malena sharena
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: malena sharena Nije mi dijete tu da ga propitam, ali mislim da zna osnovne stvari zato sto dok ja pravim rucak, uvijek je on oko mene i onda razgovaramo, sta se od cega pravi, nekad on donese zanimljive zakljucke tipa da spinat raste na drvetu, pa mu onda ja objasnim da nije tako. Mislim da su nasa djeca ipak poprilicno upoznata sa tim stvarima, da nije stanje bas tako grozno kao na zapadu. A na nama je koliko i kakvih informacija cemo im informacija dati i kakve ce navike dijete usvojiti sto se tice ishrane. hajde sjeti se pa pitaj. od čega se pravi grisini, šta je ono bijelo na grisiniju, kako se dobiju makarone, od čega se dobije puter, gdje raste mrkva, od čega se pravi kečap, od čega pomfrit, kako se dobije čokolada i tako to. jel neko zna gdje ima kupiti slikovnica sa hranom? Inace je ponuda slikovnica generalno po mom misljenju losa ili ja previse ocekujem A tu info ne znam zaista, gdje ima tih konkretno. Ovako, on ima 3,5 godine i zna gdje se raste mrkva, narandze, jabuke, nar, ono standardno jaja, mlijeko kako se dobiva, zna da u supici jede koku ili janje ili tele pomfrit isto tako zna od cega se pravi.Eh cokoladu ne zna, a i kako mu objasniti proces nastanka cokolade,da krenem od pronalaska kakaa Salim se malo, ali nekidan sam se polomila objasnjavajuci mu kako se dobiva kokosovo brasno, nisam sigurna da mu je bilo najjasnije Ali dobro, ispitacu ga svakako, bas me sad zanima hoce li znati kako se kajmak dobiva, lud je za kajmakom.