D_K -> RE: Polazak u vrtić (11.10.2010 10:48:57)
|
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca I ja se bojim bolesti vrtićkih, ali šta ćemo, ako to sad preskočimo, čekaće ih u školi. Moj A. se sinoć i jutros žali da ga boli stomak, nema proljeva niti povraća i ne boli ga konstantno, već ponekad. Zvala sam pedijatra, kaže ako nije virus (a pretpostavlja da nije, jer nema proljeva i povraćanja) onda je vjerovatno problem sa probavom "nove" hrane. Mi oko ostajanja nemamo problema hB. On lijepo jede tamo, spava, čak i pojede bananu, što je bilo skoro nemoguća misija [sm=smiley36.gif] Jutros je bila teta koju on voli [sm=smiley1.gif] Ali kad sam povirila u sobu, bilo je oko 50-tero djece unutra, frapirala sam se!!! Nekako sam nemirna danas zbog toga. Oni su tu jedva i fizički stali, a kamoli da obavljaju aktivnosti. Jedna od teta nije došla, nešto su one u dogovoru i do 10h će biti svi tako zajedno, starija jaslena grupa i srednja [sm=smiley3.gif] moja citavo vrijeme ima bolove u stomaku - vjerujem da je to od nervoze - ona je takav tip.. a jutros su i kod nas bile samo dvije tete na dvije grupe - znaci oko 50-tero a njih dvije u vrijeme citanja prica - mozda ce poslije doci i one dvije.. primjetila sam ja da se one tako pokrivaju ali meni ne smeta - vjerovatno su to pokrivanja zbog obavljanja nekih brzinskih zadataka pa je i to bolje nego da je teta na iglama citav dan.. koliko vidim djeca su zadovoljna a to je bitno.. doduse, radi se o starijoj djeci a to je mnogo lakse nego raditi sa malenim ali nemoj dizati frku ako se desilo jednom - mozda im je zatrebao izlaz za nesto a kratko je vrijeme - djeci je dovoljno da imaju pored sebe svoje vrsnjake i izdrzace lagano sat - dva..
|
|
|
|