RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

teacher75 -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (25.9.2010 11:28:17)

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ja nisam pobornik takvih obicaja.....def. ne zelim da mi neko poklanja zlato (da se razumijemo ne govorim nista lose protiv onih koji to prakticiraju)...ni za svadbu nisam htjela da mi svekrva daruje zlati jer to uopste ne nosim i mislim da nema potrebe da mi onda to stoji negdje u nekoj kutijici....naravno, zlato ima neku vrijednost, ali meni to ne znaci nista i stvarno ne mislim da ce mi takve stvari donijeti srecu u zivotu, pa tako ni darivanje djeteline za bebu ili planiranje ko ce je donijeti iz porodilista.

moji znaju da ja ne volim zuto zlato i da ga nikad ne nosim, tako da sam od mame dobila obrlicu od bijelog zlata, od mm srebrenu esprit narukvicu a od svekrve swarovski lancic sa privjeskom jabuka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamajednogdjecaka -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (31.3.2012 18:57:15)

Joj ovi obicaji su mi glupost najveca,bas zbog toga sto sam ih sa prvim sinom pratila (mlado i naivno celjade).Sada ce po mene doci moji najdrazi,MM,brat i sin koji ce i iznijeti svoju seku.I to jedva cekam,a obicaji su mi glupost zaista.

Visnja RR -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (31.3.2012 19:15:42)

IZVORNA PORUKA: mamajednogdjecaka

Joj ovi obicaji su mi glupost najveca,bas zbog toga sto sam ih sa prvim sinom pratila (mlado i naivno celjade).Sada ce po mene doci moji najdrazi,MM,brat i sin koji ce i iznijeti svoju seku.I to jedva cekam,a obicaji su mi glupost zaista.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

milenium -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (31.3.2012 19:18:20)

evo ja nisam ni znala da postoje neki običaji.[sm=zmeden.gif]mm došao,najbolja prijateljicaiznijeli bebu i to je to[sm=smiley1.gif] kakvi glupi običaji.

jasmin -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (31.3.2012 19:24:27)

Nikakvi izmisljeni obicaji mi nisu bitni.
Bebu bi iznio muz,ali sam rodila na carski pa se on brinuo o meni i bio vozac,a za bebu su se brinuli muzev prijatelj i moja prijateljica,inace bracni par :).
mamajednogdjecaka...tako i treba :).

ljubicica5 -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (5.6.2012 11:40:40)

Ja se u septembru trebam poroditi... ali vec znam ko ce iznijeti bebicu... moj brat, to je njegova zelja, a ima 15 godina, tako da je njemu stvarno drago sto ce postati dajdza i to mu je velika zelja da on iznese bebu. Ali ja imam jos jednog brata, koji je jako nestasan i on hoce da iznese bebu, problem je samo sto je njemu 4 godine, tako da ce ipak stariji dajdza iznijeti bebicu :) insallah :) A po meni sto se obicaja tice, treba praktikovati samo da sebi udovoljite, da budete sretni, bez stresa i sl.ipak su to posebni dani... moje misljenje

selebriti -> RE: obicaj o iznosenju bebe iz bolnice (5.6.2012 11:49:01)

Ja mrzim običaje koji su osnovani ni na čemu. Eto tako treba uraditi jer treba. To je objašnjenje za većinu običaja.

Po mene je došao MM i nas troje smo izašli skupa iz bolnice. Nema mi ništa ljepše.

Cvijeće mi je, također, bezveze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]