Alannah
|
Sin je isao od septembra do novembra u javni vrtic,u jaslice,kostale 140 KM. BIo je na Slatini,mislim da je Pcelica,koliko se sjecam.U grupi je bilo 23 djece,kasnije 25,a dvije tete.Meni je na pocetku receno da bude oko 18 u jaslicama,ali eto broj se povecao.U principu sam bila zadovoljna,ispisala sam ga jer sam ostala bez posla.To vrijeme dok je isao u vrtic je bio vise kuci,jer kao i sva djeca,odmah je sve pokupio i stalno prehlada i na kraju upala pluca,ali srecom i to smo lako pregurali.Tete su pazile na njih koliko su mogle,nijednom nije imao ogrebotinu ili slicno.Vrtic je cist,uredan,sto se tice hrane rucak je super,jer su kuhana jela i salata,supe,ali uzina i dorucak su cesto slatkisi,pastete,salame,iako je citav vrtic polijepljen sa plakatima o zdravoj ishrani.Tete su bile za to,da roditelji i ako sta donesu donesu jogrut voce,ali bilo je djece koje su donosili smoki, sok dvojni c u kome ni v od voca,ali to je do roditelja.Ja sam, kad smo ga upisivali htjela javni,pogledala sam i aladin,ali nisam primjetila da se nesto razlikuje od javnog,ni po programu,ni po jelovniku i broju u grupi.Druga stvar koja mi je smetala u Aladinu je sto imaju vjeronauku, za koju muz i ja smatramo da nije mjesto u vrticu. Opet kad ga budemo upisivali planiram u javni upisati.Eh da,tete bi svaki dan podnijele izvjestaj sta je radio,koliko je za koji obrok pojeo.
< Poruku je uredio Alannah -- 11.7.2014 11:26:13 >
|