Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (20.9.2010 17:55:04)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR D_K tema vrtić i dan danas je zaključana, čak kad joj pomene i školu kaže neće ići, pa da je ne bih sekirala rekla sam joj, ne moraš vilo moja, mama će tebi kupiti kozu pa ti čuvaj iza kuće, a djeca neka idu u školu, na što je rekla može, znači i njenoj glavi sve je bolje od škole, odnosno vrtića. Voljela bih i ja da znam šta se dešava u njenoj glavici, ali ona definitivno odbija saradnju. sada kada se vratim unazad njoj vrtić jednostavno nije nikako, ali nikako godio. Možda sam pogriješila što je nisam dala u privatni ili neki koji nije toliko opterečen kao Mojmilo. U njenoj grupi je bilo 33 upisane djece, učiteljica kaže da ih nikada toliko nije došlo, ali 28 jeste. Puno brate. Onda nije htjela ništa da jede, plakala, je a najteže mi je bilo to što se po noći budila i plakala, jako teške scene. Helem to je iz nas, učiteljica mi je stalno govorila da je L. jako privržena na mene, odnosno MM i svekrvu, da joj jhe teško palo razdvajanje, mada nije divlja, eto žene koje je znaju kažu da je fantastično, komunikativno i pametno dijete, samo vrtić joj nije legao. Nana je čuva, mislim ja bih i možda i dalje nastavila sa vrtićem, međutim nakon bolesti u februaru i preporuke naše dr. da je ispišem, nije bilo dileme. Ja iskreno vjerujem da je moja L rijedak slučaj i da će se vaše bebice bolje adaptirati, a j a sam D_K bila u klubu mama koje plaču nakon izlaska iz vrtića. meni je ovo tako cudno za Lajlu...ona je tako drustvena curica i voli djecu i igru... ko zna...jesi li je pokusala ispitati? da nije naletila na neku losu tetu pa da joj ona nije razlog tog odbijanja... Pa na svim rodjendanima lajla je najveselija i najrazigranija djevojcica... bas me cudi to za vrtic [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] vjeruj mi da bih ja to malo dublje ispitala jer sam 100% sigurna da nije do nje vec do nekog drugog faktora kojeg se ona uplasila... dusa draga plava [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|