Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 12:27:27
škorpija
Ne znam da li ova tema već negdje postoji, ali ja je nisam našla, a baš interesira koliko ste kilograma izgubile prilikom porda. Ja sam u porodilište otišla sa 79 kg, a dan poslije poroda imala sam 75 i neprijatno sam e iznenadila kad sam skontala da sam na porodu izgubila samo 4 kilograma , kako je to moguće kad je sama beba bila teška 3550 grama, a gdje plodna voda, posteljica i drugo. Negdje sam čitala da žena na porodu izgubi od 6 do 8 kilograma, a neke bogami i 10, pa ne znam je li ovo kod mene normalno. Eto forumašice javite se i napišite kako je to bilo kod vas
< Poruku je uredio škorpija -- 1.5.2009 12:28:54 >
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 18:22:27
andddy
ja sam zatrudnila sa 60 .. otisla na porod sa 76 i sad posle 2 mjeseca imam 66 kg.. a isto tako mi je stomak osto povelik i znas sta radim, omotam se onom prozirnom folijom umjesto steznjaka i tako mi stegne stomak a plus sto se potparava ispod i znoji se i tako se topi salo ... pokusaj pa vidi jel se isplati meni je efikasno...
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 19:27:52
manuela RR
Trudna ostala sa 52 , na porod otišla sa 68 kg,a kući došla sa 60. Znači ja izgubila 8 kg !!! Vjerovatno sam jedna od tih sretnica što toliko izgube poslije poroda. Beba bila teška 3.700 a za ostalo ne znam... Dva mjeseca poslije imala svoju staru kilažu
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 19:30:56
dinciii
ja sam isto na porodu izgubila samo 5 kg al sam u sljedecih 6-7 dana svaki dan imala 1 kg manje..nakraju sam izgubila oko 10 kg.al jos imam viska... valja vjezbat sad
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 19:36:10
Anushka
uhh ja zatrudnila sa 53kg, otisla se poroditi sa 71kg, beba bila samo 2250g i ostali 10 dana. Kad sam dosla kuci imala 60kg poslije tri mjeseca opet sam na 53kg i jos uvijek imam toliko ali mi je stomak puno meksi nego sto je bio.. pokusat cu to sa folijom..
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 19:38:19
ziki
Na porodjaj otisla sam 87, sa porodjaja dosla sa77, u dva mjeseca skinula jos 5 a onda stala i jako sporo skidala. Sad jos uvijek imam visaka jer sam se bas puno ugojila u trudnoci.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 19:49:00
haidy
Blago tebi Ziki odmah na porodu skinula 10 kg. ja sam skinula minimalno, onoliko koliko je beba teska i mozda jos jedno kilo i sad skoro godinu dana kasnije borim se sa kilogramima.
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 20:03:11
sanja bagarić
Ja sam zatrudnila sa 60kg, otišla na porod sa78 a kad sam došla kući imala sam 67 i za dva dana se udebljala još 1kg. i dalje sam nastavila jest briga me za kile samo da beba ima mlijeka a kad prestane doit onda ću na dijetu...
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 21:34:34
magde
romali kod tebe predivno ja ostala trudna sa 59 otisla na poradgaj 78 kuci 73 beba je rodgena 3300 a sad nakon 4 meseci jos imam 73 i drzim evo dijeta sa limune ali strasno se ide u WC ali skinula sam stomak mozda zbog to sto idem u WC cesto.ali bas i nisam za hvalenje nisam bas oslabnala.ali struk je poceo da mi se vidi
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 21:59:20
Suzana
13 kg, ali rodila blizance . Zatrudnila sa 65 kg, na porod otisla sa 85 kg. Imam viska 3-4 kg, nije strasno, skinucu kad budem raspolozena za skidanje kila, ali mi je stomak grozan... Malo mlohav, potpuno popucao, ali i za to me briga, imam dva divna djecaka.
Romali,macka si, nema sta! Nikad nisam cula da se neko takoooooooo malo udebljao a rodio tako veliku bebu!!! Tebi svaka cast, a masala za AO!
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 22:30:06
new mama
Ja zatrudnila sa 64,otisla roditi sa 86 ,rodila bebicu 3,500kg,a vratila se kuci sa 78 kg,i evo skinula jos 8 kg,jos malo i meni dosta,a s obzirom da dojim zadovoljna sam
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 22:38:40
Snjeguljica
Vidim da je to skoro sve isto..:) Ja ostala trudna sa 70, na porod otišla sa 88, a kući otišla sa 77. A beba bila teška 3650 g. Valja skidati ostatak, ali sve se tješim time da je dojim pa da ne smijem na dijetu...:)) A stomak je posebna priča, pih. Mekan i veliki, obješen, sama sam sebi .
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 22:46:19
Anoniman
E ja sam ovdje definitivno, izgleda, poseban slučaj. Zatrudnila sa 52 kg, na porod otišla sa 64 kg, Sarči bila teška 3350 gr., a ja kući došla sa 54 kg Znači izgubila 10 kg na porodu!!! Da stvar bude još gora, za 7 dana sletim još 7 kg tako da sam imala 47 kg.... Ma leš uživo hodao..... Grozno sam se osjećala a oporavljala sam se godinama i vraćala staru kilažu (52 kg) jako dugo. Sad MOLIM Boga da nešto ostane iza poroda....
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 1.5.2009 23:12:29
tweety
Kod prvog poroda imala 63kg kad sam ,otišla da rodim sa 76kg,kući izašla sa 67,5 i smršala na 60kg.Prestankom dojenja popela se na 67kg i tu ostala.Izgledom nisam imala ništa viška rođen sa 4,200kg
Kod drugog poroda imala 67kg kad sam ,otišla da rodim sa 75kg,izašla sa 65kg i smršala na 60kg.Popela se sad na 65kg i tu stojim rođena sa 3,730kg
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 5.5.2009 13:49:37
zeky
Hej forumasice moje, ja vam imam problem sada, izgubila sam na porodu 6kg ali ih svakodnevno nastavljam gubiti jer nemam uopste apetit a dojim bebana.. bojim se da ne izgubim mlijeko samo,ne znam sta da uradim?
RE: koliko ste kilograma izgubile pri porodu 13.5.2009 8:16:12
lejlaze
zatrudnila sa 65, otisla na porod sa 80. vratila se kuci sa 74. i jos uvijek imam toliko stomak mi i nije kritican, nemam ni jedne strije niti je opusten, ali ima viska na zadnjici i butinama.