ninagz
|
Jutro mame, I moje curke su krenule u vrtic od 3 ovoga. Starija ( za par dna 5 god) je vec ranije isla u vrtic, a mladja (za par dana 2) je tek kreula. Kao i vecina ja takodjer imam problem sa maldjom oko jela, jede samo par jela i to je to. Vec dugo en pije iz flasice. Sa tutom nam bas i ne ide, kategoricno odbija da piski ili kaki u tutu. Nekoliko pitanja: Da li djeca u najmladjoj grupi (kod nas se krece od 2 god) peru zubice jer su kako kazu mala? Meni vec drugi dan vracaju cetkicu i kaladont?!!! Da li kod vas postoji popust na drugo dijete? da li je po vama ok da u starijoj grupi ima 32 djece, dvije tete (rade u smjenama)? Mladja pije antibiotik i trebala ga je popiti u pola 12, kaze meni teta da su joj dali sirup u 13 h kao da joj ne djau prije rucka. Takodjer sam imala situaciju jako stresnu i krajenj zabrinjavajucu. Starija kcerkica je pila mnogo vode (a par dana ranije ju je pas skoro pa napao), ja sma zvala u ponedeljak, utorak vrtic d abih pitala tetu kako mi je dijete, tj. koliko unosi tecnosti, treci dan sa nazvala tetu i rekla mi je da A i dalje unosi mnogo vode, ja sam odmah nakon tog poziva pozvala nasu pedicu i pitala da li trebam dijete dovesti na pregled ili ne, rekla je da je dovedem. Kad sam drugi put nazvala taj isti dan, znaci dva poziva u nekih pola sata,a nazvala sma da kazem da je ne uspavljuju jer cu doci po nju da je vodim kod dok. Meni je fina gospodja direktorica rekla da ja ne mogu zvati svaki da, da opterecujem liniju, da sam przahtjevna i bla bla. Ne znam ni kako sam otisla do vrtica, kad sma stigla ona uopste ne misleci da je pogrijesila kaze jos kako sma ja prezahtjevna, jer toboze kad su imali prierdbu ja isam htzjela da moje djete obuce ponudjeni kostim, koji je vjerrujte sasiven malo je reci grozno i smao kostim je bio za djecake. ja sam ponudila da cu ja svoje dijete maskirati u nestod ruo jer stavrno ono je bilo da bog dragi sacuva. istina, ja nisam bas od onih majki kojima je svejedno u cemu ce dijete nastupati, meni su te svari vazne i pridodajem im paznju. na kraju ja sma sve organizovala a prethodno sma predstavila sliku kostima (klaun) kako bih mogle uraditi, naravno mame su bile presretne. ali eto tetama i direktorici sse nije dopalo sto ja nisam kako rekoh majka u stili "ma hajde sta ima veze, moze kako bilo". druga stvar rijetko kad spaaju u pidjama, obicno u gacicam aili helnakam aili hukahopkama. hmolim vas kakva je hrana kod vas, kod nas za dorucak, ide ca, mlijeko, dzem, eurokrem, pasteta. rucak, uljevak, grah, kupus, pica, tjestenina i supa svaki dan, krompir, ponkei komadic mesa. Eto ima li bih jos stosta napisti ali vec mi je zlo od tih stavri.. hvala unaprijed na vasem misljenju. liejp pozdrav
|