Gigana
|
Ja sam primjetila da je jaaako pažljiv sa pacijenticama koje je on porodio (na carski rez), a koje su mu za tu uslugu dooobro platile. Lično sam prisustvovala njegovim posjetama tim pacijenticama, jer smo zajedno ležale u sobi. Mene ne bi maltene ni pogledao, a s njima bi se rastopio od priče i tepanja, tako da mi je sve odmah bilo jasno. Međutim, moram da kažem da mi je pomogao jednu noć kad sam bila u velikim bolovima (nakon carskog) i kad mi niko nije htio dati ništa protiv bolova (jer sestre kažu da ne mogu ništa bez doktora, a doktori u 3 ujutro obično spavaju na spratu iznad). Ja sam tada tražila dežurnog doktora i dr. Drljević se pojavio za 5 minuta, pitao me šta me boli i onda mi rekao da će mi odmah dati "nešto" protiv bolova i da će mi biti odmah lakše, čak me je malo i utješio. To "nešto" sam dobila za par minuta, ali mi niko nije rekao šta mi je dao. Fakat mi je bilo bolje i odmah sam zaspala. Eto, to je moje iskustvo sa ovim doktorom. Inače, mene je cijelo vrijeme vodio Dr. Mašić, koji me je i porodio, tako da o njemu imam samo riječi hvale. Dr. Nakaš mi je jako simpatičan i čini mi se stručan (on mi je pregledao ranu dva puta kad sam se žalila na bolove, prvi put je panično dotrčao u roku od minute, jer me on šivao na operaciji kad je asistirao Dr. Mašiću, pa se valjda prepao da nije šta zeznuo, a drugi put me pregledao kad sam fasovala temperaturu i bio je jako detaljan, on mi je čak i previjao ranu više puta). Dr. Puzić je super, ali je on malo blesav, tako da mi nije baš pouzdan u smislu da se možeš nadati da će doći na vrijeme i slično. Dr. Bećiragić me je pregledao prilikom prijema i bio je nježne ruke, ali to je sav moj kontakt s njim. Dr. Aida mi je jednom previla ranu i to je isto bio sav kontakt s njom. Ima još onaj dr. Nenad, ali o njemu ne znam baš ništa. I naravno, nezaobilazna Dr. Jasna Gutić, koja nije loša, ali nju ne bih baš puno komentarisala. Eto, izvinite ako sam bila malo opširnija, ali ovo su bila moja lična iskustva, pa sam htjela da to podijelim s vama.