bebbe RR -> RE: Nacionalno neutralna imena (11.5.2011 0:21:21)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: veeseelaa To je kao i ime Hana, koje se je nekada izgovaralo Haaaana. nije to nekad, to je oduvijek bilo Haaana na prostoru BiH al sad smo otišli ka Evropi pa smo skratili mnogo toga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] gdje je respekt prema onom odakle potičeš??? halo ba, nešto smo ko face ako sve istumbamo, smiješno meni života mi Bosanci smo to i ostanimo, sve se nešto ko ponosimo Bosnom, mašemo sa zastavama a sve što je naše izvorno shebasmo kad smo vec kod toga, meni su imena: damir, zlatan, nina, dunja, itd.... puno vise bosanska imena nego ova sad neka nova turska, arapska koja se izvlace iz sapunica itd... koja nikad nisu bila prisutna kod nas u nasoj drzavi Potpis! A, Haaana je u Bosni Haaana, a drugdje se drugačije izgovara, odnosno izgovara se onako kako njeni roditelji kažu, bilo u Bosni ili bilo gdje drugo.... Pa, nije Bosna cijeli svijet. I ako se ne vežem isključivo za jedno ne znači da bježim od drugog. Svako ima svoje, ima ljudi kojima pojam nacionalnog nije od velike važnosti i nisu fascinirani izvornim ili tradicijom, i imaju pravo i na to... Mislim, poštujem svačije, ono sasvim i potpuno, bilo da izabere nacionalno i/ili vjerski obojeno ime, ili neko koje smatra neutralnim.
|
|
|
|