Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (28.12.2011 11:35:02)
|
IZVORNA PORUKA: treće mislim da se ne praktikuje kod prirodnih poroda osim kad se zagužva, pa moraju uraditi epiduralnu, uz npr vakuum, za carski hajde de ali na prirodan porod ideš da tiskaš svojom snagom a ne ukočen, ali to treba pitati stručnjake , ja se za to ne bih borila na prirodnom porodu, jeste li čuli za slučaj probijanja moždine još se vodi sudski postupak zbog smrtnog ishoda u Sa, nije to bezopasno Dinamitna mila o svemu postepeno razgovaraj s dr. pa već si otvorena 1,5 cm, meni je za toliko trebalo 15 sati trudova, što ćeš se izlagati nepotrebnom riziku ako stvarno nemaš potrebe, većina roditelja želi i drugo dijete onda ti je drugi porod i brži i lakši, ti odlučuješ ali ne paniči[sm=smiley1.gif] Draga, nista ja to necu samostalno. Uvijek razgovaram s doktorom o svemu i postujem ono sto kaze jer nije covjek valjda bezveze doktor, a sreca ovaj moj je super pa mogu sve i pitati i ne nadje se covjek uvrijedjen sto se petljam u struku [sm=smiley36.gif] Sve se tjesim da cu biti jedna od onih sto se samo nategnu a [sm=duda.gif] napolju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|