hanabanana
|
Ako si imala jači iscjedak prije poroda, moguće da je beba pokupila infekciju. Tada mi ni mlijeko, ni kamilica, ni voda neće pomoći, moraš uzeti antibiotske kapi. Naravno, nećeš ih uzeti na svoju ruku, nego će ti ih dati pedijatar. Meni je starija imala isti problem kao i tvoja bebara, doktorica mi je prepisala Tobrex kapi. Što se tiče kamilice...ne preporučuje se zato što je alergen, tako da može izazvati alergijsku reakciju. Isto tako nije dobra ni kod kupanja, isušuje kožu. Alergijski konjunktivitis je alergijska bolest spojnice oka čiji su uzroci vezani uz smog, dim, plinove, UV i druga zračenja, produljenu izloženost TV-u ili računalima. Zajednički simptomi upalnih promjena spojnice oka su hiperemija, eksudacija s edemom, papilarna hipertrofija, pojačano izlučivanje sekreta i blefarospazam, a od subjektivnih tegoba tu su svrbež, pečenje, fotofobija, osjećaj stranog tijela u oku. Među najveće zablude o liječenju takvih simptoma ubraja se i kamilica koja je i sama jedna od nerijetkih uzročnika lokalne alergijske reakcije. Stoga ju je pogrešno stavljajti jer se s njom neće izliječiti niti jedna očna upala. Druga zabluda je konzumiranje meda koji može u nezrelog i alergiji sklonog novorođenčeta pokrenuti niz alergijskih reakcija od kojih je bitna i ona u strukturama oka. Tu ubrajamao još i posteljinu od prirodnih materijala (perje) koja također može pokrenuti lavinu alergijskih reakcija kao i plemeniti metali, nakit. Da se alergijska bolest oka ne bi zamijenila s drugim bolestima, treba imati na umu da su osnovni simptomi ove bolesti svrbež i pečenje, a diferencijalno dijagnostički dolaze u obzir: - suho oko koje nastaje zbog smanjene proizvodnje suza; dominantan simptom je grebenje, prisutnost stranog tijela i pečenje
- opstrukcija nazolakrimalnog kanala obilježena vodenastim iscjetkom iz oka
- upala spojnice bakterijskoga ili virusnog podrijetla obilježena crvenom spojnicom oka, slijepljenim kapcima, pogotovo ujutro, i vrlo je zarazna
http://www.zdrav-zivot.com.hr/index.php?cat=alergije_u_djece Ovdje ima još više informacija. Kod čišćenja oka jako je bitno da uvijek uzimaš novu vaticu. Ukapaš par kapi vode u oko, i laganim pokretnom od kraja oka prema nosu, u jednom potezu.
|