DM -> RE: Bebe 1 - 2 godine (29.9.2011 15:35:23)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum GERŠLO-iskuham piletinu u pretisu(obično je pravim s piletinom) a geršlo potopim prvo u hladnu vodu, pa kasnije ispiram malkom(ne previše mlakom)i tako nekoliko puta u roku 2-3 sata( u tom periodu se geršlo fino opere,a i nabubri, tako da mu skratiš kuhanje)! Nakon toga mu doljevam onu mesnu vodu i kuham uz povremeno mješanje i dodavanje vode(otpusti onaj svoj "sok"), paziti da ne zagori! Na kraju kuhanja dodam i meso isjeckano na komadiće zbog djece i začinim(solju,nama vegetu u tanjire dodajem-jer je volimo)i dodam putera po želji-s tim da stavim putera i na početku kuhanja! Ovo ovako zbog djece! Neko voli napraviti "zapršku" sa alevom paprikom, ali kao djeci ništa ne zapržavam, a i nama-tako ni ovo...možeš probati sebi-ako voliš! Jesi li skontala? Evo mala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|