koka i po -> RE: Svadja (9.10.2011 14:03:31)
|
IZVORNA PORUKA: bebbe RR Znalo mi se desiti da tokom svađe burno odreagujem, kažem ono što mislim na nepotrebno grub način, ali, kako sazrijevam kao osoba, nisam ponosna na to, i jako se trudim sačekati prije nego što ishitreno odreagujem i povrijedim bilo koga, pa čak i osobu koja je varbalno povrijedila mene... Ukratko, moć destrukcije je uvijek, nažalost, snažnija od moći konstrukcije. Uvijek je lakše uništiti nego izgraditi i stvoriti, i ne želim biti čovjek koji olako vrijeđa druge ljude, čak i kada su ti drugi nepravedni, iskvareni ili zlobni... Naravno da sam neke odnose u životu okončala sasvim, ali nisam osvetoljubljiva, jer čini mi se da potreba za osvetom je nešto što bi u meni zadržalo težak negativizam, a to mi ne treba... "Imam svoj mali svijet i oko njega kineski zid", u tom svijetu nema ozbiljnih svađa, hB, a svi drugi ljudi izvan toga svijeta nisu vrijedni bijesa, potrošene riječi, čak ni razmišljanja o njima... MM je još staloženiji i priličan je pacifista, i nadam se da ćemo i svoju djecu uspjeti naučiti da svađe kojima je svrha samo svađanje, nemaju nikakvog smisla. ...i trudim se da sve sto kazem ima smisla.kad nisam u pravu priznajem gresku i povlacim se.u sustini nastojim da rijesim problem prije nego izbije "nesporazum".po prirodi nisam svadjalica ali sam pobornik istine .samo sto vecinu ljudi istina najvise boli.a ja je nemogu presutiti.svadju ne smatram svadjom nego sukobom misljenja, interesa i razlicitih pogleda na zivot.
|
|
|
|