zatvara stomak nije bio formiran odnosno svi stomacni organi koji treba da su unutra bili su vani...:( Ostavili su me u bolnici, radili nalaze krvi, urina, torch, nekoliko uz pregleda i sastali se da odluce sta ce s mojom bebom.. naravno, ja sam donosila konacnu odluku. rekli su mi da je to teska deformacija, da bi beba odmah po porodjaju morala na nekoliko operacija, da je pitanje da li bi to prezivjela i ako bi kakav bi kvalitet zivota imala. muz i ja smo odlucili da je ne mucimo, da ne mucimo sebe a i ne bismo mogli imati drugu djecu jer bi ova malena zahtjevala svu mogucu paznju :( tako da su mi uradili amniocentezu, stavili gel, dali drip i nakon 10 sati sam rodila svoju djevojcicu od 320 g koju sam osjecala dan prije u stomaku, a cija sudbina nije bila da se rodi ziva i zdrava:( nalaz amniocenteze je bio uredan, nije bilo genetskih poremecaja, a zasto je to tako bilo ne znam... evo sad ce od toga 6 mjeseci, sad sam dobro koliko mogu biti pa otvaram ovu temu da se malo utjesim... Nova sam na forumu, nadam se ljepsim pricama....
|
|
|
|