M kao Mama -> RE: Sjecate li se svoje uciteljice (I-IV razred)? (2.12.2009 9:46:35)
|
Joj, sjećam se učiteljica Ankica Knežević, stanovala je na Ciglanama, ne znam šta je s njom, nisam je vidjela čini mi se od kada je bila moja učiteljica. Također, i ja nosim lijepe uspomene iz školskih kupa od I do III razreda, mi smo bili ta neka generacija koja je dobila nastavnike u IV razredu, ali na kratko jer je došao rat i znate već šta. Ali, kada smo već kod školskih klupa moram se prisjetiti jednog nastavnika Husein Kliničar, likovno predavao, čovječe koji lik zalutao u klupe, valjda je to tako moglo u ratu i nekoliko godina nakon toga. On je mene nešto gotivio i sretne on mene jedan dan na ulici i kaže mi, što ti meni ne bi malo došla da mi pomogne, ja sam možda bila I ili II srednje, i ja sam išla tako nekoliko sedmica i njemu pomagala, dao on meni dnevnik da ja njih ocjenjujem, ma to je haos bio, mislim pozitivna ludnicam, dok direktorica nije saznala i tu se završila moja i Husina učiteljska karijera.
|
|
|
|