Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:45:16
Hanady RR
Stečen uslovi za brak su i kada imate da platite kiriju svojim rukama zarađenim novecem. zar ne?
jer kirija je uvijek niža do rate kredita.
A zajedno i pametno do rate se može stići...pa onda imate svoje zajedničko. E to je uspijeh....zajednička imovina 1/2...e to...
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:45:52
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Ma ja u drzavi gdje je 50% stanovnistva nezaposleno ocekivati da neko sebi stvori uslove ma dajte molim vas kakvi su vama filmovi u glavi
A kakav je tebi film u glavi?.Izvini ja neću da igram glavnu ulogu u filmu u kom nezaposlena i bez krova nad glavom ulećem u brak, vučem se po tuđim stanovima ili još gore živim sa svekrom i svekrvom u zajednici.A ti kako hoćeš.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:47:38
ElmaB
Nije istina da je kirija uvijek niža od rate kredita. Ne mora biti, posebno ne sada kada ima masa kreditnih linija sa ratom kredita koja je tu negdje sa visinom mjesečne stanarine, a i stanova poprilično povoljnih ima.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:50:22
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: LELA 77
Ma ja u drzavi gdje je 50% stanovnistva nezaposleno ocekivati da neko sebi stvori uslove ma dajte molim vas kakvi su vama filmovi u glavi
A kakav je tebi film u glavi?.Izvini ja neću da igram glavnu ulogu u filmu u kom nezaposlena i bez krova nad glavom ulećem u brak, vučem se po tuđim stanovima ili još gore živim sa svekrom i svekrvom u zajednici.A ti kako hoćeš.
a sa svojom mamom
ma smao nek nije svekrva jelte molim Vas
Dobro ljudi jel vi znate koliko ima muškaraca koji imaju sagrađen sprat na kući svojih rodtelja...pravio da tu sa ženom živi. I to je zajednica...il si ti sekrvi il ona tebi nad glavom.
A baška koliko ima onih koji su radili, al imali fin posao...pa se uzeli...i u trenutku ostanu bez posla...šta onda hebote...razvod nemam posla
Koliko procenata omladine danas ima mogućnost stalnoga zapolenja u stabilnoj firmi bez mogućnosti otkaza uz mogućnost da digne stambeni kredit. jedno 1,5 %...i oni nek snimaju svoj film....nek imaju djecu...ovima durgima zbog eventualnog slučaja ne sanjanja istoga filma i ne mogućnosti da ga ostavre zabranimo da se uzimaju i da rađaju
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:50:54
Emica_sa
Evo gledaj moju situaciju,muz radi,ja ne radim cuvam dijecu kuci,imam 2 bebe,sina od 19 mjeseci,i curicu od 5 mjeseci,podstanari smo,trenutno ne mozemo kupiti stan,a pitanje je hocemo li ga kupiti ikada.Zivimo skromno,dok platimo stan,rezije,ratu kredita i djeci pelene i aptamil,ostane mi nekih 200 maraka da zivimo,ali vjeruj da se ja sa mm nikada nisam posvadala,mi smo tako skladni i tako se dobro slazemo da mi ne trebaju pare ja sam sreetna zena,nije sve u parama
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:53:41
InLove
Evo gledaj moju situaciju,muz radi,ja ne radim cuvam dijecu kuci,imam 2 bebe,sina od 19 mjeseci,i curicu od 5 mjeseci,podstanari smo,trenutno ne mozemo kupiti stan,a pitanje je hocemo li ga kupiti ikada.Zivimo skromno,dok platimo stan,rezije,ratu kredita i djeci pelene i aptamil,ostane mi nekih 200 maraka da zivimo,ali vjeruj da se ja sa mm nikada nisam posvadala,mi smo tako skladni i tako se dobro slazemo da mi ne trebaju pare ja sam sreetna zena,anije sve u parama
Mnogi to ovdje ne razumiju! Pare su im izgleda sve na svijetu!!
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:53:46
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Nije istina da je kirija uvijek niža od rate kredita. Ne mora biti, posebno ne sada kada ima masa kreditnih linija sa ratom kredita koja je tu negdje sa visinom mjesečne stanarine, a i stanova poprilično povoljnih ima.
e nije istina...
kirija u stambenoj kući ali ne zgradi iznosi 200 KM... a ti meni dajuslove da dignem kerdit sa ovolikom ratom i koliki je to rok otplate da mi rata bude 200 KM da imama svoj stan...sve da stan uzmem u najneatraktivnijem dijelu grada...i to stan a ne garsonjeru...al eto i za nju mi treba 55.000.. a za stan
a ima raje kiriju plaća i 150 Km
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:54:14
ElmaB
Evo gledaj moju situaciju,muz radi,ja ne radim cuvam dijecu kuci,imam 2 bebe,sina od 19 mjeseci,i curicu od 5 mjeseci,podstanari smo,trenutno ne mozemo kupiti stan,a pitanje je hocemo li ga kupiti ikada.Zivimo skromno,dok platimo stan,rezije,ratu kredita i djeci pelene i aptamil,ostane mi nekih 200 maraka da zivimo,ali vjeruj da se ja sa mm nikada nisam posvadala,mi smo tako skladni i tako se dobro slazemo da mi ne trebaju pare ja sam sreetna zena,nije sve u parama
Vjerujem da si sretna i zaista mi je drago da je tako. A vidi sad: tu kiriju što dajete +rata kredita koju imate, zar nije jednostavnije naći opciju, zatvoriti postojeći kredit kupiti stan i to sve za iste pare. Mislim, iznos koji sada dajete(kirija+rata) naći modul i dići kredit i imati iste mjesečne izdatke, s tim da više nećete biti podstanari, većće te davati ratu za svoj stan?
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:54:53
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
a sa svojom mamom
Dobro ljudi jel vi znate koliko ima muškaraca koji imaju sagrađen sprat na kući svojih rodtelja...pravio da tu sa ženom živi. I to je zajednica...il si ti sekrvi il ona tebi nad glavom.
A baška koliko ima onih koji su radili, al imali fin posao...pa se uzeli...i u trenutku ostanu bez posla...šta onda hebote...razvod nemam posla
Koliko procenata omladine danas ima mogućnost stalnoga zapolenja u stabilnoj firmi bez mogućnosti otkaza uz mogućnost da digne stambeni kredit. jedno 1,5 %...i oni nek snimaju svoj film....nek imaju djecu...ovima durgima zbog eventualnog slučaja ne sanjanja istoga filma i ne mogućnosti da ga ostavre zabranimo da se uzimaju i da rađaju
Draga preteruješ.Pogledaj danas ovu omladinu koliko su nepromišljeni.Uleću u brak ko muve bez glave, svako svakom smeta, a niko nikoga neće da trpi i onda ajd ćao odoh ja kod svoje mame.Danas imaš razvoda koliko hoćeš, bar ja to znam jer radim u sudu.
A što se mene tiče ne bih ja u zajednicu ni sa svojima da su živi, taman posla.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:56:25
Hanady RR
Tačno, sad su cene stanova pale i to dosta.Znam to jer sam sad detetu kupila stan po povoljnoj ceni, a lokacija sam centar grada.Sad su uslovi za kupovinu nekretnina odlični.
u centru koga grada Lelo...
U sarajevu nisu pale...
Upravo smo u dumanu milion ponuda svih banki svega živoga za nekoliko stanova na nekoliko lokacija jer mi je zaova podstanar...
ona je stalno zaposlena i ima fina primanja...a suprug privvatnik... i vjeruj jeftinija im je jriija na sred marin dvora nego rata za stan...
A povoljno je bilo 2004 kad sam ja kupila nerođenom djetetu stan u centru grada sarajeva
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:56:46
ElmaB
e nije istina...
kirija u stambenoj kući ali ne zgradi iznosi 200 KM... a ti meni dajuslove da dignem kerdit sa ovolikom ratom i koliki je to rok otplate da mi rata bude 200 KM da imama svoj stan...sve da stan uzmem u najneatraktivnijem dijelu grada...i to stan a ne garsonjeru...al eto i za nju mi treba 55.000.. a za stan
a ima raje kiriju plaća i 150 Km
Opet nisi u pravu. Ima stanova i za manje para od 55.000,00 KM, a sve i da toliko košta bolje je i 20 godina plaćati ratu, jer će to kad tad biti tvoje.Ne govorim sada koliko ćešnovca vratiti banci, naravno mnogo, ali na kraju imašsvoje. A isti taj period 20 godina možeš plaćati kiriju i stan nikada neće biti tvoj.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 22:57:41
Galicia
IZVORNA PORUKA: Galicia
Sa veselom se slazem skroz na skroz.
Pojedinim damama zasvrbila gospodicna, i hajmo se udat.
ja predlažem da sutra sve mi koje imamo svoje kćerke ( a tebi od srac želim jednu) posavjetujemo da se ni slučajno ne udaju ako ih zasvrbi nego da se komotno o ''prvo drvo'' počešu...pun grad/gradovi drava pa sve nek idu od drveta do drevat dok ne nađu jedno koje ima najljepšu krošnju i čiji su preci te vrste davno izumrli...
Draga Dijana, toliko cinizma i prljavosti odavno ne vidjeh od tebe. Mozda nam se zivotni stavovi ne slazu, ali nigdje JA nisam napisala da se sve djevojke trebaju ocesati od svako drvo na koje naidju. Mislim stvarno. Ides iz krajnosti u krajnost.
Elma je fino napisala, da se trebaju napraviti uslovi za zajednicki zivot pa tek onda se udavati. Za nekog je dugo cekati 11 godina i zabavljati se a da se ne "ocese". Ako cemo iskreno, ja prva ne bih cekala nikog 11 godina da se udam pa tek onda da se ocesem. Ali ocevidac sam mnogobrojnih "upada" u brak. A i skoro sam bila na takvoj jednoj svadbi, gdje su se njih dvoje zabavljali 2 godine, i vjencali se. A ni jedno posao nema. Ali zato, zive kod njegovih, i njegovi roditelji ih izdrzavaju. Halo, 21 vijek, zdravi, zivi, pravi i NECE da sebi omoguce normalne uslove za zivot. O tome ti ja pricam, a ti meni o cesanju. A kad smo vec kod cesanja. Sex je sasvim normalna covjekova potreba i treba da se upraznjava a ne da se potiskava.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:06:23
InLove
Ema , nigdje ne zuri! Ja i mm bili podstanari 5 god. Sad imamo dvoje djece hvala Bogu, evo kupili sebi kucu od 130 kvadrati. Ne fali nam nista. Uredit se treba, al ne zurim, Boze zdravlja! Sve se stigne u zivotu, samo imati vjeru i naravno biti uporan! Uspjet cete i vi aBd!
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:07:13
ElmaB
Ode ovo u nedogled, napravi smo chat, što bi moderatori naši dragi rekli! Da se vratimo na temu. Ja lično ne vidim pozitivne strane života u zajednici na sa svojim ni sa njegovim roditeljima!
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:09:33
Emica_sa
Razumijem ja dobro,ali nisi u pravu nije da mladi zure u brak,nego su zene danas postale princeze,sponzoruse i bezobraznice to je najveci problem,a imam par primjera iz svoje okoline
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:12:05
ElmaB
Razumijem ja dobro,ali nisi u pravu nije da mladi zure u brak,nego su zene danas postale princeze,sponzoruse i bezobraznice to je najveci problem,a imam par primjera iz svoje okoline
Emice, ja sebe ne smtram ni princezom, ni sponzorušom, ni bezobraznicom, što sam sačekala svoju 30-u pa se tek onda udala, kada smo uspjeli imati svoj dom. Mogla sam i prije ali nisam htjela, ne zbog sebe, nego zbog nas dvoje i naše (tada buduće) djece.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:12:16
Galicia
Kako su postale princeze i sve te bljuvotine sto nazivas?
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:12:44
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Ema , nigdje ne zuri! Ja i mm bili podstanari 5 god. Sad imamo dvoje djece hvala Bogu, evo kupili sebi kucu od 130 kvadrati. Ne fali nam nista. Uredit se treba, al ne zurim, Boze zdravlja! Sve se stigne u zivotu, samo imati vjeru i naravno biti uporan! Uspjet cete i vi aBd!
Polako,pa mladi smo ,zajedno smo jaci,samo Boze zdravlja
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:15:56
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Galicia
Pa mame im rekle"Nemoj se ti sine udavati,ako momak nema stan i dobro auto,pa gdje ces sa svekrvom ziviti nisi luda"takvih je danas pun grad Kako su postale princeze i sve te bljuvotine sto nazivas?
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:24:31
Hanady RR
a sa svojom mamom
Draga preteruješ.Pogledaj danas ovu omladinu koliko su nepromišljeni.Uleću u brak ko muve bez glave, svako svakom smeta, a niko nikoga neće da trpi i onda ajd ćao odoh ja kod svoje mame.Danas imaš razvoda koliko hoćeš, bar ja to znam jer radim u sudu.
A što se mene tiče ne bih ja u zajednicu ni sa svojima da su živi, taman posla.
radim i ja na poslovima koji mi omogućavaju da znam statistiku koliko se ljudi vjenčalo a koliko razvelo.
I koja omladina...jel ti vidiš da omladina više neće ni da se uzima jer sve imaju u vezi što bi brak trebao pružiti.
jel nam to treba. da nam omladina hoda okolo po igralištima i napuštenim garažma upražnjavajući svoje potrebe, da nam se rađaju djeca koju će neko ostavljati ili abortairati jer zaboga neće mlade da žive sa svekrvom. i ovo je statistika i ovo nam je stavrnost nažalost
sa ovakvim stavom iskusnim žena koje stalno i nanovo to propagiraju logika je da će se i razvesti oni koji nemaju sve što one.
a pozadina...kako doći do svega...kako su uspjeli,,,od koje su porodice...dali su izbjegli i krenuli im roditelji do kese jovo na novo...to nam nije bitno...
bitno je smao da nisma sa svekrvom i da imama svoj stan da hodam gola po njemu.
ja imama sve što mi treba, ali sve... nisma u zajednici, imama imovinu...al sad da se udajem opet ne bih rekla ne neću sa tvojom majkom jer je mene moja naučila da je svaka majka majka...svaka je plakala kraj bolesnoga djeteta svaka je noćima molila da ga na prvai put izvede...i ona ga izvela a ja ga dovela i sad ja valjam ona ne valja... ma idi...
pustite mi demagogije gdje krenete u brak a prije braka imate sve...i vaši roditelji i vi i muž. Tu je lako i kupiti još jedna stan na 3-4 prethodna... daj da vidimo kako pomoći ovim novima daj ima svajet konkeratn a jok nemoj u zajendicu i nemoj dok ne radiš i dok stan ne kupiš. e jets vam svajet...eto nama bijele kuge
A galicija...da ne slažu nam se životni stavovi... i nikada se neće složiti a nije cinizam od mene nego do tebe...ti si ta koja je iskoristila termin ''zavsrbila gospoja'' jako ciničan i prljav do bola...dobila si odgovor u vidu češanja ne znam što te toliko uzruja kad ''zasvbi'' češati se mora...a ako nam momak nema stan hebiga a nećemo s anjegovom mamom...šta predlažež.
ja ne kažem da se neko treba uzeti bez posla...tema je zajednica....u zajednici svi pirvrjeđuju.
I nije se niko javio na temu i rekoa ne radimo niti jedno, živimo u zajednici i svekrva ( koju naravno mrzim) me izdržava. Ne niko...
ja smatram da samo ono što zajedno u braku steknemo je imovina naša bračna i smao kada steknemo u braku obavljajući sve obaveze ostale usput je pravi brak. I nema tu moje-tvoje...mi smo porodica... Sas što će neko steći prije a neko kasnije ( odlazeći iz zajednice) je druga priča.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:26:26
InLove
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Polako,pa mladi smo,zajedno smo jaci,samo Boze zdravlja
Upravo tako
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:38:12
milenium
ja imama sve što mi treba, ali sve... nisma u zajednici, imama imovinu...al sad da se udajem opet ne bih rekla ne neću sa tvojom majkom jer je mene moja naučila da je svaka majka majka...svaka je plakala kraj bolesnoga djeteta svaka je noćima molila da ga na prvai put izvede...i ona ga izvela a ja ga dovela i sad ja valjam ona ne valja... ma idi...
od teme zajednica otiđošte na kupovinu stanova al hajd.
nego nadovezala bi se na post od hanady,na ovo ''ja sad valjam ,ona ne valja''... Ne znači ako netko ne želi živjeti sa svekrvom da joj ona ne valja,joj pa ljudi... ljudi se odvoje radi svoje privatnosti.koliko njih ne živi sa svekrvama i ne slažu se,ili žive pa se slažu,tako da ne znači ako netko neće da živi u zajednici da sveki ne valja.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:39:50
bebbe RR
Tema su pozitivne strane života u zajednici, pa haj'mo je se držati, molim vas.
A, iako ne živim u zajednici, iako nisam nikada živjela niti bih željela živjeti sa mojim ili njegovim roditeljima, i to ne zato da bih hodala gola, već zato što mislim da je porodica funkcionalnija kada je čine partneri i djeca, mislim da i takav život ima svoje prednosti. Zapravo, znam da ih ima. Jer, recimo, kada živite sa zdravom svekrvom ili mamom, često dođete kući na skuhano i pospremljeno, ne morate kontati uveče jeste li zaboravili zaliti cvijeće i definitivno se može desiti da veš bude ispeglan iako se vama nije dalo. Isto tako, uvijek imate baby sittera, pa si vi i vaš partner možete priuštiti spontani izlazak, ako ništa drugo, onda nasamo, u šetnju. Kada živite daleko od rodbine poput mene shvatite da njihova blizina nosi mnoge prednosti. Nije sve u materijalnom. Ali, ja bih opet izabrala život kakav vodim - sa svojom porodicom.
RE: Život u zajednici - pozitivne strane 23.7.2011 23:43:56
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium
od teme zajednica otiđošte na kupovinu stanova al hajd.
nego nadovezala bi se na post od hanady,na ovo ''ja sad valjam ,ona ne valja''... Ne znači ako netko ne želi živjeti sa svekrvom da joj ona ne valja,joj pa ljudi... ljudi se odvoje radi svoje privatnosti.koliko njih ne živi sa svekrvama i ne slažu se,ili žive pa se slažu,tako da ne znači ako netko neće da živi u zajednici da sveki ne valja.
mogla si komotno cijelu temu pročitati...pa bi ''vidjela'' jel valja...
nisu 2 pomenule svoju majku i rekle nebi ni sa njom živjele, svekra je spomeluja jedna il nijedna...al svekrvu svaka druga
tako da je ovaj moj citirani dio bio čisto parafraziranje na komletnu datu priču.
A poenta je da ne možemo svi imati sve.... i da nismo svi isti...