Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni zeljezo uvijek bilo 4/5, prvi nalaz u trudnoci 12, prije 10 dana radila pokazalo mi je 38,5. Ja se prepala, dr mi rekla da je to greska jer drugi parametri ne pokazuju toliko zeljezo. Ponovo uradila i sad je 24. Ja vjerujem da je i meni to od prenatala..... A svakako mi je naglasila da ne radim cijelu krvnu sliku jer kaze to nema potrebe jer je ona kod trudnice uvijek uvecana ili smanjena. kao bitan je samo urin i zeljezo..
ima li neka ženica savjet za nize trombocite..hvala, pusa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Meni nikako nije jasno kako meni željezo skoči na 27, nikada, ali nikada mi nije bilao tako dobro, prošli nalazi bilo 12, a prije toga od kada znam za sebe uvijek nisko, sad nit pijem prenatale, pregnitale, prila folacin do 15 nedjelje, jedino svaki dan pijem grejp i naranču, ako može od toga da mi skoči, jedino
Meni nikako nije jasno kako meni željezo skoči na 27, nikada, ali nikada mi nije bilao tako dobro, prošli nalazi bilo 12, a prije toga od kada znam za sebe uvijek nisko, sad nit pijem prenatale, pregnitale, prila folacin do 15 nedjelje, jedino svaki dan pijem grejp i naranču, ako može od toga da mi skoči, jedino
I meni ovo nije jasno, u prvoj trudnoci pila prenatal i tovila se vitaminima bukvalno a nalazi bili katastrofalni (anemicna, secer nizak uz opterecenje secera u krvi itd itd.).
Sada pila samo folacin i nalazi za 10! Tek ovih dana poceh piti pregnavit vitamine.
Vjerovale ili ne,meni se zeljezo popravi u trudnoci.Inace imam obilne menstruacije,i vazda zeljezo oko 4,pa do 6.Nikad vise.Vazda dobivam nake preparate,i nikad mi ne poprave zeljezo (osim kratkotrajno,mjesec,dva).Ali zato u trudnoci,bez menstruacije,zeljezo se popravi. Mozda je i kod vas to slucaj.
Vadjenjem krvi mi se ispostavilo da imam povecane transaminaze i to uduplane. Doktor mi nije bas najbolje reagovao kada je vidio nalaz i uputio me je da ponovo izvadim nalaz i vise mi nikakve informacije nije dao (doduse nisam ni ja ispitivala). Na internetu sam nasla da su to enzimi jetre ali nisam uspjela pronaci nista konkretno zasto bi mogle biti povisene i njihovu povezanost sa trudnocom, tj da li je to u trudnoci normalna pojava. Da li je neka od vas imala slican slucaj? I ako znate nesto vise o tome pliz pisite, da ne panicim odmah.
Mona ja imam blago povecane vrijednosti jetre pa je li do isto kod tebe? To nema veze sa trudnocom to bude kad se pije alkohol ili neke tablete kod mene i tebe otpada alkohol pa ako pijes kakve tablete od toga je,ja vec godinu pijem tablete za stitnu sad sam 17+2 moj dr kaze za to se ne piju nikakve tablete i to nije opasno,nemoj panicit
željezo se u trudnoći ne posmatra izdvojeno iz krvne slike nego kao cjelina sa hematokritom i hemoglobinom ako su one normal onda je i sa željezom sve OK
radila sam nalaze krvi neki dan sve ok izuzev što su mi povišeni malo trigleciridi , referentne vrijednosti su 0,91-1,70 a kod mene 2,02 šta mi je činit?
radila sam nalaze krvi neki dan sve ok izuzev što su mi povišeni malo trigleciridi , referentne vrijednosti su 0,91-1,70 a kod mene 2,02 šta mi je činit?
meni su trigliceridi u obe trunoće bili tako malo poviđeni... nisam ništa pila za site a svi moji doktori u obe turnoće su kontatirali da kod trunica su te refenretne i noramlne...
Trigliceridi 2.02 mmol/L u prvom trimestru trudnoće jesu malo poviseni KLIK, ali nalazi nekad znaju varirati od laboratorije do laboratorije. Takođe, na rezultat znatno utiče i hrana koja se uzimala 2-3 dana prije testa, te alkohol, lijekovi i pojačana fizička aktivnost. Krv se treba izvaditi nakon 8-12 sati gladovanja.
Na ovoj stranici imaju i referentne vrijednosti svih nalaza u trudnoći, po trimestrima. KLIK
a meni dr kaže od kud tebi povišeni trigleciridi kad si stalno fizički aktivna i meni je malo čudno da povećanje istih povezujem s trudnoćom, jer sam tek zatrudnila a inače ne jedem neku masnu harnu, no kod mene mama cijeli život ima povišenu masnoću, ono malo oznad normale, ja čuh da to može bit i nasljedno
vesela... unošenje nekih namjernica koje nisu sad mana zmana masne prije nego se rade nalazi pokažu povišene trigliceride... recimo kafa... a mene jednom onaj 3 u 1 koji sam popila naveče oko 10 kod zaove ujutro na nalazima šokirao
ja ne jedemm masno...u trunoći drugoj posebno nisma ni msjela radi žuči...odmah napad fasujem
Trigliceridi se uglavnom povise zbog povećanog unosa tzv. "loših" ugljikohidrata, koji imaju glikemijski indeks veći od 50 KLIK, masna hrana nema toliki uticaj na njih, koliko na nivo holesterola. A kod porodične sklonosti visokim masnoćama misli se prije svega na povišene vrijednosti holesterola. Veća fizička aktivnost prije testa kratkotrajno povisi trigliceride zbog povećanog protoka krvi kroz jetru, pa se jetra "propere" i ispusti trigliceride u krv.
Ja juče vadila nalaze i ovo su vrijednosti koje odskaču ,danas dr. na kontroli pita dali mi se manta,ne ,rekoh,onda je ks u redu RBC 3,41 HCT 30,2 HGB 10,9 Takođe za bakterije u urinu ,kojih ima dosta,reče da je ok, malo više čaja od uve i to je to
Ja juče vadila nalaze i ovo su vrijednosti koje odskaču ,danas dr. na kontroli pita dali mi se manta,ne ,rekoh,onda je ks u redu RBC 3,41 HCT 30,2 HGB 10,9 Takođe za bakterije u urinu ,kojih ima dosta,reče da je ok, malo više čaja od uve i to je to
rbc i hct? šta znače ove kratice? hemoglobin znam.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.