|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kuhanje kurbana
28.11.2009 11:57:12   
mama2009
Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 12:00:21   
ena0002
Probaj da ih prvo prokuhas, pa tu vodu prosuti, onda opet nasuti drugu, cistu vodu narezati par glavica crvenog luka i par mrkvi i kuhati.
Da i ja kuham u pretisu ali nekih 40-50 min. Ali mm ih ne voli da jede bas zbog tog mirisa tako da ja to skuham jednom radi sebe  i to je to.

< Poruku je uredio ena0002 -- 28.11.2009 12:04:33 >

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 12:01:44   
bebacha
meni je njegov miris isto kao i drugog mesa.ja najcesce stavim u pretis lonac,stavim i mrkve,puno luka,zocina i kuham oko 2-3 sata.o to tako stoji po 2-3 dana i jedemo svakako.danas ce biti prilog pire krompir

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 12:07:07   
mama2009
ma i mm ih ne voli al sam juce dobila jedno 20 tak kurbana i zao mi da propadne sve to....da mi je naci neki dobar recept da se nekako zakamuflira miris


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 12:29:33   
manuela RR
Dan prije nego ćeš praviti meso od kurbana,natopi ga u mlijeko i dodaj začine po želji,sutradan izvadi iz mlijeka i pripremaj kao i obično meso...
100% neće imati nikakav miris a biće super ukusnouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 12:54:25   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......


kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka
Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso
Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjetiuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 13:09:04   
acudesa
IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......

imam odličan recept-dodaj Origana..probala, miris OK

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 13:10:50   
acudesa
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: mama2009

Zanima me kako vi spremate (kuhate) kurban, ja stvarno ne mogu miris skuhanog kurbana, dal neko ima neki dobar recept kako to radi.......


kuhati u vodi u kojoj si prethodno dodala peršuna, mrkve i luka
Nakon toga procijediti i isprati kurbansko meso
Začiniti meso i staviti u rernu, vidjećeš miris bravetine se ne osjetiuser posted image

prekomlikovano je, lakše joj je samo sa origanom...inače, koristite začine za aromu

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 13:21:59   
mama2009
hvala mnogo, imam ga pa cu isprobati svaki recept.....javim sta je najbolje

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 16:36:48   
DM
Prokuhaj u pretisu 10-15 min, izvadi (vodu prospi) i stavi u rernu zapeći , a začin ruzmarin-i za bilo koje drugo jače meso- ma extra je! Tako uvijek oravim i jedino tako ih i mogu, a za prilog zapečem krompir, mljac, mljac!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 22:24:36   
lely
Stavi curokota kada budes kuhala meso,meni su bar tako rekli pa cu sutra isprobati,naravno poslije kuhanja zapeci u rerni.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 22:37:52   
Hanady RR
Moj mm nije volio jesti kurbansko meso prije brak...no ja ga volim a i svoju sam djevojčicu navikla na isto.

Ja naravno spremam u pretisu i obavezno stavim ćurokot, neko nam čak donese kurban sa ćurokotom no dok ga ja operem to spadne pa tako ja uvijek stavim malu kašiku ćurokota u pretis. e sad prvi put kuham oko 20 min i onda procjedim za drugo kuhanje stavim hladnu vodu ( ponekad čak i u frižderu pripremim flašu vode koja je za kurbansko meso) kuham dalje još 20 min i nakon toga ga izvadim i procjedim.

Mi ga jedemo toplo kad zapečem u pećnici a često ga narežem na komade pa ohladimo i jedemo kao prilog toplim prilozima uz ručak.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 22:41:43   
almai
Ja sam meso pokisalila u mlijeko pa vam sutra javim kako je ispalouser posted image
Samo neznam koliko dugo da ga kuham u pretisuuser posted image


_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 22:57:00   
veeseelaa
oko 30 minuta

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kuhanje kurbana
28.11.2009 23:39:08   
Skvo RR
Eh, ovako ja pravim od kurbanskog mesa - Slatki cevap!
Prvo u seceru i vodi skuham suhe sljive i smokve, ostavim d malo odstoje, dok se u pretisu kuha kurbansko meso, isitnjeno na male zalogaje! U pretis sa mesom stavim persun, luk, majcinu dusicu, lovor!
Nakon kuhanja ga dobro isperem i opet ga vratim na kuhanje oko 20 minuta! Poslije kuhanja sjedinim ga sa sljivama i smokvama i bude za 5!
Recept je od moje rahmetli nene, pa rekoh da ga podijelim sa vama!user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kuhanje kurbana
29.11.2009 21:31:25   
mamma mumi
Cula sam da se kurbansko meso treba kuhati sa kiselim jabukama, koje poprime miris kubrana, pa se onda nesojeti kad se jede, ja cu probati pa javim.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kuhanje kurbana
29.11.2009 22:16:57   
Doraa
šta je ovo svi će javit ali niko ništa ne javlja..pa dobro i rano je još je Bajram ali ne zaboravite javiti se na ovu temu.Interesantno je iako nemam ove godine bravetine sve je junetina ali meni se nekako i junetina-pogotovo malo starija ili govedina ne znam šta je-"čuje" u varivu nekako jedino mi teletina miriše a baš da nju stavljam ne može izićiuser posted image


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 8:36:05   
Amelaa RR
...
Tema: Kuhanje kurbana

Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.


< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:27:47 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 16:57:31   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

...

Tema: Kuhanje kurbana

Ja obicno meso u pretisu kuham u dvije ili tri vode, ne predugo da se miris ne bi sirio. A onda ga premazem uljem i pospem svakojakim zacinima...organo, ruzmarin i sl ...i kasnije kad ce ispece pokrijem ga folijom i onda upije sve one okuse od zacina tako da se ne osjeti jaki miris koji bravetina ima. Jedemo ga uz razne priloge za rucak i sl. S kurbanima od junetine nema problema.



I ja pravim isto ovako, samo sto pokrijem folijom na pocetku da se ispece pod parom i odkrijem pred kraj da porumeni.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 2.12.2009 15:28:58 >


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 20:33:44   
remzy
"Miris kubarna??!!"
Ja kurbansko meso spravljam kao i obično što radim sa mesom! Ako je kurban govedina ili junetina, pravim isto kao kad odem u mesnicu i kupim govedinu ili junetinu. Isto tako radim i sa ovčetinom, mada ja nikad ne kupujem ovčetinu ili jagnjetinu u mesnici. Iako svake godine primimo puno kurbana, nikad ne pravim "pun lonac" 3-4 kg mesa, pa da se to kuha u loncu, pa da traje heftu. user posted image I stvarno ne vidim kakva je razlika kad staviš u lonac 1kg junećeg mesa kupljenog u mesnici i 1 kg junećeg mesa koje je kurbansko! user posted image


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 22:11:05   
leona81
mislim da se ovdje misli na ovcetinu a ne na junetinu i govedinu jer bas ovcetina ima specifican miris a ne ostalo meso

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 22:49:10   
dinaa
Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je.
Acudesa hvala!

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kuhanje kurbana
30.11.2009 22:51:36   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: dinaa

Ja sam danas kuhala meso i stavila origano kako je acudesa rekla,i super je.
Acudesa hvala!

i ja i vjeruj najlaksa varijanta a uspjesnauser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: kuhanje kurbana
2.12.2009 0:01:45   
acudesa
nema na čemu, meni pomoglo, pa kontam da i vama olakšamuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: kuhanje kurbana
2.12.2009 9:04:31   
mala mu
mi smo sve meso što nije bilo na kostima(a bilo ga podosta)odnijeli u mesnicu i samljeli...sada ima za bureka u narednih godinu dana...naravno probrali smo ono od kravljeg mesa a ovčije je trenutno zaleđeno...nešto što je bilo na kostima poslali nani da osuši pa može u grah i kupus...ma riješili ga se začasuser posted image

_____________________________

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *