RE: Polazak u vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

Medić* -> RE: Polazak u vrtić (30.5.2012 14:25:09)

Upravo se vratili iz vrtica. Prije nego sam usla u vrtic sretnem jednu od teta ispred, dugo smo pricale.

Hvala Bogu sve pohvale za F [sm=smiley36.gif] Fino jede, komunikativan i bla, bla. Kaze mi danas radili skupove, F ucestvovao, zapitkivao i bio marljiv.

Razidjemo se mi, uzmem ja njega i idemo tako usput, pitam ga jeste sta novo radili danas, je li bilo novih pjesmica i sl. Kaze nista novo [sm=smiley36.gif] Jeste pricali o skupovima, figurama i bojama. KAZE SUTRA CEMO MAMA, NISMO IMALI VREMENA [sm=smiley36.gif]

Onda ja njega na prevaru, velim mu...F mi danas na poslu razgovarali o skupovima, pricam ja a on slusa i prekide me nekada pa veli, mama ja sam sve znao sto mo pricali sa tetama o skupovima, i teta me je pohvalila i rekla ZIVOTE MOJ [sm=smiley36.gif]

a onda kada smo rucali pitala me, F sjecas se danas sta smo ucili i ja rekao i dobio plus [sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:07:42)

Lana je jutros kao i svaki dan prije, jedva cekala u vrtic i sve super ali kad smo stigli i kad je vidjela da to nije "njen" vrtic...plac...
I ostala je placuci, nadam se da se smirila brzo.... [sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:11:42)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Lana je jutros kao i svaki dan prije, jedva cekala u vrtic i sve super ali kad smo stigli i kad je vidjela da to nije "njen" vrtic...plac...
I ostala je placuci, nadam se da se smirila brzo.... [sm=smiley13.gif]

MOja nije ni ostala. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nije bilo govora da ostane.
Muž je odveo, nazvala me i kaže mi: Mama, ovdje nema nikoga. Nema moje tete, nema mojih drugara, sve neka druga djeca.

Muž kaže da je toliko neorganizovano da je nije htio ni ostaviti.

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:14:23)

Kako nema njenih teta?
Sa jaslicama su presle i njihove tete...
Da je neorganizovano - jeste...
Tete su tek jutros prenosile madrace i smjestale sobu...opsti haos...
Al je morala ostati, ja moram raditi a ona nema gdje drugo biti, pa kud sva djeca i ona ce...

hanabanana -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:20:02)

Moguće da je njena teta onda bila angažovana na razmještanju tih madraca.
Djecu je dočekivala Selva, i sva djeca iz Kekeca su smještena u dvije prostorije na spratu.
Koliko ja znam Kekec ima barem 5 grupa starije djece, to je barem 120-tero djece u dvije sobe.
Mislim, ma ne mislim uopšte.

Opet kažem, ovaj potez direktorice za mene je hvale vrijedan.
Sve je bolje od ostanka u onako neuslovnom vrtiću.

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:26:14)

Nismo u istom vrticu, kontam na kojem spratu [sm=smiley36.gif]
Zaboravih da ste vi u "Dunjama"...Lana je u "Rosici"...
[sm=smiley1.gif]
Moja curica ima 2,5 godine i jos je u jaslickoj grupi....
Ono sto sam vidjela u emisiji na Hayatu vrijedno je pohvale, direktorica je jako fina i "normalna" zena...
Jos samo da nadju rjesenje za 7. mjesec i bit ce super [sm=smiley36.gif]

mala_beba -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:28:37)

moju curicu je docekala nova teta iz rosice jer je teta selva vjerovatno bila zauzeta sa madracima. plac, plac i plac, evo jos uvijek mi njene suze pred ocima, al sta cu morala sam je ostaviti. jedino da je sa sobom na posao povedem[sm=smiley13.gif]

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:34:06)

Onda je Lanu je Selva [sm=zmeden.gif] ...joj ja sam skroz pukla, pomijesala sam nju i Sehiju [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]
Prvo je odnijela madrac i vratila se po njih dvoje...

mala_beba -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:38:38)

da da teta sehija jer ova teta iz rosice kaze da je sehija zauzeta a da ce je ona primiti....

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:43:22)

Sad sam zbunjena ali svejedno, uglavnom jedna od "nasih" teta je odvela Lanu u sobu...
Znaci poznato lice ali opet nije proslo bez suza...
Jedina mi je utjeha sto joj je tamo Deniz pa ce se valjda brzo smiriti...

mala_beba -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:54:29)

moju je odvela teta iz rosice a rekla je da je tu teta sehija ali je zauzeta oko spremanja pa ce je ona preuzeti...ma i ja sam pukla[sm=smiley36.gif]

anidla -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:57:05)

Lady26 ja sanjala preksinoc da je tvoja Lana s mojim Noom u vrticu [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 10:57:42)

IZVORNA PORUKA: anidla

Lady26 ja sanjala preksinoc da je tvoja Lana s mojim Noom u vrticu [sm=smiley1.gif]

Slutis? [sm=smiley36.gif]
Pusa [sm=smiley31.gif]
Kako ste vas dvoje?

anidla -> RE: Polazak u vrtić (4.6.2012 11:05:00)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: anidla

Slutis? [sm=smiley36.gif]
Pusa [sm=smiley31.gif]
Kako ste vas dvoje?

znam samo da sam seprobudila sa osmjehom na licu [sm=smiley1.gif]

mi smo dobro, HB....sve ide nekako svojim tokom....

Ljubi nam Lanu a i tebi velika pusa na oba obraza [sm=smiley1.gif]

shpagica -> RE: Polazak u vrtić (25.6.2012 8:10:31)

Dobro jutro zene, evo da se prijavimo i mi u ovu fazu - krenule smo u vrtic :)

Sve je zasad super, jutros je nakon vikenda s nama kod kuce bilo malo "meni se ne ide, nisam pozelila, hajde da ostanemo kod kuce ti i ja..." ali smo pricom koliko-toliko prebrodile taj otpor i bez suza je usla jutros mada i bez ushicenja.

Nego, imam pitanje jedno - vec nakon evo prvih dana u vrticu i bez obzira sto je ljeto bez virusa gripe, odmah je pocelo curenje nosica i znakovi neke zaraze. Curica nema temperaturu, grlo nije crveno, samo sline, taj sekret i ujutro malo slajma koji iskaslje, onda bude ok.

Znam da je ovo pocela imunizacija, ali zanima me dokle tolerisati te neke znakove zaraze, da li reagovati tek na povisenu temperaturu ili kako?

Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (25.6.2012 8:15:59)

nama je to trajalo desetak dana... vazno je da nema turicu i da ne kaslje... sretno u vrticu

idana_85 -> RE: Polazak u vrtić (25.6.2012 8:27:52)

mi smo jutros nakon dvije sedmice opet krenuli opet suze
i riki je imao upalu grla pa i proljev...bas nesto kontam jutros sigurno mu je sve to stresno pa malo padne i imunitet,ali borimo se

shpagica sretno, sve ce biti ok :)

shpagica -> RE: Polazak u vrtić (25.6.2012 8:53:30)

Super hvala, mladjoj nekako to pripisujem i uz rast zubica ali i starija kasljuca i ima slajma iako joj ne curi nos. Ukljucila sam im odmah preparate zajacanje imuniteta. Nadam se da cemo barem malo lakse proci s obzirom da je ljeto ali nema pravila kad su upale grla u pitanju :(

Hvala na lijepim zeljama!

idana_85 -> RE: Polazak u vrtić (25.6.2012 8:58:56)

ne znam sta bih ti rekla, ja sam bila spremna na to da ce prvi mjeces-dva biti problem. bio bi i kad krene u skolu. mada evo gledam na poslu djecu mojih kolegica koje cuvaju nane, tete itd...isto su bolensa citav maj kao i moj rijad, upala grla, temperatura,proljev...pitam se u cemu je rezalika?

mahalusa -> RE: Polazak u vrtić (5.7.2012 14:41:17)

ima li neko broj vrtica Pony u Alipasinoj?
hitno potrebno
hvala unaprijed

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (5.7.2012 14:44:09)

Ukucaj na googlu , izbacit ce ti njihovu web stranicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Skvo RR -> RE: Polazak u vrtić (1.8.2012 17:39:52)

Dancic...i moja velika curica akoBogda uskoro polazi u vrtic...javljat cu se jos na ovu temu.[sm=smiley1.gif]

mala86 -> RE: Polazak u vrtić (2.8.2012 11:54:47)

nama je danas prvi dan [sm=bravo.gif]

u trenutku kad sam se trebala okrenut i otic stisnuo se uz mene,ali ga je teta odvojila i odvela prati ruke!vristo je "hocu mami" ali ga ubrzo nisam cula

nakon 5 min je izasla teta i kaze odmah se smirio,ali nece da prica

ja sam zadovoljna kako je dosad proslo,vidjet cemo sutra

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (2.8.2012 11:57:32)

Mala sretno, od srca vam zelim da se brzo adaptira a ne sumnjam da hoce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Polazak u vrtić (2.8.2012 11:58:51)

IZVORNA PORUKA: mala86

nama je danas prvi dan [sm=bravo.gif]

u trenutku kad sam se trebala okrenut i otic stisnuo se uz mene,ali ga je teta odvojila i odvela prati ruke!vristo je "hocu mami" ali ga ubrzo nisam cula

nakon 5 min je izasla teta i kaze odmah se smirio,ali nece da prica

ja sam zadovoljna kako je dosad proslo,vidjet cemo sutra

Mala moj ide vec 5 mj. I dan danas se sjecam njegovog stiska i zagrljaja da ga ne ostavim. Evo prisjecam se i suze mi idu. Nakon 5-6 dana dosla sam sebi, a on mnogo ranije. Sa srecom bit ce to sve dobro. Odmah se oni smire. Nemoj se sekirati, bespotrebno vjeruj mi [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>