Lulu_08 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (6.6.2010 23:10:45)
|
IZVORNA PORUKA: Maida* Ja sam juce kad su dosli iz vrtica, malom skinula pelenu, obucem mu gace i one pamucne duge gace, hajde kao uze su mi pa ce kontam bolje pokupit. I preko tih gaca novi ben 10 sorc. I sad ja njemu pricam da piski na tutu, da ima lijep sorc, da ga ne upiski, bla bla bla..... I par puta ga stavim da piski i pitala sam nekoliko puta hoce li piskit i nista. Kad ja pogleda on se upiskio, ko pravi, i nista...Uopste ne reaguje. Ja mu skinem to sve i kazem da pogleda kako je mokro, kako je on to upiskio, da mora trazit tutu,... Ponovo ga obucem bez pelene i opet se upisski, ali ovaj put je reagovao i vukao gace od sebe, jer mu je smetalo sto je mokro.... Juce se na tome zavrsilo... 1. dan (januar 2010. Luni je bilo hmm oko 19/20 mj.) Skinuli pelene, prvi put se upiskila nije ni primjetila, drugi put se upiskila samo mi je rekla da se upiskila, treci put se upiskila pocela je trcati i skidati gace sa sebe, cetvrti put je krenula piskiti i stala otrcala i sjela na tutu i piskila. Vise se nije upiskila taj dan. 2. dan Upiskila se 3 puta ali samo je "pisnula" i dok smo dosli do tute nastavila piskiti u tutu. 3. dan Upiskila se jednom. Poslje su se desavale nezgode 's vremena na vrijeme, npr. kada se zaigra pa ne stigne na vrijeme reci da mora piskiti i sl. Uglavnom, tako je kod nas proslo odvikavanje od pelena (bar dnevnih hehe)..
|
|
|
|