Hannan -> RE: Polazak u vrtić (2.9.2010 16:55:14)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa nisam pametna, dal je bolje dijete upisati u obdaniste odmah nakon isteka porodiljskog ili malo sacekati? da li se starija djeca brze navikavaju? kontam razumnija su pa im se moze lijepo objasniti al sta reci djetetu od jedne godine????? ili je mozda bolje dok su mali pa dobro ne kontaju? jooooj E veeseelaa, sto rece Handy sve zavsi od djeteta...ja sma za svoje dijete (3,5g)bila sigruna 100% da ce tako lahko prihvatiti vrtic, ma ni posumnjala nisma u plac, ni jedne sekunde.Dijete je otvoreno, sa svakim mu je lahko stupit u kontakt, ko god bi ga i na ulici pitao hoces kod mene , bez ustrucavanja bi htio ici,ja dosla ili posla njemu svejedno. Kad sam nekako odlucila za vrtic, i mozda u 2-3 mj dok sam razmisljala o toj opciji spomenula bih vrtic, uvijek je bilo hoce, jedva ceka, kad gled ana Tv ujutro djecu iz vrtica hoce i on sa njima...kad smo isli da vidimo sta nam treba za vrtic, plakao je sto ga nisma ostavila...prvo jutro ode neni da je budi da ga vidi kako se sredio za vrtic, sve sa smijehom, slikanje sheme dileme ne moze da ceka da krenemo,pa i drugo je bilo ok, trece vec "tako-tako" cetvrto ni pod razno itako jedno mjesec-mjesec i pol...ali evo pregurali smo masallah. Drago mi je da su djecica danas bila veselija, dusice male,
|
|
|
|