Suzana -> RE: Krvarenje desni u trudnoci? (26.12.2007 12:47:06)
|
IZVORNA PORUKA: Eminica Draga Suzana,ja sam ti imala istih problema ali nakratko. Najprije kupi cetkicu koja je meksa, super soft ili tako nesto, smanji unos slatkisa. U trudnoci svakako desni postaju osjetljivije, i dolazi do nakupljanja bakterija koje pod uticajem ostalih enzima i hrane stvaraju probleme u ustima. Sto se tice kalcija,samo ti pij 3-4 case mlijeka dnevno,jer bebe ce sebi uzimati onoliko koliko im treba,a u slucaju da ti je ishrana siromasna kalcijem,onda bebe crpe kalcij iz tvojih kostiju. Krvarenje desni NIJE posljedica nedostatka kalcija,nego vitamina C. Zato ti odmah preporucujem da odes ili u apoteku, kupis C-vit,to ti je cisti vitamin C za zvakanje,i tri tablete dnevno,ili nakupuj sebi kivija,naranci i navali. Mora da prestane. Moja mama je farmaceut, i dok se ja njoj nisam obratila nista mi nije pomoglo. Hvala mami...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Draga Eminice :), Evo vec sam napisala da sam kupila ovu super soft cetkicu i bar me ne bole desni kada perem zube. Na sljedecem pregledu cu se dodatno posavjetovati sa Dr oko kalcija i vitamina C. Ja inace preferiram prirodno, i nisam bas veliki fan tableta. Jedem dosta narandzi, tj. cijedim sokove, mlijeko i jogurt pijem :), pa se nadam da je dovoljno. U svakom slucaju, puno hvala na odgovorima. Nadam se da tvoja trudnoca lijepo napreduje. Lp, Suzana
|
|
|
|