stella -> RE: Polazak u vrtić (16.4.2009 8:40:58)
|
NAS PRVI DAN U VRTICU 15.04.2009 Ustali smo u 7.30,Hanu jedva probudili,jer predhodnu noc nije htjela spavati do 2h. Spremili se i otisli u vrtic.Ispred vrtica ima djeciji park,koji je trenutno prazan,a Hana zove ceco-djeco,svi smo nasmijani. Odlucili smo svi skupa uci,jer smo trebali obaviti prijavu,predati pelene,ruksak sa presvlakom... Tata je usao kod direktora da zavrsi papirologiju a mama je sa Hanom otisla u jaslice.Spustila je medju djecu,sreca nije bilo bas puno djece.Ona onako stala i gleda igracke ja sjela i gledam je,ona se i ne okrece da me vidi gdje sam.Vjerujem da je predpostavljala da sam tu.Ona je iza ograde,a ja sjedim na stepenici.Gledam a srce mi hoce puci od tuge.Raspitujem jos neke sitnice od tete.Dodje i tata i donese ruksak i pelene,i trebamo krenuti...ona nas gleda onim svojim slatkim okicama...Kaze teta,sacekajte nemojte ici i povede je da pogleda kroz balkonska vrata golubove,a ona obozava ptice(titite kako ih zove)...i mi odemo. Bila sam ostavila dosta stvari za raditi kuci,ali smo ja i mm otisli da mi se poprave naocale,i dok je covjek popravljao otisli smo nakon 1,5god sami na kafu,otisli po naocale,i mm me ostavio u frizerskom salonu u blizini vrtica.Kada sam zavrsila sa frizurom,otisla sam u prodavnicu po hranu za bubicu jer sam predpostavljala da nije jela.Onda sam otisla po nju. Popela sam se do jaslica i vidim sjede djeca,ona stoji i place,pocela je plakati kad je mene vidjela i odmah je dosla do ograde i ja sam je uzela i naravno i ja se malo rasplakala.Ujutro nisam u vrticu plakala ali sam "gutala knedle" tete kazu da je malo plakala,da je malo jela i da je bila fina. Prezivjele smo prvi dan a vidjecemo kako i hocemo li se naviknuti... Posle smo otisle u park da se malo igra i bila je zadovoljna.U putu me i zagrlila bez da sam joj ja rekla,tuga me obuzela kada sam vidjela one mokre trepuske od suza...ali sta cemo moramo se probati naviknuti Cim smo dosle kuci zaspala je...i jos spava. Oprostite na kilometarskom postu,kome nije dosadno nek procita... Ovo sam copy sa drugog foruma[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A danas je moj prvi radni dan...a bubicu vodim popodne,uzeli smo poludnevni boravak u privatnom vrticu.i drago mi je sto moze biti samnom kada sam ja kuci a da je u vrticu kada sam na poslu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|