Blue rose RR -> RE: jetrve (19.12.2011 13:24:05)
|
IZVORNA PORUKA: anonima Kao prvo ja i mm zivimo u inostranstvu a moja jetrva sa svekrom i svekrvom, ali su odvojeni i imaju svoj ulaz svoj sprat u istoj kuci, mi kad dodemo na godisnji budemo kod svekrve. Znači, logično - da ste vi gosti u toj kući, jer je ista vlasništvo tvog svekra i tvog djevera. IZVORNA PORUKA: anonima U braku smo skoro 10 godina a tek godinu dana imamo svoju sobu, prije su nam svekar i svekrva ustupljivali svoju sobu jer mi nismo imali svoju, posto je nasa soba bila na spratu i kada sam se ja porodila moja jetrva je vec imala jedno dijete od 3 godine djever i ona su onda odmah htjeli da preuzmu tu sobu da bude njihova djecija tako da nas izbaci (bukvalno) sada je ta soba njihova djecija soba u medjuvremenu imaju dvoje djece a mi jedno. Koliko ja skontah na spratu su ti djever i jetrva, i ta soba je na njihovom spratu, i (opet logično) to je njihova soba. Ne vidim razlog zašto bi oni tu sobu čuvali samo za tih dvadesetak dana koliko ste vi u BIH, a da se oni sa djecom u sopstvenoj kući osjećaju kao u kavezu. IZVORNA PORUKA: anonima A mi smo sve do 5-te godine moga dijeta spavali u spavacoj od mojih svekrve i svekra kad bi dosli na godisnji kod njih. Mora da kazem da je bila jedna soba u kojoj je bila baba, majka moje svekrve i kada je ona umrla onda smo mi dobili spavacu sobu a svekar i svekra su sebi napravili spavacu od te sobe. Ne shvatam je li imaš sobu ili je nemaš? IZVORNA PORUKA: anonima Moja jetrva je perfektna, naj pametnija (za sebe)...Sve stize, uvjek joj je cisto i uvjek je dotjerana. Pretpostavljam da je ovo teza koju zastupa tvoja svekrva. S obzirom da je tvoja jetrva svekrvi " na očima" vjerujem da će prije komentarisati nju koja je cijeli dan sa njom, negoli tebe koju vidi jednom godišnje. IZVORNA PORUKA: anonima Samo gleda svoju korist i jako je sebicna, samo njoj i njenoj djeci. I ja isto ovako. Meni je moja porodica na prvom mjestu. IZVORNA PORUKA: anonimaJa kad dolazim dole uvjek kupujem i nosim, djeci obavezno odjecu i slatkise igracke, njoj kesu, a ona hoce nece mom dijetu sta poklonit. Pa ko tebe tjera da ti njima kupuješ? Istom mjerom vrati. IZVORNA PORUKA: Moram navest da su njena djeca vecinu vremena kod moje svekrve (posto ona radi) i kad smo mi takode dole na godisnjem pogotov zimi bude za izludit jer je onda bas haos...Kako postupiti u ovom slucaju naj bolje.... Premuntaj muža kupite sebi stančić kakav sa dvije sobe i vjeruj da ćeš biti rahat. a ako ćeš izluditi za mejsec dana u zajednici, otiđi na našu temu oko "svekrva, zajedničkog stanovanja" i vidjet ćeš kako izgleda stanje "izluditi" i živjeti u zajednici 365 dana :( Draga moja udaraj se u dupe što: hem ne živiš u BIH pa ne zavisiš o ovom društvu, hem nisi u zajednici.
|
|
|
|