bebbe RR -> RE: Mame tinejdžera! (23.10.2011 23:02:57)
|
IZVORNA PORUKA: Dida79 Razlog moje uznemirenosti trenutno spava u dubokom snu a ja vec privodim kraju kutiju cigara i jos uvijek se smirila nisam.. Mama tinejdzera jestel se ikad nasli u situaciji da vase djete vice na vas,da gotovo na svaku vasu sugestiju odgovara sa Zasto ja ili necu i kako ste se ponasale u takvom trenutku? Ja sam veceras sama sebe smirila da ga bukvalno ne uhvatim i zdrobim svojim rukama mm koji nikad nije digao ruku na njega ga je lijepo zamolio da ode u svoju sobu dok se mama ne smiri a on je na to njemu mrtvo hladno Necu za sta je dobio samar...Ja sam ostala zatecena i to mi je bas tesko palo ali u tom trenutku nije postojao drugi nacin da se on dozove. Mjesecima ja sa njim razgovaram,kroz prste mu progledam misleci sve je to faza koja ce proci ali vidim tako ne ide i moj sin posatje pravi buntovnik koji misli da se citav svjet vrti oko njega. Koka i po (mislim da su nasi sinovi vrsnejci)i sve ostale mame tinejdzera imal kod vas ovakvih ekcesa i na koji nacin rjesavas ja sam sve opcije ispucala svaki savjet je dobro dosao Uh... Ja mislim da je ova faza iza mene. Moja kćerka se ponovo ponaša kao normalno i ljubazno ljudsko biće koje je obzirno i prema drugima, ali savršeno dobro znam o čemu pričaš. U fazi od 13. do 16. rođendana, s oscilacijama gore - dolje, doživljavala sam upravo to o čemu ti sada pričaš: neka konstantno slaba volja, bezadovoljna čak i da joj zvijezdu s neba skineš, u sekundi plane, u sekundi se smiri, lupa vratima, odgovara drsko... Ma, ono, baš, ali baš da se jedva iskontrolišeš i ne upotrijebiš silu... I kada sam čitala i kada su mi govorili da će proći, vjeruj da gotovo da nisam vjerovala. A onda, preko noći, iako se ništa u njenom životu nije promijenilo, ponovo je postala draga, osjećajna, mila, zainteresovana za ukućane, ljubazna... Nadam se da sam te barem malo utješila mojim iskustvom.
|
|
|
|