Makeup -> Povrijedjena i zbunjena! (6.9.2011 18:08:22)
|
E ovako drage moje, Dugo me dugo muci ovaj problem. U braku smo nekoliko godina i imamo dvoje djece. Po rodjenju prvog djeteta malo sam se udaljila od muza bila zbog brige oko male i nekako nisam imala toliku potrebu za njim. Pogresno jeste, znam ali kriv je i on jer se nije trudio da mi pomogne oko nje. Kad bi zaplakala trcao je u drugu sobu. Ja bila bjesna i tako malo po malo on bi bio sam u svom officu koji imamo u kuci, a ja s bebom. Nakon godinu dana odlucimo i drugo dijete, a to je bio i period kada je dobio unapredjenje na poslu, novi tim radnika i novu odgovornost tako da se on vise skoncentrisao na to a ja na trudnocu i moju curicu. Rodilo se i drugo dijete a odnosi izmedju nas jesu bili malo bolji, ali nista posebno. Ne bih trpila mnogo toga sto se njega ticalo, a on bi nekad se pokusavao pribliziti, nekad bi sizio bez razloga i tako je vrijeme islo. uvijek sam se zalila da mi ne pomaze dovoljno pa ni kad je nova beba dosla. Njemu bi smetalo sto se stalno zalim ili galamim pa ne bi nikako onda. Ja nisam imala vise zivaca da budem dobra i da molim da me malo zamjeni i tako bebi je bilo 3 mjeseca, ja jednu noc sjedim uspavljujem ga a mali nikako da zaspe. Slucajno uzmem njegov telefon jer mi je bilo dosadno i sto nikad prije nisam radila provjerim mu poruke. Nadjem 3 poruke prema broju koji nije sacuvan u memoriji. Glasile su : gdje si? cekam te? lol! Ja zapamtim broj i ujutro zovem kad je otisao na posao. Nisam mu nista rekla. Javi se sekretarica da je zensko u pitanju cije ime i prezime kaze. Odem na facebook i nadjem je. Radi s njim. Zovem njega i pitam ga ko je doticna. Na sto je on poceo da histerise i kaze mi da umisljam. Kad sam mu rekla da sam mu provalila u tel. account i imam vrijeme i datume njegovih i njenih razgovora napusta posao i dolazi kuci. Nisam mogla nazalost procitati sta su pisali jedno drugom ali sam imala vrijeme da su slali poruke dok je vozio na posao, vracao se kuci, na pauzi na rucku i kad bih ja spavala. pricali bi svako 3-4 dana a textali se stalno. Priznao je da mu je kolegica s posla s kojom je postao dobar prijatelj. Da mu je godila paznja lijepe zene, komplimenti koje mu je davala kad ja nisam obracala paznju i da postoji. Kleo, se plakao da nije bilo nsita vise sem flerta malog i prijateljstva. Izasli bi nekad na rucak ili kafu i to je sve. Onda je nju nazvao i ona je potvrdila isto. Mislim nisam glupa da povjerujem bas njoj jer je mogla reci bilo sta ako ce ga zadrzati, ali nisam vjerovala ni njemu. Ovo je skroz drugacije od osobe za koju je on vazio. Jako je posten u drustvu, osjecajan, vodi brigu o svima, ne hoda, ne pije, ne pusi, ne izlazi i sad ovo bummm! Spakovala sam se i otisla kod prijateljice s djecom. On je molio, plakao, kleo se da niceg vise nema i nije ni bilo da prekida svaki razgovor s njom vise a ja vise nisam bila sigurna zelim li ga. Povrijedio me jako. S njom sam pricala i bila je jako ljubazna, raspolozena za objasnjena i cudila se sto joj nije rekao za njohovo prijateljstvo jer i ona ima momka, bla, bla Nije mi rekao jer je bio protiv musko-zenskog prijateljstva i sam. Nije smio. S njom se zblizio kroz posao, zajednicki interes i ambicije. Pa priznao je da je i lijepa ali da je bio budala pa nije razmisljao cemu takvo prijateljstvo moze odvesti i koga povrijediti. Vratila sam mu se, jer sam htjela dati sansu zbog djece, jer sam znala da me jos voli i jer sam ga voljela a najvise od svega jer sam htjela vjerovati da niceg medju njima nije bilo iako to vidjanje i dopisivanje jako boli. Prosla je godina od toga a ja jos mislim na to. Ne znam sta da vjerujem. Boli me da je mislio na drugu, pisao joj dok bih ja se borila s djecom. Neku noc nadjem poruke koje sam printala da mu pokazem kao dokaz da znam za njih iz tog perioda i opet me udari ista bol i zamalo ga ne ostavim ovaj vikend opet. Ne prica vise s njom niti s kim drugim koliko ja znam, jer mu gledam u racun telefona i email, ali me boli jos. Ne znam da li ima sanse za ovaj nas brak, jer ovako ne moze ni on ni ja. Stalno ga optuzujem, pa zaboravim pa je sve u redu nekoliko dana pa onda opet mi vikend prodje u svadji i pakovanju stvari. Ne znam ni kakav savjet trazim, ne znam nista. Zelim samo da me saslusate...
|
|
|
|