Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hvala hvala, ma prvi put izlazim sumnjam da cu proci, imam jos jedan put fore kraj mjeseca...knjiga 700 i nesto strana, vodic 400 i nesto...ma nema dalje
Leona sretno! Eh žene drage što se ansekirah danas, pa još jelenina priča na sve to, pa još mjesečeva pratilja... Moja jedna mrvica na pedijatriji večeras završila(dajđincina cura)-dijete dobilo osip i bole je noge....rade nalaze.....
Drage zenice hvala na pomoci sinoc. Mi smo ipak zavrsili u hitnoj, jer u trenutku kad je mm krenuo u apoteku ona je povratila jos jednom. Uglavnom upaljeno grlo, dr. misli da je viroza ili upala mokracnih kanala. Evo od 5 jutros se ganjamo sa kesicama i urinom ali nazalost jos nista Ima li neko savjet kako urin sto lakse uhvatiti?
pocela sam raditi, A.prolaze pljuskavice, ali se razmazio kako je bio 10 dana slobodan, uhhh, postao je pravi zlocko, i svaka druga rijec mu je necuuuu, necuuu ili negacija!Ajd nadam se da ce i ovo proci, a meni ce ostati malo zivaca i za drugo dijete Vidim ima bolesnih bebica i mama, zelim vam brzo ozdravljenje.Leona sretno na ispitu Ja nikako da se nakanim da napisem magistarski, Bogamiu izgubit cu pravo na skolocanje, a platila 7000KM
Jutro i od nas , mi smo ko pjevci jutros ustali , ali smo zato sinoc i rano legli...Kahvenisah sa didom na fb bas moi sjede kafa...sad se dajem u radne pohode, odoh kupiti lego kockice sa poda , zamalo nogu ne slomih jutros ....
joj mene kolegica s posla nagovara da idemo na Jahorinu za srpsku Novu godinu, kazu gore ludnica bude, a mene tesko nagovoriti
gdje na jahorinu? koji objekat? hoćem i jaaaaa...
meni izgleda put u SLO i ITA otpada..mm bolestan zvanicno, mirovanje strogo, antibiotici, jucer dobio i nekakav koktel intravenozno, organizam se uglavnom raspada tako da cemo umjesto shoppinga u SLO ipak fojnicu u reumal ili tako nesto šalim se...vec azmišljam o Dubrovniku
dadada, krv nije voda ...i moj R. je opsjednut pranjem zuba i ruku i tijela i svega...samo bi nosao kreme i sapune i sampone po stanu i samo bi prao svog medu ili mene ili sebe ili tatu lakirao bi i nokte i stavio bi i maskaru i puder i karmin..ma sve sto ne treba
dzenana, ne znam sta da ti kazem vezano za hvatanje urina u kesici obzirom da je curica u pitanju..mozda će ti nasa mya napisati jer ona je koliko se sjecam bas cesto hvatala urin sretno kako god...ja se samo sjecam da je poenta da joj das tekucine i nakon 20-30 min pocali joj tu kesicu, polegni dijete na krevet, nek je muz zabavlja i cekaj dok se ne popiski..refleksi ti moraju biti odlicni da odmah reagujes cim piš krene..dovoljno je sasvim malo mokraće...nesto će i isucriti prilikom hvatanja, ali bitno je dakle da sve vrijeme ti čuvaš kesicu..nema ono da stavis kesicu i pelenu preko..nidje veze..ovo nikako!
< Poruku je uredio pocahontas -- 10.1.2012 8:25:52 >
Kod nas vec tri noci neko čudo buđenje s plačom, isto kao da se nečega prepadne...ne znam,sinoć je bilo samo 2 buđenja, al' bas me onako uplaši taj njegov plač a ni oči ne otvori
Inače smo dobro, konačno su izbile i sve četiri četvorke...pa valjda sad malo predahnemo.
Pozdravljamo vas sviju a malim i velikim bolesnicama brzo ozdravljenje...
jučer vam pišem kako mi N manje slini, skoro nikako. jutros ustale, presvlačim je i spremam za jaslice i napipam gornju četvorku. eto odakle temperatura, sline itd. još 2 četvorke to go... da joj samo hoće ovi zubi izrasti, rodile bi se obje! svaki ubogi zub dijete mi je odbolovalo. ovaj put smo se izvukle bez proljeva ali sam je kljukala homeopatskim bobicama. i temperaturu je imala jednom 2 a drugi put samo 1 dan.
Drage zenice hvala na pomoci sinoc. Mi smo ipak zavrsili u hitnoj, jer u trenutku kad je mm krenuo u apoteku ona je povratila jos jednom. Uglavnom upaljeno grlo, dr. misli da je viroza ili upala mokracnih kanala. Evo od 5 jutros se ganjamo sa kesicama i urinom ali nazalost jos nista Ima li neko savjet kako urin sto lakse uhvatiti?
stavi tutu u banjicu ili kadu pusti je dok je na tuti da brcka noge za 3 min ce piskiti, nama je to jelena preporucila i uvijek pali sretno
E misa mu i kod N tako sa zubićima...ma kod nas je samo jedan sam za sebe iznikao, a onda u paru, sad ladyblue gledam, sve 4 četvorke izbile,po onaj jedan vrh... samo da prođu više..
ma ja sam više slomljena od njenih zuba. dijete mi non-stop bolesno. samo sam naučila lekciju pa je samo odvedem doktoru reda radi i ne dajem antibiotike. kljukali su mi dijete antibioticima a niđe veze. samo su joj zubi rasli. evo više od mjesec dana nije pila antibiotik. moram joj organizam očistiti od kandide i imunitet popraviti. samo joj ujutro dajem sirup od borovih iglica da probamo ovaj šlajm istjerati, dok ne dođu čepići.
jučer vam pišem kako mi N manje slini, skoro nikako. jutros ustale, presvlačim je i spremam za jaslice i napipam gornju četvorku. eto odakle temperatura, sline itd. još 2 četvorke to go... da joj samo hoće ovi zubi izrasti, rodile bi se obje! svaki ubogi zub dijete mi je odbolovalo. ovaj put smo se izvukle bez proljeva ali sam je kljukala homeopatskim bobicama. i temperaturu je imala jednom 2 a drugi put samo 1 dan.
joj kako je to fakat sve čudno i različito...mi nismo ama bas niti jedan zub osjetili..mozda malo nervoze, ali ne bih ja to sa zubima vezala vec eto, kao dio odrastanja i nista vise...nikad nije imao te temp., sline, sraćke i sl. zbog zuba ...moja mama je dječiji specijalista stomatolog i zato ja tvrdim da temp. nikad, ali nikad nece ici SAMO zbog rasta zuba..da se moze poklopiti sa još nečim moze, ali poenta je da tu uvijek ima os nesto...sigurno neki virus, nmekad neka upala grla, dijete trpa sve živu u usta i tako unosi bakterije koje se zalijepe na upaljene i bolne desni i eto ga temp. ili proliv...a na zalost danas ima mali bilion virusa..kako god, neka njoj ti zubi ubuduće rastu bez ikakvih tegoba