Vodolija83 -> RE: Progesteron depo (6.8.2011 10:38:37)
|
Me lady progesteron ti sluzi za ucvrscivanje ploda,posebno ako ti je niska trudnoca ili kod nekih drugih slucajeva,dr.sam procijeni treba li ti ili ne. Uglavnom,nes skodi bebi,ne brini... Ja ga pijem i sada u 26.sedmici,bila na kontroli prije 2 dana i moj dr.Divanovic mi je rekao da nastavim do 34.sedmice,jer se utrogestan pokazao dobro. Gynipral (on ti sluzi za sprecavanje kontrakcija i prijevremog porodjaja) i apaurin pijem otkako sam dobila kontrakcije.Apaurin se uzima uz gynipral obavezno,pola sata prije,da bi te umirio ,jer gynipral moze izazvati pojacan puls,cak do 130 otkucaja.Meni dr.stalno mijenja dozu gyniprala ovisno o situaciji sa kontrakcijama,a nekad i zbog pulsa,koji mi je u pocetku isao i do 122,pa se ujutro malo treses... Utrogestan( progesteron) uzimam 2 cps.navece,Gynipral 3X1,a apaurin pola sata prije jutarnjeg i vecernjeg gyniprala.Organizam se vec navikao,tako da mi ej puls na kontroli bio 80. Posavjetuj se jos s nekim,ako ce ti to olaksati,ali ja dr.Divanovicu vjerujem i pridrzavam se toga. Cak dok sam bila u bolnici dr.Murtezic mi je rekao da nastavim sa tom terapijom,samo sam tada gynipral morala uzimati 4x1 zbog serklaze,da ne bih dobila kontrakcije. Sretno i ne brini !
|
|
|
|