Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pratim te,,, ,,ja sam svojoj djeci od godinu dana stavljala jastučić, ali nisam pernati nego obični i tanji,,radi vrata jer dok se naviknu da imaju nesto ispod glavice,,,to je moje mišljenje,,
evo me sa brzim odgovorom . arin je evo 2 godine i jos mu nikada nisam stavila jastuk. od nedavno mu u krevecu stoji mali ukrasni jastucic ali kad hoce da spava primijetila sam da ga izbaci iz kreveta, mozda to sto je naucio bez icega pod glavom.
,,evo ja trčim za tobom,,, ,,vjerovatno zato izbaciva jastuk,jer nije naučio da ima ista u krevetiču,,moja Mia je danima skidala jastučnicu i bacala a jastuk ostavljala i još je nisam odučila od toga,,,
pratim i ja tebe .pa slatkici tvojoj nemoj vise ni stavljati jasucnicu. a znas sta to moze biti i njena igrica dok zaspi. arin eto ima taj jastucic i jos nekog medu u krevetu ali kad god podje spavti jastuk napolje ide.rijetko da je ostao u krevetu, samo ono kad je preumoran pa odmah zaspi, tad ga valjda ne stigne izbaciti.
pozdrav pa kao i kod svih ostalih stvari pretpostavljam da je i to individualno neko nauči dijete da odmalena spava na jastuku ja nisam još almedini ubacila jastuk, stavljam joj onaj njen bebeći, ali sam ispod njega postavila još jedan isot tako tanki, međutim, problem je što ona bilo kakav jastuk ne zarezuje ni jedan posto, vrti se stalno, ustane u sjedeći položaj pa se onda baci, nekad zvizne u rešetke kreveca, drvene, (šta god da joj stavim da je zaštitim od toga ona to izbaci iz kreveca) malo zajauče pa nastavi spavati, nekad se baci na mene i moj jastuk, nekad i mene zvizne u glavu pa me probudi uglavnom, primijetila sam da njoj jastuk ne znači ništa, sada ima 20 mjeseci i nekad je uspavam na jastuku, ljuljajući je na nogama i ako je spustim tako na tom jastuku obavezno spuzne s njega i spava samo tako na podlozi
Moja Mia je specifična ,,svaku bebu mora da skine i nedaj bože da joj ponovo obučeš,,tako da su joj bebe kao na nudističkoj plaži,,, ,,ali sto je najgore kad negdje idemo želi da ponese bebu,,a ona je prljava jer je obično dio tijela platnen i isprlja se od rukica i mene pravo stid i ja obučem bebu a ona kao za reklamu kad dođemo u goste hvali se golom bebom a ja se crvenim,,,
ja evo sa ovim mladjim imam problema sa spavanjem. doduse jos ne ljuljam ali doi milion puta dok ne zaspi a tokom noci svako 1h eto ga i dok god ne ponudim cicu ntaj nece zaspati. kazem stvarno sta smo spremni sve za djecu raditi i koliko se zrtvovati pa to nije normalno, a sutra kada im budemo sve ovo pricali njima ce to biti smijesno.
ma ja se trudim da to ne shvatam tako dok je dojila nije bio problem, večernji ili termin po danu stavim je na grudi i dojenje je bilo uvod u spavanje kada je prestala da doji kontala sma kako ću i šta pa sam skontala da mi je najlakše da je ljuljuškam na nogama naveče je to ritual, donese jastuk kaže "memala i poki" i mama je pokrije njenom dekicom sa patkama, dam joj neku igračku da "zagili" i za pet minuta je u dubokom snu svekrvi je malo teže, bole je koljena pa je nekad još ljulja na rukama
moj Vedad još uvijek spava bez jastuka, mada sam primjetila da se voli maziti i zaspati na mom jastuku (a onda ga prenesem u krevetac bez jastuka). Vidim da mu nije mrzak, fino se namjesti i utone u njega, valjda mu godi.
Sergej je do prvog rodj spavao na krevetu samo bez ičega,a za rodj. je dobio ukrasni jastuk PČELICA,MALO VEĆI I PLIŠNI,i primjetila sam da rado spava na njemu,prihvatio ga je bez ikakvih problema.Inače je fleksibilan prema svim novitetima
Od rođenja je imala onaj mali dječiji skroz tanki jastucic. A od nekih 18 mjeseci spava na jastuku. Iako zna u toku noci prebaciti se pa spava bez jastuka tj zarotira se za nekih 180 stepeni pa su joj noge na jastuku.
Moja je do skoro spavala bez jastuka sada ima veliki jastuk ali jaaako tanak čisto radi higijene. Nesto sam to skontala po sebi, ipak je lakše češće mjenjati jastučnicu svaki čas nego čaršaf sa jogija a i udobinije je sigurno.