laracroft -> RE: Cista na mozgu bebe (27.12.2007 20:23:02)
|
Zelim ti puno puno srece i nadam se da ce ako Bog da sve biti u najboljem redu.I sama sam dozivjela ogroman sok kada mi je u osmom mjesecu trudnoce doktor saopstio da beba ima kracu bedrenu kost,a citajuci o tome saznala sam da je to prvi pokazatelj Downovog sindroma.Zivot moj mi je prosao u minuti i tada kad nisam umrla,necu nikada..Sok je preblaga rijec za ono kroz sta sam ja prosla.Obisla sam tri doktora,od kojih su mi dvojica rekla da moja beba nije u skladu sa evropskim standardima i da ne mora nuzno biti anomalija,ali niko nije zelio da precizira,a onda me muz odveo kod dr.Mehmedagica koji je rekao da femur jeste kraci,ali da je sve ok.Ipak sve do trenutka poroda ja nisam vjerovala da je sve ok i kada sam prvi put primila dijete odmah sam gledala ostale simptome Downa,bez obzira na to sto mi je pedijatar u radjaoni za vrijeme pregleda bebe rekao da je sve super.Vjeruj mi i sada znam surfati netom i citati o tome. Tri su markera (koliko ja znam) pomocu kojih se moze posumnjati na Downov sindrom 1. cistica na mozgu 2. kraca bedrena kost 3. vratni nabor Cistica za mozgu u 99% slucajeva sama nestaje,a moj malac je imao kracu bedrenu kost i rodjen je kao savrseno normalno dijete.Hvala Bogu.Saljem ti puuuuuno snage i optimizma.Pusa
|
|
|
|