Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 11:15:07
Anoniman
Ina pored moje malene nemoguce je po danu spavati tako da ne spavam, a jutros sam super i odspavala s obzirom da se moje dijete obicno izmedju 5 i 6h budi. Ja sam od juce u 37 nedjelji, jos malo...sitno se broji,a nekako ove zadnje sedmice najsporije prolaze. Ja evo malenu spremila ode sa tatom u setnju a ja odoh cistiti kucu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 11:35:09
Selma.A.M
JelenaT sitno brojiš kako se osjećaš,ima li kakvi bolova i prireme ? Kad ideš na CR znaš li ? Ja kod sebe sad gledam još 16 dana do termina ...........A od jučer sam non-stop u wc da prostite imam problema za stolicom jedva izdržim do wc-a ,bebica je aktivna ali imam neke čudne bolove baš kao da sam prehladila stomak nisam pametna,a neide mi se danas na GAK jer je nedelja ,valjda je samo pokvaren stomak,a negdje sam čitala da je "meka stolica" znak skorog porođaja kao prirodni klistir .............................. Eto odoh sad trčati u wc-e
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 12:37:10
Sonja
felix draga bas ti hvala sto pitas za sad sam ok..i dalje nosim nisko i pazim se ali u sustini ok nedo Bog gore..ubija me zgaravica ali znam da ce aBd stici jos jedna ljepota kao moj A pa mi nista nije tesko jos ne znam spol nadam se da ce mi reci sad pocetkom augusta idem na uzv
ee drage moje sto se meni pilo pivo zadnjih nekoliko dana al ono bas da sam ga pocela sanjat i fino juce ja se i pocastim al bezalkoholnom naravno pa evo ako kojoj meraci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 13:41:40
Anoniman
sonja , drago mi je da si dobro nebrijag bit ce o.k abd cuvaj se masallah gledala sam slikice fin pupa raste . Proce i zgaravica , nadam se ...... A za pivo mogla bi i ja doduse moze meni i alkohol dok su bile vrucine znala sam se razhladi .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 13:45:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po
feliks staces ti ovdje prepade me
nako ja malo navratila ugledala nasu "staru " drugaricu pa reko da je pitam kako trudnoca i spol znal zanima me ja ko kaka starica A na ostalim temama zatisje nidje nikog kao da nije kisa pa , nisi u kucama Nes ti mene ovdje vidjet jos zadugo ihi hiiiiiii ja sam samo "gost"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 14:35:50
drznica
Mislim da sam i ove nedjelje jedina koja radi... i to od 12-20h. Najela sam se...sad mi se spava.... Zabrinuta sam vam ovih dana...imam neki cudan simptom...svrbi me glava uzasno, a ponekad i cijelo tijelo. Rece mi jedna doktorica koja je djeciji pedijatar da imam seboreju tjemena glave. Pojavila mi se perut koju nikad nisam imala, i to svrbi toliko da sam rane napravila na glavi...Prvo sam pomislila da sam od nekog djeteta dobila vaške...pa sam se isprepadala odakle mi sad to, pa sam cak kupila sampon i oprala kosu, ali eto nije ono sto sam pomislila hB. Dobila sam neki losion da koristim, da utrljam u vlasiste ali pise da nije bas pogodno za trudnice osim ako dr.ustanovi da nije stetno za bebu...nisam stavljala jer me strah. Dr mi na godisnjem, sutra se vraca, pa cu je zvati, a do tada kosu tj.glavu mazem nevenovom kremom. Cula sam da je i to normalna pojava u trudnoci... a jooooj kako svrbiii... jel neka od vas imala nesto ovako???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 14:41:12
Sonja
IZVORNA PORUKA: drznica
Mislim da sam i ove nedjelje jedina koja radi... i to od 12-20h. Najela sam se...sad mi se spava.... Zabrinuta sam vam ovih dana...imam neki cudan simptom...svrbi me glava uzasno, a ponekad i cijelo tijelo. Rece mi jedna doktorica koja je djeciji pedijatar da imam seboreju tjemena glave. Pojavila mi se perut koju nikad nisam imala, i to svrbi toliko da sam rane napravila na glavi...Prvo sam pomislila da sam od nekog djeteta dobila vaške...pa sam se isprepadala odakle mi sad to, pa sam cak kupila sampon i oprala kosu, ali eto nije ono sto sam pomislila hB. Dobila sam neki losion da koristim, da utrljam u vlasiste ali pise da nije bas pogodno za trudnice osim ako dr.ustanovi da nije stetno za bebu...nisam stavljala jer me strah. Dr mi na godisnjem, sutra se vraca, pa cu je zvati, a do tada kosu tj.glavu mazem nevenovom kremom. Cula sam da je i to normalna pojava u trudnoci... a jooooj kako svrbiii... jel neka od vas imala nesto ovako???
drznice mene je glava svrbila kad sam promijenila sampon i dobila perut i bas me puno svrbilo ali od toga nebi rekla da je sta drugo.. joj ja sam cula da svrab po cijelom tijelu u trudnoci nesto nevalja..jer je kao simptom necega a sad nema sanse da se sjetim cega nego ti se javi dr. da te pregleda a naravno i prije stavljanja tog losiona
kako si inace...udara li bebi? ja od juce 15h pa do jutros nisam osjetila nista i toliko sam se bila prepala kad jutros hB poce opet jako udarati..a vec sam se bila preepala..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 14:45:26
Selma.A.M
drznice baš mi je žao ..Vidim kod tebe je svrab najizraženiji po glavi tako da ti i nemam neki savjet ili rešenje...........Znam kad se pojavi nesnosan svrab po tijelu kažu da treba prekontrolisati jetru jer je to kao povezano............Jesi išla dermatologu ???
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 24.7.2011 14:46:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 14:50:11
animagical
drznice ako te sta tjesi, meni se bila pojavila jaka perut u trudnoci, koju isto prije nisam imala, tamo nekad u petom mjesecu...i bas je svrbilo...proslo je za jedno mjesec samo od sebe, a i ja sam promijenila sampon...ne znam bas trebas li johnosons, za njih svasta pisu, ja sam koristila becutan i kosili...hehe ma nije valjda kolestaza svribili bi te dlanovi i noge ne brini... a za svaki slucaj mozes uraditi i transaminaze-to ti je ono ast, alt... boli te briga trudna si imas se pravo cesati nadam se da prodje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 15:04:16
Anoniman
Selma ma ja ova zadnja dva dana da kucnem od drvo super, nista ne boli a ne stajem minute, nemam mire, a do prije dva dana jedva sam na nogama stajala. Od jutros sam tri pite napravila i jos vise od pola kuce ocistila detaljno i evo jos puna energije. veceras neke goste imam pa odoh kolac praviti i nastaviti sa raspremanjem dok moj mali lav spava, jer ko zna na koju ce nogu ustati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 15:04:47
drznica
aaaaaaaaaaa pa vidis ima nekih 15 dana nenormalno lijevi dlan svrbi...jooojjjj pa stvarno nema smisla, sta se samnom desava Nemam nikakvog osipa po tijelu ili neko crvenilo, samo po glavi :( Sonja, sve ostalo je ok...beba se javi al nista od onih jacih udaraca, njezno sve...na snimku kad vidim bas je aktivna, al jos ne osjetim puno. Jos uvijek dobro spavam heheh Treba izdrzati do sutra da vidim sta mi je.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 15:06:00
Selma.A.M
Joj žene mene opet uhvatila manija čišćenja,pa sam danas muža nagovorila da kupi onaj silikon i obloži fuge u kupatilu ...Sad od dosade išla na collinarku i našla neki razljevak čudni što se napuše dok se peče i evo napravila.............
Sutra aBd ranim da vadim nalaze za CR pa opet na kontrolu kod ginekologa ...........Eto tako, a Sonja kiša bašš godi ali opet mi sparina u kući valjda od kuhanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 15:13:07
animagical
e jedva se na noge nasadila danas razvlacim se po kuci ko zvaka...niti sta planiram kuhati-ima pizze od juce, evo i sad kahvenisem, ja ne znam sta bi od mog savijanja gnijezda, mene prosli svi radovi sinoc me bolio stomak i malo nesto kao rozo iscuri ja brze tablete popijem i u krevet...evo sad nema nista... hajd javi ako bude dobar razljevak da ga za veceru...ako nije sta zahmetli
drznice, pa kad lijevi dlan svrbi to ti znaci samo jednu stvar-dobitak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.7.2011 15:18:54
drznica
hehehehe dobitak, samo cega??? Sad sam zvala ordinaciju, kaze mi sestra da odem izvaditi bilrubine direktne i indh irektne, moguce da su poviseni. Sutra idem odmah to zavrsiti nema zezancije... hvala vam na savjetima. Ljubim vas