Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meni treba savjet, M piski u vrticu 2 puta na tutu dok je kod njih, i meni piski ujutru na tutu prije vrtica i svaki put zaista piski...eh sad koliko puta vi djecu stavljate na tutu dnevno? dakle mi je stavljamo u 7 30, oni mozda oko 10 i oko 12...kad da je ja stavljam jos kuci, ona ne zna reci mama daj mi tutu niti piski mi se...i za navecer posto je jos hladno da joj ostavim pelenu ili da skinem vec? bojim se da se ne upiski i smrzne a spava u vreci...
Ako bude trazio(a trazi kad sve obavi) da ce dobiti smetljarski kamion jer je odusevljen sa njima....kad dolaze po smece,on uzme stolicu i fino sve pregleda s prozora Danas trazio tutu dva puta,i kaze:kupice tajo kion metljaski
meni treba savjet, M piski u vrticu 2 puta na tutu dok je kod njih, i meni piski ujutru na tutu prije vrtica i svaki put zaista piski...eh sad koliko puta vi djecu stavljate na tutu dnevno? dakle mi je stavljamo u 7 30, oni mozda oko 10 i oko 12...kad da je ja stavljam jos kuci, ona ne zna reci mama daj mi tutu niti piski mi se...i za navecer posto je jos hladno da joj ostavim pelenu ili da skinem vec? bojim se da se ne upiski i smrzne a spava u vreci...
Svi preporucuju da se skine odmah i nocna, ali ja nisam... Skinula sam je tek kad je vec dugo bila suha ujutro i kad su same skontale da ujutro skinu pelenu i obave u solju... to sam radila jer se nijedna nije budila kad se upiski i meni je spavanje u mokrom vesu bilo gore od spavanja u peleni jer je pelena uglavnom bila ujutro suha...
A na tutu je stavljas, recimo, svaki sat ili, tacnije, sat nakon sto se pi-pi... Naravno, ako pije mnogo tecnosti moras cesce... i nakon budjenja obavezno...
Savjet: nemoj da dugo sjedi, ako mora, obavit ce odmah... Bolje je podigni pa pokusajte opet za desetak minuta dok se ne ustelite...
Salmy, a gdje ces naci kamion? Sretno
Ako bude trazio(a trazi kad sve obavi) da ce dobiti smetljarski kamion jer je odusevljen sa njima....kad dolaze po smece,on uzme stolicu i fino sve pregleda s prozora Danas trazio tutu dva puta,i kaze:kupice tajo kion metljaski
nadam se da ce ucjena upaliti,sretno...moj A ne voli "metljarka" jer nam je odnio cucu
a kamion sam vidjela u Importane c. u onoj radnji sa igrackama ,pokraj igraonice...zaboravila sam sada kako se zove
@tajra hvala ti, ma i ja sam tako nekako mislila, jer kako cu sad po noci da je skinem a jos je hladno...nocnu bi ostavila do ljeta ako je dotad ne izbacimo onda cemo tad...nadam se da cemo uspjeti:)
F se proslo ljeto odvikao od pelena znači imao je 2 god.i 2 mjeseca...samo šorc mu oblacila,i nije mozda 2 puta se upiskio, piskio je ispocetka u tutu ostalo sve na solju...i tako i danas....joj uvijek mu stavljam nocnu pelenu,ali i to cemo akoBogda izbaciti uskoro...
< Poruku je uredio MAMA MA -- 27.2.2012 19:52:31 >
Evo da ne otvaram novu temu, ovdje ću pitati. Naime moja curica ima 2 godine i 10 mjeseci. Na tutu piški od drugog rođendana. Međutim , ima desetak dana redovno se upiški malo u gaćice prije nego što stignemo do wc-a. Prvo sam mislila- zaigra se, pa sam se onda ljutila, jer je po 6-7 puta dnevno presvlačim, pa sad u zadnja dva dana bukvalno svaki put kad treba piškiti, upiški se 4-5 kapi, kako ja procjenjujem. Već se pitam trebam li otići doktoru? Ne djeluje mi da ima urinarnu infekciju- zdrava, prava, čila, vesela i sve ostalo. Da li postoji inkontinencija kod djece- sad sigurno pretjerujem.
Evo da ne otvaram novu temu, ovdje ću pitati. Naime moja curica ima 2 godine i 10 mjeseci. Na tutu piški od drugog rođendana. Međutim , ima desetak dana redovno se upiški malo u gaćice prije nego što stignemo do wc-a. Prvo sam mislila- zaigra se, pa sam se onda ljutila, jer je po 6-7 puta dnevno presvlačim, pa sad u zadnja dva dana bukvalno svaki put kad treba piškiti, upiški se 4-5 kapi, kako ja procjenjujem. Već se pitam trebam li otići doktoru? Ne djeluje mi da ima urinarnu infekciju- zdrava, prava, čila, vesela i sve ostalo. Da li postoji inkontinencija kod djece- sad sigurno pretjerujem.
potoji nekontolirano mokrenje i kod jece ..međutim s moje tačke gledišta kao i iskustav to kod vas nije slučaj.
da bi bila sigurna otići i uradi nalaz urina...urinarna infekcija može biti pritajna kao recimo prisustvo ešerihije...a može dovesti do toga mokreća malog i tsalnog...
moja mlaša je meni prije trećeg rođendana jedno 2 mjeseca ovo radila... svako malo je mama moja presvlačila... stoji i govori moram na tutu a onda ne stigne na vrijeme, jednostavno čeka da je neko skine i stavi... ja sma radila nalaz u strahu naravno do ešerihije koju mi je starija ljetos imala...sve ok...al on i dalje pos vom... i onda smo ja i mama skontale...on čim vidi d aniko na nju ne obraća pažnju počne to raditi...
prestala je nedavno... al smo pirčlai, presvlačili itd...
Ona savršeno sma do ena tutu, skine s ei sjede piški, obriše se, obuče, prospe tutu i opere ruke sapunom... al kad joj je ćeif da bude glavna u raji...pišne i kaže moram drugo obuć...
to je moje iskustvo... pa vidi...
mi piskili u tutu, sve super, za 5 min, oprana, obucena, suha...i opet piskila i to dosta, i naravno sve upiskila...danas nam je prvi dan bas u gacicama, mislila sam na spavanju staviti pelene gacice? da je stavljam svaki sat na tutu ili kad trazi?
gotovo svaki put kad je stavim na tutu - ne piski u nju, ali zato piski u gace nakon 15-20 min? krene da kaze al tad je vec mokra...od 5 puta koliko piski u toku dana, jednom u tutu, sve ostalo u gace i na spavanju u pelene - piskila je i popodne u pelene na spavanju a i veceras...a znala se nocima buditi suha? cudno bas
A moj ti je savjet - pogotovo jer je curica, da je na kasno proljeće ili rano ljeto staviš na odvikavanje. Lakše je i tebi zbog količine odjeće koja je na njoj, a i njoj je bitnije, jer ipak može sada po ovoj zimi kakvu upalu natovariti.
Moram pohvaliti svoju curicu... Zaista se više ni ne sjećam kad se zadnji put upiškila ili ukakila. Najčešće je ja napominjem da ide u WC, ovisno o tome je li pila dosta soka i sl. Što se tiče kake... na vrijeme mi najavi kad treba ići... iako se prvo nećka hoće li ili neća da kaki Ja sam prezadovoljna! Noćnu pelenu smo još zadržali jer malena ide u krevet sa svojom čašom vode i pijucka je ako ožedni. Prvo je moram odvići od toga, a onda i skinuti noćnu pelenu! Ponekad, kad idemo u grad, ako ćemo duže vremena biti vani, stavim joj pelenu čisto zbog svoje sigurnosti ( znam da ne bih trebala), ali se i pored pelene curica nije nikad upiškila. Vodim računa da je na vrijeme odvedem u wc pa tako i izbjegnem nezgode. Vidim da je i u vrtiću suha. Popodnevno spavanje protekne bez pelene.
Ili još nije spremna, ili ima nemogućnost zadržavanja mokraće. A da je malo duže držiš na tuti? koliko u stvari ona sjedi vremenski na njoj?
A moj ti je savjet - pogotovo jer je curica, da je na kasno proljeće ili rano ljeto staviš na odvikavanje. Lakše je i tebi zbog količine odjeće koja je na njoj, a i njoj je bitnije, jer ipak može sada po ovoj zimi kakvu upalu natovariti.
danas je jos gore bilo...tako da cemo odgoditi za kasnije, ona je sama pocela traziti tutu jer u vrticu svi idu na tutu, pa sam ja samo htjela da joj olaksam, medjutim nije jos spremna sigurno a dosta je hladno pa smo nakon evo 48 h odustali...pocela je kakiti u gace veceras a uopste nam nije rekla i kad smo je pitali hoces li kakiti u tutu rekla je ne...tako da je necemo forsirati a nek je u vrticu stavljaju sa ostalom djecom cisto da stekne naviku, a mi cemo cekati da jos otopli pa da skinemo odmah i nocnu...
mi smo imali problem sa nocnom pelenom,ali ja mu nisam htjela vratiti...jest da je bilo vesa,presvlacenja u toku noci(ukljuceno grijanje stalno) ali evo sad je bolje.probudi se sam oko 4 i trazi tutu.nekad mu se omakne i upiski ali nista strasno.ja sam prezadovoljna. a dnevnu smo skinuli taman za 2 rodjendan.sjecam se,slavili smo u basti i nije imao pelenu.bas smo se brzo rijesili dnevne...ja ga nikad nisam stavljala sama na tutu nego samo kad trazi a trazi cesto i danas jer pije puno tecnosti i nekako brzo izbacuje.ma isto kao ja.bezbroj puta danas piskimo
danas je jos gore bilo...tako da cemo odgoditi za kasnije, ona je sama pocela traziti tutu jer u vrticu svi idu na tutu, pa sam ja samo htjela da joj olaksam, medjutim nije jos spremna sigurno a dosta je hladno pa smo nakon evo 48 h odustali...pocela je kakiti u gace veceras a uopste nam nije rekla i kad smo je pitali hoces li kakiti u tutu rekla je ne...tako da je necemo forsirati a nek je u vrticu stavljaju sa ostalom djecom cisto da stekne naviku, a mi cemo cekati da jos otopli pa da skinemo odmah i nocnu...
mi smo imali problem sa nocnom pelenom,ali ja mu nisam htjela vratiti...jest da je bilo vesa,presvlacenja u toku noci(ukljuceno grijanje stalno) ali evo sad je bolje.probudi se sam oko 4 i trazi tutu.nekad mu se omakne i upiski ali nista strasno.ja sam prezadovoljna. a dnevnu smo skinuli taman za 2 rodjendan.sjecam se,slavili smo u basti i nije imao pelenu.bas smo se brzo rijesili dnevne...ja ga nikad nisam stavljala sama na tutu nego samo kad trazi a trazi cesto i danas jer pije puno tecnosti i nekako brzo izbacuje.ma isto kao ja.bezbroj puta danas piskimo
ona ne kaze uopste da hoce na tutu vec kad krene piskiti onda tek skonta da treba, pa cemo sacekati jos malo...meni su skinuli pelenu s godinu dana a brat je skinuo s 5 godina tek, pa necu forsirati...svakako sutra krece u vrtic pa ce je oni stavljati a mi cemo za mjesec, dva probati opet