RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:03:05)

eh iman, ti si jos dobra bila, povracala samo 3 puta dnevno, ja sam povracala po citav dan i noc sve do 5.mj. a onda do 6 tako ko ti, par puta dnevno i to mi je bilo milina[sm=smiley36.gif]ovaj put sam povracala do 4. mj, i ipak sam malo jela, prosli put nisam nista ni jela pa sam bila zaglavila na infuziji, al nisam ocekivala da ce mi ovaj period biti ovako tezak jer sam prosli put bas uzivala pred kraj...vidim da je kod hanady bilo slicno, valjda to tako ide,,,

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:06:50)

megi ja cu hb jos samo sutra i prekosutra na posao, pa iducu sedmicu idem na odmor i onda na bolovanje[sm=smiley1.gif]al meni jos teze pada sto mi je tesko hodati, jer bih ja sad najradije po citav dan provodila vani, setala,kao u prosloj trudnoci, nisam se smirivala do kraja a sada kad pomislim na onaj period poslije poroda i sjedenje kod kuce vec mi muka[sm=smiley13.gif]al bas mi tesko jer nakratko izletiti mi se ne isplati kad pomislim na penjanje na 5.sprat, a dugo ne mogu hodati jer me sve poslije boli

Lady26 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:10:35)

Eh dobro jutro....
Od 9 sati citam i citam i citam....i pitam se ima li kraja, ono nema [sm=smiley36.gif]
Da vidimo....
Felix - za Anela [sm=smiley31.gif] a tebe ignorisem [sm=smiley36.gif]
Bebacha racunajte na nas [sm=jezicek.gif], aBd za kafu [sm=smiley1.gif]
Teacher, jel te mozda boli zbog sexa? Ne zezam se, ozbiljno pitam...evo jedan [sm=smiley31.gif]
Jelena, kako su djecica? Vidim Ana opet visoku turu ima, Luka na ihalacijama? [sm=smiley13.gif]
Tajra, ti mene ne volis vise [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif], put ti udario u glavu [sm=jezicek.gif], i hvala na linku, parili smo oci sinoc do ponoci haman.... [sm=smiley26.gif][sm=smiley29.gif]
Marinaaaaa, Iman, Pahuljica, Hanady,Tekja, Dadada, Noa (dje ona [sm=zmeden.gif]), Ellllllla, Rose legenda, Sretna_mama, The vidovita Pocy [sm=jezicek.gif], Neca, Anidla (masanla), Slavna [sm=smiley36.gif], Ladyblue i SVE ostale koje sam zaboravila mada sam se bas potrudila [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:12:00)

Uh ticerka ja nisam imala tih mucnina , jednom mi muka bila u autu, ali zato zgaravica , uh to mi je gore bilo , sve se skupilo u grlo a ne mogu da povratim i da pred kraj ja 100 kila vagala, u meni od tih 100 kila 30 kila je samo voda, nisam se mogla obuci, okrenuti u krevetu, napolju snijeg do koljena minus ubi a ja u potkosulji i sorcu hodam , sve sirom otvoreno a ja izgori, izlazila sam bosa na snijeg samo da noge rashladim....Spavanje mi je bila misaona imenica, gusilo me , voda klokoce u usima...A Nedzad me okretao po noci sa jedne na drugu stranu...Bilo mi je prituzilo onih zadnjih 2 mjeseca ...Ali izdrzi se sve , nedaj se

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2012 10:12:41)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:12:43)

moze biti lady, al i prije toga sam bila teska i nije mi bilo lako, pa ne znam, niej bio neki zestok tempo[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2012 10:15:33)

Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:19:58)

Ja se divim zenama koje se ne udebljaju , ja sam bila ko slon , samnom na kontrolu dolazila jedna  dankinja, ljepota vidjeti onaj stomak i normalne noge, a ja u papucama hodala nisam mogla nista drugo obuci ..

*pcelica* -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:20:47)

Dobro jutro od nas. Kako ste nam svi redom. Vidim ima bolesne djecice, zelim im brzo ozdravljenje.
Teacher to ti je normalno u zadnjem tromesjecju. Meni je tako bilo u prvoj trudnoci. Vani sunce przi a ja u kuci lezim jer nemogu da se krecem sve me boli kad lezim kad sjedim i kad stojim. Niksako se nisam mogla namjestiti jedva sam cekala da se porodim,a druga trudnoca susta suprotnost bila poletna ko leptiric do zadnjeg dana lunjala po gradu [sm=smiley36.gif]Strpi se jos malo sve ce to proci [sm=smiley31.gif]

sretna_mama -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:22:14)

Lady..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] kako nas nabroja...EXTRA

..

Hvata me nostalgija kad o trudnoći pišete..ali baaaaaaš..Meni je extra bilo..Inače sam ogromna..a tada sam dobila samo 10kg..i bila sam presposobna za sve..pokretna kao nikad u  životu.
Povraćala samo par dana dok nisam shvatila da je od okreuženja na poslu..kakve (ne znam ni kako da ih nazovem) su me malteretirale...čisti mobing..i dam otkaz..(kajem se).

Samo mi je u 8mj. naglo pritisak skočio i onda na Koševo sve do poroda...još pokupim i MRSU, sreća blaži oblik i porodim se 2.sedmice 9mj..
Na sreću..sve odlično prošlo..

vjestica -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:23:18)

i mene nostalgija hvataaa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
cure koje imate jedno, kad planirate drugi krug?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2012 10:23:53)

*pcelica* -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:25:05)

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Ja se divim zenama koje se ne udebljaju , ja sam bila ko slon , samnom na kontrolu dolazila jedna  dankinja, ljepota vidjeti onaj stomak i normalne noge, a ja u papucama hodala nisam mogla nista drugo obuci ..

Meni u prvoj trudnoci tetka od mm (koja ima oko 100kg) dala pantalona koje su njoj velike pa ja sebi prepravljala jer nisam mogla da nadjem trudnicke koje mi mogu. Udebljala se oko 25 kg.Najvise oko 18 kg dobila u zadnjem mjesecu jer sam stalno lezala. U drugoj sam dobila samo 10kg isto sam jela ali sam se malo vise kretala jer sam radila ali sam opet bila ogromna jer sam ja mala [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2012 10:25:09)

Lady26 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:25:54)

* Ispravka - zaboravila sam Pcelicu i Mya-u [sm=jezicek.gif][sm=zardeva.gif][sm=smiley31.gif]

Mya_81 RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:27:12)

Mene nikakva nostalgija ne shvata [sm=smiley1.gif] Ne znam sta mi je bilo teže, trudnoća ili prvih 6 mjeseci, tako da još uvijek kažem 'ne, hvala' [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:27:12)

Dusa moja lijepa [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Ja odkako sam na dijeti ljudi me slabo primjecuju [sm=smiley36.gif] Sigurno sam puno smrsala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sretna_mama -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:29:12)

IZVORNA PORUKA: vjestica

i mene nostalgija hvataaa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
cure koje imate jedno, kad planirate drugi krug?

2.krug planiram čim završim fax..Sad sa 3.godina, pa četvrta..i ne znam hoću odmah moči upisati master...Ako ne mognem, idemo u akciju..Ma..mislim da ćemo svakako tada..:-D..Jer studiram skupa s mm i taman će nam tada biti ok..

vjestica -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:29:27)

blago svakoj koja može planirati i štimati

veeseelaa -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:32:11)

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

ja sam u početku trudnoće krenula se debljati rekoh do poroda ću imati bruku kila
Medjutim nisam, samo 11-12 kg sam dobila
i nosila sam sve svoje cipele ali i mama mi je takva bila u trudnoći, nismo ni jedna ni druga dobile strije

Mya_81 RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:32:32)

Ma, to se ne planira [sm=smiley1.gif]

I ja sam tako uvijek govorila kad cu i sta cu dok mi mama nije rekla da je ona planirala svoje trudnoce sestra i ja se nikad ne bi rodile, tako da...

Marina, nadam se da ce ovaj put upaliti za kuću.

veeseelaa -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:32:43)

IZVORNA PORUKA: vjestica

blago svakoj koja može planirati i štimati

čovjek snuje a Bog odredjuje
za sve treba reći ako Bog da

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.1.2012 10:32:58)

vjestica -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:33:04)

ja sam dugo čekala dijete , a istovremeno čekala i neku dodatnu edukaciju (1 g, 12 ispita, samo sam čekala kad će je organizovati) i sve se na kraju potrefi zajedno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
taman ostala trudna, meni počela predavanja, zadnje predavanje bilo 3 dana pred porod [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Neca xxx -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 10:34:26)

I mene hvata nostalgija i tako idealiziram trudnicke dane, a posebno one dane na porodiljskom. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A vrijeme nam je za drugi krug, taman kada prerastemo ovu temu. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  890 891 [892] 893 894   Sljedeća stranica >   >>