teacher75 -> RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? (6.8.2012 23:20:48)
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: Cenzura pahuljicina pita s piletinom Može li neko dati link sa receptom? http://www.ringeraja.ba/forum/m_12063/mpage_32/key_/tm.htm Evo nasla sam kako su to nase forumasice pravile. ja tu pitu(tj slani rolat) pravin na milion nacina I nacin: Potrebno je 500g lisnatog tijesta(ja koristim Sprind i Ledo, Klas mi se ne razabere najbolje), 1 kesica zamrzn. povrca za francusku salatu, sira(Edamer, Gauda, Livadski..), nesto od mesa(mozes oko 200-250g fasiranog, ili filete sitno isjeckane, tunjevinu...sta zelis) Razvijes lisnato, pospes s povrcem (koje si prethodno malo obarila), naribas sira, pospes mesom(ako koristis fasirano ili sitno isjeckane filete...onda moras malo izdinstati na luku). Zavijes rolat, izrezes ga dok je nepecen, premazes zumancetom i pospes nekim sjemenkama...ja koristim susam. II nacin:Sve isto, samo je fil zelje i naribani sir(mada mozes i fil obicne zeljanice). III nacin_ sve isto, ali je fil obicne sirnice itd mogu se razne varijante praviti i dodavati sastojci koje volite, tj. sta imas uu frizideru (sampinjoni, salama i sl.) Pece se na 250 stepeni dok malo ne porumeni, poslije se smanji na 150 i pece se ukupno oko 25 min. [sm=smiley20.gif][sm=bravo.gif]spasila si me na babinama ove godine[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|