Mjeseceva Pratilja -> RE: Meditacija (19.9.2011 19:27:38)
|
Zeljela sam reci da ova meditacija o kojoj je rijec u uvodu moze biti protumacena dvojako.. Naime, prvi nacin tumacenja je onaj sto nam prvo pada na um kada neko kaze rijec meditacija..To je ciko (makar po meni), sjedi turski, sastavljen palac i kaziprst, zmiri, malo se ljuljuska u stranu i govori mmmmm. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Drugo tumacenje meditacije, ono sto bi meni bilo draze da promuhabetimo, jeste nasa vlastita meditacija.. Leena spominje tjeranje crnih mis, Samedi je zbunjena ili nedorecena, Pahuljica pominje namaz.. Na tv-u sam neki dan gledala prilog o meditaciji..Nazalost na arap. j..Nisam sve razumjela, trebala mi je velika pomoc muza no oni su bas u tom prilogu govorili o religiji i religiji i religijskim obredima kao jednom vidu meditacije. Moljenje krunice, *tespihanje* ili zikr (tako rekose) pridonosi ciscenju duse, misli, uma, slabi nase porive a jaca nasu duhovnu snagu koja nam je napretek potrebna.. U meditaciji je akcent na duh, dusu, um (ono nematerijalno u nama).
|
|
|
|