Bambi09 -> RE: Šta kada dijete upada u riječ/razgovor ? (30.9.2011 8:40:14)
|
Ja inace mislim da su nase generacije bile jako stidljive i jako povucene, a o bontonu da ne pricam, vazda smo postovali i slusali starije pa bio to neko od nase porodice ili obicni stranac s ulice... Znalo se vrijeme za jelo, za spavanje, za igranje... Znalo se tacno ko sta radi... Al danas... ufffffffff... Situacija od sinoc... Doslo nam sijelo, koje ukljucuje i 3 djevojcice od djevera... Oni su svi u sobi i igraju se... Odlicno... Mi odrasli u dnevnom boravku uzivamo u kafi... A na malo prije nego su gosti dosli, ja pravila veceru i naravno nisam je stigla servirati, a ofirno mi bilo da serviram i gostima jer nisam imala dovoljno za sve... Al moja S malo malo, dodje pa "mama ja cu uzeti jedan komad"... Ja je "znacajno" pogledam i kazem joj da ide u sobu da se igra... Prodje 15-ak minuta ona opet... Tako je ponovila jos 2 puta da bih je jos "znacajnije" pogledala i samo sam joj rekla "vidjeces kad gosti odu, nece te ni nana spasiti"... (svekrva mi je jos tu)... Otisla je u sobu i nije se vise vracala dok gosti nisu otisli... Helem, mi dok njih ispratismo, dok raspremih stol, dok tamo dok ovamo, ja stavila da veceramo zovem je ona nista... Ja u sobu, ona raspremila sve na svoje mjesto, slozila igracke, raspremila za spavanje i spaaaavaaaaaa u 16... Gladna... Zakljucak... Boji se mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Shvatila je "znacajniji" pogled i uradila sve samo da bi izbjegla "kaznu"... Moja zelja... Ne zelim da upucujem "znacajnije" poglede, vec da i "znacajni" ima svoj smisao i ima svoju jacinu... Ne zelim da se moje dijete boji mene... Nisam od onih koje mlate svoje dijete za svako malo... Priznajem jesam je isibala par puta, ali stvarno zato sto je zasluzila tipa, slomila mi naocale, razbila staklo na kuci, izazvala povrijedjivanje brata namjerno... Svjesna sam da je moja Sabina na poseban nacin i umiljata i privlacna i da se zna "upakovati" u drustvu, ali ja bih voljela da uvijek bude "djevojcica" a ne "harambasa" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|