Blue rose RR -> RE: Automobil - potreba ili luksuz? (28.8.2008 14:58:03)
|
IZVORNA PORUKA: sarah ...Ali, poznajem i nekoliko porodica u kojima samo jedno od supruznika radi i ima neku prosjecnu platu, nemaju rijeseno stambeno pitanje, ali zato dizu kredite i kupuju automobile od 20 000 KM i vise. I onda još kukaju, kako je teško živjeti i krivo im je na pola svijeta.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prve dvije godine braka nismo imali svoje auto, već je muž koristio povremeno službeno. Mi smo smatrali da nam je neophodniji krov nad glavom nego automobil, i tako je i bilo. Pobornik sam da se trebaju riješiti neki od egzistencijalnih pitanja, pa tek onda ono što u određenim prilikama predstavlja luksuz. Da se nadovežem, dvoje mladih koji nisu imali ni kučeta ni mačeta, i koji imaju vas dan da obiđu grad, imaju još manju potrebu za vozilom. Ali u momentu kada sam ostala trudna (naravno planski), odlučili smo da se potreba za vozilom, iz kolone "luksuz", premješta u kolonu "potreba". I hvala dragom Bogu, koji je omogućio, tako je i bilo. Ali kako sarah reče: svako zna svoje.
|
|
|
|