|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
2.6.2011 21:43:40   
Adana
Nama, koliko se sjecam, nije trebao ni rodni list ni CIPS za dijete. user posted image  Samo ljekarsko uvjerenje...

I jos kopije licnih karata nas dvoje i kopiju moje CIPS prijave mjesta boravka. Odnosno onoga ko bude upisivao dijete u vrtic...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1201
3.6.2011 22:12:18   
niki83
IZVORNA PORUKA: Nedi

Evo mene...sa tetom ću definitivno razgovarati. A baš su mi se svidjele tete i potrudile su se oko adaptacije i N nije niti jedno jutro plakao. Ujutru ga grle i ljube (kao i svu djecu) kad dolazi i mm kaže da ga više ni ne gleda. Ali sam ljuta i to sa pravom. Ne tražim ništa specijalno ali kad dođem hoću da znam šta se taj dan dogodilo i tačka.
Žao mi je sad mijenjati vrtić jer se N navikao ali ako budemo morali šta da se radi. I onda su nam opcije zvjezdica na Mokušnicama ili pinokio u kineskom a za sva ostala bi morali kupiti jos jedno auto što je objektivno nemoguće.

mi isle vec nekoliko puta, ostavim je u poslijepodnevnim satima, nekih 2h, i super je user posted image
tek je danas prvi put plakala kad sam je ostavljala, ali teta je profesionalac, bas me ohrabri..user posted image iako tek primaju djecu od 2,5 god., ipak nam je predlozila da je ovako dovedem, da malo bude sa djecom.. ali morat cemo negdje drugo u septembru dok ne napunimo te 2,5 god., Pcelica, najvjerovatnije, najblize nam...

N&N

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1202
6.6.2011 13:04:42   
Hannica
Nedi ti mene nasekira sad.user posted image Nama danas prvi dan,super je proslo,nije plakala,kad sam dosla bila je presvucena,igrala se s djcom i nije htjela kuci.user posted image Teta mi je rekla da nije htjela da jede,ali to me nesto puno ne iznenadjuje jer ni kod kuce ne jede bas svasta,bas joj treba ugadjati,i kad sam dosla jela je ono sto sam joj ja upakovala da gricka.
Dusa mamina,jedino nije zadovoljna sto mora biti s malo djecom,ona htjela s onom vecom,jedva smo je izvukli iz prostorije.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1203
6.6.2011 13:07:25   
palachinken
Hannice, imam malu drugaricu u toj grupi, to je ona najmanja grupa? Ona zadovoljna, mama zadovoljna, tete su, po njenoj priči, više nego ok.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1204
6.6.2011 13:28:59   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hannica

Nedi ti mene nasekira sad.user posted image

A joj...nije mi bila namjera da te zabrinem. Sama ćeš vidjeti kako će joj biti tamo, a mislim i da ta teta više ne radi tamo.

Kad sam došla u petak po malenog opet nova teta, međutim sačekao me izvještaj o jelu, spavanju, zašto su ga presvukle itd. Zadovoljna sam za sada.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1205
6.6.2011 16:02:08   
Hannica
Nadam se da ce biti ok,meni se teta ucinila dobrom,sve sto sam pitala rekla mi je,ali jos je rano za ocjene,vidjet cemo uskoro.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1206
6.6.2011 16:14:39   
mala86
IZVORNA PORUKA: Nedi

I zaboravih napisati za vrtić na odmutu...mog brata su izgubili i nisu ni znali da ga nema do 16 sati kad su moji došli po njega. Sreća pa smo živjeli odmah iza u soliteru pa se igrao pred zgradom sa djecom. Komšinica kaže da ga je vidjela oko podne i pitala se odkud on sam vani

uzas user posted image user posted image user posted image user posted image

hannice super za Hanu user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1207
6.6.2011 16:15:32   
mala86
koliko se vremenski najmanje moze biti u vrticu user posted image
jel ima ista manje od 4 sata?

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1208
6.6.2011 16:35:57   
cicana
Poz. drage moje! Mene zanima dali neko ima iskustva sa vrticima Vragolan Denis ili Amel i Nur na Ilidzi? Smizla mi je napunila dvije godine i kontam je upisati na poludnevni boravak, tek toliko da se malo druzi sa vrsnjacima, pa u fazi smo raspitivanja. Ako neko ima kakvu informaciju, bila bih jaaako zahvalna :).

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1209
6.6.2011 17:02:34   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: mala86

Sumnjam da moze krace od 4h.
I mi smo prvi mjesec  platili poludnevni boravak, a ostavljali smo je samo po satic-dva.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1210
6.6.2011 18:40:03   
Hannica

Moze od 9-12,to je nesto kao igraona,nema ni jedan obrok i mislim da se placa 70 KM.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1211
6.6.2011 20:19:37   
mala86

IZVORNA PORUKA: Hannica

Moze od 9-12,to je nesto kao igraona,nema ni jedan obrok i mislim da se placa 70 KM.

bas cu otic ovdje u pinokio i pitat!ja bi to samo zbog druzenja,jer je previse sa mnom user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1212
7.6.2011 9:03:00   
Nedi
Moze u pinokiu ( i u ostalim drzavnim je isto) boravak od 09-12 mi smo ranije razmatrali tu opciju kad smo prvi put razmisljali o vrtiću. Također mislilm da cijena nekih 60-70KM. 

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1213
7.6.2011 16:06:21   
Crvena
IZVORNA PORUKA: cicana

Poz. drage moje! Mene zanima dali neko ima iskustva sa vrticima Vragolan Denis ili Amel i Nur na Ilidzi? Smizla mi je napunila dvije godine i kontam je upisati na poludnevni boravak, tek toliko da se malo druzi sa vrsnjacima, pa u fazi smo raspitivanja. Ako neko ima kakvu informaciju, bila bih jaaajko zahvalna :).

Mislim da kcerka nase forumasice vesele ide u vrtic Vragolan Denis. Nadam se da ce se javiti sa inf user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 1214
7.6.2011 18:42:40   
bananica
IZVORNA PORUKA: cicana

Poz. drage moje! Mene zanima dali neko ima iskustva sa vrticima Vragolan Denis ili Amel i Nur na Ilidzi? Smizla mi je napunila dvije godine i kontam je upisati na poludnevni boravak, tek toliko da se malo druzi sa vrsnjacima, pa u fazi smo raspitivanja. Ako neko ima kakvu informaciju, bila bih jaaako zahvalna :).

u Amel i Nur idu 3 sina moje komsinice, ona je skroz zadovoljna

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 1215
8.6.2011 10:12:03   
Hannica
Hani je danas treci dan u vrticu,jos uvijek ne vristi kad treba ici,i ako vidim da bas nije zadovoljna sto se mora druziti s malom rajom,cini mi se da su tamo svi mladji od nje,a ona sva hepi kad vidi neko starije djete da prodje hodnikom.Juce je napravila malu frku kad smo krenule,slucajno smo srele komsiju i ona je odlucila da je on vodi,meni nije dala ni blizu,jadnicak morao je skroz do vrata otpratit,stid ga bilo pustit je da vristi.user posted image Na kraju se jedva izvukao,kad se okrenula on pobjegao.user posted image Teta kaze da je juce malo rucala,prvi dan nista nije htjela da jede,vidjet cemo danas kakva je situacija.user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1216
8.6.2011 10:59:28   
Nedi
user posted image user posted image za Hanicu, da tako i ostane. Ni N nije htio jesti u početku ali sad nesto malo i pojede.

Kod nas je sve ok do spavanja onda počinje nervoza ali ipak dobro nam ide

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1217
9.6.2011 10:31:44   
mamich
Drage moje HITNO mi je potrebna vasa pomoc..Naime moja situacija je sljedeca,moj sin ima 2 god i 8 mjeseci,do sada je bio uz mene jer je moj posao to dozvoljavao..uspjevala sam se uskladiti sa suprugom oko radnog vremena i brige o njemu.Medjutim sad sam dobila novu poslovnu ponudu koju bih prihvatila ali pocinjem odmah u ponedjeljakuser posted image Pod velikim sam stresom,brine me kako naci adekvatan vrtic u sto kracem roku,zivim na dobrinji pa ako neko od vas ima iskustva sa vrticima u blizini(dobrinja.mojmilo,nedjarici...) bila bih jako zahvalna na svakoj uputi i pomoci...Ne znam kome ce teze pasti ovo razdvajanje malenom ili meniuser posted image user posted image user posted image Unaprjed hvala.......

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1218
9.6.2011 10:58:25   
mamana
Otvorio se novi privatni vrtić u kući do Doma zdravlja Saraj polj. Ja sam išla da vidim i meni se čini OK, ali mi planiramo od septembra polu dnevni boravak.
Sve je novo (namještaj, igračke) i grupe su male,što se meni najviše dopalo.
Ako te još nešto zanima pitaj.

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 1219
9.6.2011 11:05:06   
mamich
mamana bas ti hvala...odem vec danas pogledati...moj najveci problem je sto su uglavnom svi popunjeni...i ja bih poludnevni boravak..jer suprug radi svaki drugi dan..Znas li cijenu tog vrtica? Jos jednom hvalaaaa punoooo

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 1220
9.6.2011 11:10:21   
mamana
Cijena poludnevnog je 130 KM i možeš doveseti djete 5 sati u bilo kojem periodu, kad tebi odgovara. I mi smo na Dobrinji, tako da nam je taj vrtić na 5 minuta od zrgade. Ako želiš mogu ti poslati broj vlasnice na pp.

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 1221
9.6.2011 11:18:25   
mamana
Zaboravila sam napisati potreban ti je bris nosa i grla i popunuš neku pristupnici.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 1222
9.6.2011 11:20:00   
emma.L
mamich, ne znam odgovara li ti vrtić odmah na prelazu u RS, preko puta Terex pumpe. Mi smo prezadovoljni, a ako želiš broj, javi za pp. Cijena je 140 KM za poludnevni boravak i mogu reći da nije samo čuvanje, nego imaju i dosta aktivnosti, priredbe, šetnje u prirodu da beru biljke, svako malo donese neki rad što naprave, ograđeno dvorište sa ljuljačkama, toboganima i klackalicama... da ne davim, javi ako si zainteresirana.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 1223
11.6.2011 11:13:09   
mamich
mamana i emma.L hvala vam puno na pomoci isli smo u oba....najvjerovatnije da cemo se odluciti za ovaj u saraj polju zvjezdice jer nam je blizi...hvala jos jednom divne steuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1224
14.6.2011 12:13:48   
Amrino
Evo i mene sa novim dilamama. Prvo smo mislili Hamzu dati u vrtic prosle godine...pa odustali. Jos je bio mali a i ja sam svakako kuci. Sada ga opet planiram dati u septembru i razmisljali smo o SOS vrticu. Ja za sada ne radim. Kuci sam i kako god da bude gutavo zaista uzivam s njima i maksimalno im se posvecujem. Ucimo, crtamo, igramo se, svaki dan je skoro sa djecom, po cijeli dan na polju...ali brine me zima...Prosla se tako otegla da smo svetroje ludili u kuci. Meni je jako vazno da on sto vise vremena provodi sa drugom djecom, da se igraju i slicno ali zimi nemmo mogucnost da po cijeli dan budemo vani. Igraona mozda ponekad a kako MM ima radno vrijeme od 9 do 7 bez auta smo cijeli dan.
Svi oko menekoji su poslali djecu u vrtic samo kubure sa nekim bolestima i slicno i ispada da je djetetu to vise patnja nego razonoda.
Mi smo na Dobrinji i ne znam bi li bilo izvodljivo da ja s malim u kolicima, trolom svaki dan idem po Hamzu po kisi i snijegu. Nikako ne mogu da izvagam koja mi je bolja varijanta- s vrticem ili bez. Dali vrtic zaista treba djeci, nauce li sta u njemu...odnosno- hoce li ista propustiti ako ne bude islo u vrtic?

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *