Aiša -> RE: Tuta i kako naučiti!? (2.8.2012 0:25:14)
|
Evo i nas na ovoj temi [sm=smiley1.gif] Počeli smo sa šolja treningom u nedjelju i mogu reći da je dobro savladao, tj.traži sam da piški kada osjeti potrebu. Kaže da hoće da piški, ili da hoće da "gađa jibice" (imamo podmetače ribice za kadu, pa sam ga tako zainteresovala i oslobodio se), ili kaže da je "zatvojio pišu" [sm=smiley36.gif] Međutim, neće da kaki na šolju, tutu nikada nije htio, imamo je već godinu dana i uglavnom se igra s njom, sve igračke su kakile i piškile na tutu, ali ne znači mu to ništa. Ima jedno mjesto u kući gdje obavlja svoj "posao" i najavi on prije da će kakiti, ja ga pitam da idemo na šolju, a on samo - Ne mogu mama, nemoj mama i tako). Ne znam šta da radim, sada sam ga pustila, samo mu pričam kako je on veliki dječak i kako ima gaćice i sve smo pelene zajedno bacili (naravno sakrila sam ih), ali valjda se još nije opustio. Tri puta mi je danas tražio da "kaki na jibice", ali svaki put odustane , samo piški i to je to. Zadovoljna sam i sa ovim za 4 dana, ali ima li neka prijedlog šta da radim? Samo da dodam da sam mu 2.noć skinula i noćnu pelenu da ga ne zbunjujuem i budi se suh.
|
|
|
|