mama75
|
Drage moje, evo da vam se javim. Danas sam odnijela stavri i novac koje smo skupili. Iskreno ne znam odakle bih pocela da pricam - o stvarnoj neimastini u kojoj ova porodica zivi, o skromnosti zene (koja je na pitanje "sta vam najvise treba" odgovorila: ma imamo svega, eto jednino nam treba sporet na drva jer sam ovaj posudila i moram ga vratiti ) ili o djecici koja su tako razigrana i nasmijana. Kada sam dosla na vrata, jedno po jedno dijete je izlazilo i trcalo mi u zagrljaj, a tada im jos nista nisam ni dala, niti su vidjeli da ista nosim. Jos jednom veliko hvala svim zenicama koje su ucestvovale u ovoj akciji, obradovale smo jednu porodicu koja zivi u iznimno teskim uslovima. Posto su me neke forumasice napomenule da pitam neke stvari, evo ovdje odgovori: 1. imaju otvoren ziro racun u UniCredit banci. Broj racuna je: 40030578000 (ovo sam prepisala sa kartice za tekuci racun, ne znam da li idu jos neki brojevi ispred kada se uplacuje, ali mislim da oni koji imaju otvoren racun u ovoj banci mogu da nam pomognu s tim). I napomena, mislim da bi dobro bilo pozvati zenu na telefon kada joj se uplati novac i reci joj to, jer ne vjerujem da bas provjerava racun cesto. 2. Posto je prilog o njima, zajedno sa adresom i brojem telefona objavljen na TVSA, mislim da je u redu da i ja ovdje objavim te podatke za sve one koji zele sami da odu: Zikreta Hasanović, ul. Suada Djulimana 7, Hrasnica; mob. 061/981835 3. Po onome sto sam vidjela, mislim da im je trenutno najpoterbnija ta pec na drva, pa ako neko slucajno ima... 4. medic: nemaju elektricni sporet, tako da im mozes odnijeti. Ako mislite da nije OK sto sam napisala ove podatke, javite da brisem pa cu slati na pp. Pokusala sam zeni objasniti ko smo mi, ali mislim da nije uspjela shvatiti, tako da sam na kraju rekla da sam to skupila sa svojim prijateljicama, sto i jesmo, zar ne?
|